Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Mosfet do E&L SOPMOD 2 na m120


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 neckol  | Napisano 18 listopad 2017 - 23:37

neckol
  • Nowy
  • Postów: 33
  • Dołączył: 15-październik 17
  • Miasto:
Hej, czy możecie mi doradzić jaki mosfet założyć do repliki z tematu?
Chciałbym, żeby mosfet mieścił się w prowadnicy kolby "b5" od e&l (minimalnie mniejsza chyba od tradycyjnych).
MOSFET ma być z AB.
Kwota - nie napiszę jak najniższa, bo nie chcę szrotu :P
Ma być optymalnie. Mosfet gate'a kosztuje 130-140zł z AB - jedni polecają, drudzy nie. Nie wiem jak to z tymi gateami jest.
Jeśli są majsterkowicze co robią porządne mosfety to estem zainteresowany :)

#2 Cupi  | Napisano 19 listopad 2017 - 08:45

Cupi
  • Użytkownik
  • Postów: 82
  • Dołączył: 29-wrzesień 10
  • Miasto: Myszków
Ja kupiłem od gościa jak w linku poniżej. Malutki mieści się do kolby i jeszcze dużo wolnego miejsca. Też właśnie do springa 120.
Nie zauważyłem żadnych nieprawidłowości a cena jakby nie było przystępna :)


http://allegro.pl/Sh...item=7031874064

Napisz do niego na pw i powiedz co Cię interesuje. Doradzi i wytłumaczy co i jak.


#3 neckol  | Napisano 19 listopad 2017 - 10:58

neckol
  • Nowy
  • Postów: 33
  • Dołączył: 15-październik 17
  • Miasto:
Jak długo korzystasz? Nie było problemu z przegrzewaniem?
Ktoś jeszcze ma mosfet od tego Pana?

Użytkownik neckol edytował ten post 19 listopad 2017 - 11:00


#4 Cupi  | Napisano 19 listopad 2017 - 13:42

Cupi
  • Użytkownik
  • Postów: 82
  • Dołączył: 29-wrzesień 10
  • Miasto: Myszków
Tak jak wyżej wspomniałem, nieprawidłowości nie zauważyłem.
Mosfet mam od niedawna, czy coś wykaże po kilku miesiącach, ciężko powiedzieć. To gdybanie, które może dotyczyć każdego układu...

#5 neckol  | Napisano 19 listopad 2017 - 13:52

neckol
  • Nowy
  • Postów: 33
  • Dołączył: 15-październik 17
  • Miasto:
Pewnie, że tak. Powiedz mi czy sprawdzałeś jak wyglądają luty i ogólnie wykonanie?
Napisałem do sprzedającego z paroma pytaniami, ale fajnie jest znać opinie korzystających :)

#6 Rych33  | Napisano 19 listopad 2017 - 14:02

Rych33
  • Użytkownik
  • Postów: 100
  • Dołączył: 08-lipiec 17
  • Miasto: Szczecin
Przy tego typu zestawie wygodniej jest wyrzucić stockowe kable ponieważ w zestawie są przewody dobrej jakości. I są tak wymierzone że po prostu układasz i wszystko pasuje. Tak jest przynajmniej u tego Pana :
https://allegro.pl/u...-maniak?order=m
Mam już od niego drugi mosfet. Pierwszy 1404Z AB i pracuje w jednej replice pół roku bez problemów. I teraz drugi 3703 AB od niedawna w M4.
Tak że mogę polecić. Tym bardziej że jak ktoś jest zielony. A Ty zdaję się jesteś jasnozielony :icon_lol:  To sprzedawca chętnie doradza i pomaga w razie wątpliwości. Odpowie na każde pytanie.

#7 neckol  | Napisano 19 listopad 2017 - 14:34

neckol
  • Nowy
  • Postów: 33
  • Dołączył: 15-październik 17
  • Miasto:
Tak, podpytuję wszystko o to czego nie wiem / nie rozumiem. Wiedza się przyda, a pierwszy mosfet chcę kupić i zobaczyć co i jak :)
To teraz dylemat, który mosfecik łyknąć :/

#8 EndeBeats  | Napisano 19 listopad 2017 - 17:25

EndeBeats
  • Użytkownik
  • Postów: 1095
  • Dołączył: 04-wrzesień 14
  • Miasto:
Kup sobie uFET od gunfeta. Nie mogłem go zarżnąć M160, silnikiem high speed i aku 7.4. Świetna konstrukcja i jest na prawdę malutki.

#9 neckol  | Napisano 19 listopad 2017 - 19:02

neckol
  • Nowy
  • Postów: 33
  • Dołączył: 15-październik 17
  • Miasto:
Ale on nie ma AB :|

#10 EndeBeats  | Napisano 20 listopad 2017 - 06:11

EndeBeats
  • Użytkownik
  • Postów: 1095
  • Dołączył: 04-wrzesień 14
  • Miasto:
No a po co Ci to? Masz tak mocny silnik, że robi 2 cykle za jednym wciśnięciem spustu?

#11 neckol  | Napisano 20 listopad 2017 - 13:01

neckol
  • Nowy
  • Postów: 33
  • Dołączył: 15-październik 17
  • Miasto:
Wystarczy argument, że tłok robi często ponad jeden cykl i sprężyna pozostaje napięta. Mam problemy z pamięcią i znając życie będę zostawiał replikę z napiętą sprężyną. A dopłata kilkunastu złotych nie boli w tym przypadku.

#12 szymo86  | Napisano 20 listopad 2017 - 13:29

szymo86
  • Użytkownik
  • Postów: 124
  • Dołączył: 22-kwiecień 17
  • Miasto: Kraków

Wyświetl postUżytkownik neckol dnia 20 listopad 2017 - 13:01 napisał

Wystarczy argument, że tłok robi często ponad jeden cykl i sprężyna pozostaje napięta. Mam problemy z pamięcią i znając życie będę zostawiał replikę z napiętą sprężyną. A dopłata kilkunastu złotych nie boli w tym przypadku.
Przy strzelaniu na auto tłok (z mosfetem AB czy bez) i tak zatrzyma się gdzie chce. Zawsze więc i tak powinno się strzelić ostatni raz na semi. Mam EBB i po strzale semi na 7.4v tłok jest prawie na zero (BC i tak zwalnia ciut ciut spring), na 11.1v tłok zostaje kilka mm (~3mm)dalej. Tak więc tragedii bez mosfetu AB nie ma.

Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka



#13 Cupi  | Napisano 20 listopad 2017 - 13:36

Cupi
  • Użytkownik
  • Postów: 82
  • Dołączył: 29-wrzesień 10
  • Miasto: Myszków

Wyświetl postUżytkownik neckol dnia 19 listopad 2017 - 13:52 napisał

Pewnie, że tak. Powiedz mi czy sprawdzałeś jak wyglądają luty i ogólnie wykonanie?
Napisałem do sprzedającego z paroma pytaniami, ale fajnie jest znać opinie korzystających :)

Luty są ok. Kable niskooporowe również. Wszystko zgrzany koszulkami termokurczliwymi. Kable odcięte tak że nic tylko układasz w gb i wszystko styka.
Do zestawu dostajesz instrukcje obsługi wiec nawet małe  dziecko by dało rade :)

#14 neckol  | Napisano 21 listopad 2017 - 01:24

neckol
  • Nowy
  • Postów: 33
  • Dołączył: 15-październik 17
  • Miasto:
@szymo86 pisałem o singlu. Rzadko kiedy na singlu tłok mi wraca do prawidłowej pozycji. Gdyby było ok nie chciał bym AB :)