Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Nagły i spory spadek fps


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 GringoKM  | Napisano 18 listopad 2017 - 11:16

GringoKM
  • Użytkownik
  • Postów: 16
  • Dołączył: 01-styczeń 16
  • Miasto: Sanniki
Witam
Jestem posiadaczem amoeby 007. Na jednej ze strzelanek na chrono pokazywala 370fps a niedlugo pozniej na nastepnej 270-280fps. Teraz włożyłem to niego komore prowin, gumke modify flat i promyka 150mm. Po tym wzrosło do 300fps. Sprawdzałem na magach od guardera, battleaxe i amoeby. Ma ktoś jakies podpowiedzi może sie dziać? Mógłby tłok lub zebatka tłokowa zgubić pare zębów ze nie naciaga na maxa sprężyny? Sprężyna napewno nie ma tu nic do rzeczy bo sprawdzałen na 3 i fps są odpowiednio wieksze/mniejsze w stosunku do stockowej

#2 Cupi  | Napisano 18 listopad 2017 - 11:39

Cupi
  • Użytkownik
  • Postów: 82
  • Dołączył: 29-wrzesień 10
  • Miasto: Myszków
A jak ze szczelnością w gb ? Jak sprawdzałeś 3 springi to nie sprawdziłeś stanu zębatek ? :O

#3 The-Naturat  | Napisano 18 listopad 2017 - 11:50

The-Naturat
  • Użytkownik
  • Postów: 369
  • Dołączył: 29-maj 12
  • Miasto:
Prowin jak pasuje do repliki, to masz wielkie szczęście. Często i gęsto się gryzie z replikami, nawet markowymi. Gumka to samo, noe ma idealnej do wszystkich modeli.

#4 GringoKM  | Napisano 18 listopad 2017 - 13:51

GringoKM
  • Użytkownik
  • Postów: 16
  • Dołączył: 01-styczeń 16
  • Miasto: Sanniki
Mam system szybkiej wymiany sprezyny wiec nie musze rozkładac gb.
Być może jesli chodzi o prowina ale nie zmienia faktu że raczej nie jest wina komory skoro jest przyrost fps niewielki ale jest, dodatkowo uszczelnilem teflonem wiec komora musi byc szczelna

Mam system szybkiej wymiany sprezyny wiec nie musze rozkładac gb.
Być może jesli chodzi o prowina ale nie zmienia faktu że raczej nie jest wina komory skoro jest przyrost fps niewielki ale jest, dodatkowo uszczelnilem teflonem wiec komora musi byc szczelna

#5 szymo86  | Napisano 18 listopad 2017 - 14:37

szymo86
  • Użytkownik
  • Postów: 123
  • Dołączył: 22-kwiecień 17
  • Miasto: Kraków

Wyświetl postUżytkownik GringoKM dnia 18 listopad 2017 - 13:51 napisał

Mam system szybkiej wymiany sprezyny wiec nie musze rozkładac gb.
Być może jesli chodzi o prowina ale nie zmienia faktu że raczej nie jest wina komory skoro jest przyrost fps niewielki ale jest, dodatkowo uszczelnilem teflonem wiec komora musi byc szczelnaMam system szybkiej wymiany sprezyny wiec nie musze rozkładac gb.
Być może jesli chodzi o prowina ale nie zmienia faktu że raczej nie jest wina komory skoro jest przyrost fps niewielki ale jest, dodatkowo uszczelnilem teflonem wiec komora musi byc szczelna
Zrób test papierka i bd wiadomo cześć rzeczy

Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka



#6 Cupi  | Napisano 18 listopad 2017 - 14:37

Cupi
  • Użytkownik
  • Postów: 82
  • Dołączył: 29-wrzesień 10
  • Miasto: Myszków
To weź rozbierz GB i sprawdź szczelność.
Nie koniecznie to wina zębatek. Luźny element w środku prędzej czy później wpadłby pomiędzy inne zębatki i byś to chcąc czy nie usłyszał :)
Profilaktyka nigdy nie zaszkodzi.

#7 GringoKM  | Napisano 18 listopad 2017 - 14:46

GringoKM
  • Użytkownik
  • Postów: 16
  • Dołączył: 01-styczeń 16
  • Miasto: Sanniki
Papierka? Może ktoś wytłumaczyć na czym to polega? Ze mnie taki serwisant jak z akrobaty murarz

#8 szymo86  | Napisano 18 listopad 2017 - 15:00

szymo86
  • Użytkownik
  • Postów: 123
  • Dołączył: 22-kwiecień 17
  • Miasto: Kraków

Wyświetl postUżytkownik GringoKM dnia 18 listopad 2017 - 14:46 napisał

Papierka? Może ktoś wytłumaczyć na czym to polega? Ze mnie taki serwisant jak z akrobaty murarz
Nakładasz na wlot kulek do komory hop up papierek i oddajesz strzał. Jak papierek mocno podskakuje to jest nieszczelnośc komora dysza gumka.... Na yt są filmiki co i jak

Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka



#9 Cupi  | Napisano 19 listopad 2017 - 08:38

Cupi
  • Użytkownik
  • Postów: 82
  • Dołączył: 29-wrzesień 10
  • Miasto: Myszków
Co mu da test papierka jak na stockowych częściach mu spadło 70fps? Ja obstawiam w dalszym ciągu nieszczelność gb.
U mnie wystarczył jakiś paproch który dostał się do cylindra żeby go uszkodzić i spowodować dużą nieszczelność.

http://tufotki.pl/byZxa

#10 The-Naturat  | Napisano 19 listopad 2017 - 10:38

The-Naturat
  • Użytkownik
  • Postów: 369
  • Dołączył: 29-maj 12
  • Miasto:
Paproch cylindra nie porysuje. Może głowica tłoka mu się odkręciła, moze sprężynka popychacza jest luźna i dysza przez to łapie luzy.... musi rozebrać i sprawdzać. A najlepiej dacr na serwis.

#11 Cupi  | Napisano 19 listopad 2017 - 13:44

Cupi
  • Użytkownik
  • Postów: 82
  • Dołączył: 29-wrzesień 10
  • Miasto: Myszków
No paproch nie porysuje a jednak u mnie coś porysowało...

#12 The-Naturat  | Napisano 19 listopad 2017 - 17:00

The-Naturat
  • Użytkownik
  • Postów: 369
  • Dołączył: 29-maj 12
  • Miasto:
Raczej stokowo to już musiało być.
Kolega użytkownik musi rozebrać i posprawdzać wszystko. Najlepiej pod okiem jakiegoś doświadczonego posiadacza m4.

#13 GringoKM  | Napisano 20 listopad 2017 - 00:01

GringoKM
  • Użytkownik
  • Postów: 16
  • Dołączył: 01-styczeń 16
  • Miasto: Sanniki
A więc tak rozebrałem gb i tak:
1. Z glowicy cylindra wypadly 2wypustki, pierwszy raz coś takiego widziałem w glowicy, wiec wymieniłem na jakiś który miałem w zapasie.
2. Głowica tłoka a bardziej uszczelka nadaje sie do smietnika, wymieniłem na inna.

Tłok ma ścięty pierwszy ząb, wygląda jakby było juz orginalnie a nie zerwany.
Cylinder bez zarysowań.

Po złożeniu repliki, wynik nie był zadowalajacy przyrost około 30fps. Ale naszla mnie myśl by zdjąc uszczelke z komory dzięki temu komora bardziej dosuneła sie do gb. Efekt? 400fps +/- 5 na stock sprężynie. Mimo braku uszczelki mag nie odpycha komory od gb lecz problem jest czasem z podawaniem kulki.

Teraz mam pytanie do was. Wrócić do uszczelki na komorze i kupic dluzsza dysze czy zostawic tak jak teraz? Jaką kupić glowice tłoka i cylindra tak bym sie nie musiał martwić o szczelność?

#14 Cupi  | Napisano 20 listopad 2017 - 13:16

Cupi
  • Użytkownik
  • Postów: 82
  • Dołączył: 29-wrzesień 10
  • Miasto: Myszków
Haa, mówiłem ze problem tkwi w gb :)
Zmień komorę Hop Up na starą i sprawdź na chrono.
W tych prowin-ach były problemy opisywane na forum. Co prawda nikt nie wspominał konkretnie na przypadku amoeby ale i tu może być problem / strata na odcinku komora - dysza.


#15 GringoKM  | Napisano 20 listopad 2017 - 13:43

GringoKM
  • Użytkownik
  • Postów: 16
  • Dołączył: 01-styczeń 16
  • Miasto: Sanniki
Sprawdze jeszcze na starej, dodam jeszcze ze na prowinie bez uszczelki na tescie papierka ani drgnie papierek