Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

G&G Predator - potrzebna pomoc


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 Harpagano  | Napisano 25 grudzień 2017 - 13:30

Harpagano
  • Nowy
  • Postów: 8
  • Dołączył: 25-grudzień 17
  • Miasto: Łańcut
Witam . Posiadam problem z replika predator gc16 , problem polega na tym iż replika przestała strzelać (nie jest to problem bateri ani bezpiecznika ) . Czy jest ktoś na forum z okolic podkarpacia , która była by wstanie podjąć się naprawienia ? Sam nie moge naprawić ponieważ nie mam narzędzi oraz przyjechałem na krótko i nie mam czasu . Może ktoś orientuje się co może być przyczyną braku reakcji na spust ?

#2 gratek  | Napisano 25 grudzień 2017 - 14:07

gratek
  • Użytkownik
  • Postów: 466
  • Dołączył: 07-październik 10
  • Miasto: Łódź
Jakie aku? W GC16 są problemy z lipo 7,4V, które mosfet potrafi odciąć już po 200-300 strzałach.

#3 Harpagano  | Napisano 25 grudzień 2017 - 15:20

Harpagano
  • Nowy
  • Postów: 8
  • Dołączył: 25-grudzień 17
  • Miasto: Łańcut
na 7,4 jak na 11,1V  Brak reakcji na spust . Właścnie dlatego pytam czy wogóle jestem w stanie to naprawić , czy tylko wysłać na gwarancje

#4 DevilBoy  | Napisano 25 grudzień 2017 - 16:12

DevilBoy
  • Użytkownik
  • Postów: 82
  • Dołączył: 03-listopad 15
  • Miasto: Łódź
Zdejmij kolbe i sprawdz czy z mosfetu nie wyleciala wtyczka z przewodami od spustu. Ta wtyczka uwielbia sie wypinac

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka



#5 Harpagano  | Napisano 25 grudzień 2017 - 17:44

Harpagano
  • Nowy
  • Postów: 8
  • Dołączył: 25-grudzień 17
  • Miasto: Łańcut
Dzięki za podpowiedź ale .... to nie to ... Zapomniałem napisać że podczas wciskania spustu na mosfecie dwukrotnie miga czerwona dioda o nazwie "led" , czyli przez mosfet przechodzi sygnał . Kable mam nie uszkodzone a gearboxi-e nigdy nie było nic grzebane ..

#6 wallop  | Napisano 26 grudzień 2017 - 10:02

wallop
  • Użytkownik
  • Postów: 200
  • Dołączył: 18-grudzień 14
  • Miasto: Zabrze
http://www.airsoftca...d.php?p=1986240

#7 Harpagano  | Napisano 26 grudzień 2017 - 13:28

Harpagano
  • Nowy
  • Postów: 8
  • Dołączył: 25-grudzień 17
  • Miasto: Łańcut
Dzięki wallop za odpowiedź , ale moja replika strzelała dosłownie kilka strzelanek i całe etu ma jak nowe ( zero zniszczeń w porównaniu do twojego linku ) , wydaje mi się że jedynym sposobem będzie wysłanie na gwarancję :/ . Dziękuję wszystkim za pomoc

#8 wallop  | Napisano 26 grudzień 2017 - 15:09

wallop
  • Użytkownik
  • Postów: 200
  • Dołączył: 18-grudzień 14
  • Miasto: Zabrze
Zamiast na gwarancję lepiej do renomowanego, polecanego serwisu, który także udzieli Ci gwarancji. Poza tym zajrzy do środka i zrobi co trzeba.

#9 Harpagano  | Napisano 26 grudzień 2017 - 16:18

Harpagano
  • Nowy
  • Postów: 8
  • Dołączył: 25-grudzień 17
  • Miasto: Łańcut
A mam takie pytanie , kogo możesz polecić ? Zależy mi bardzo na czasie to jest główny wyznacznik

Użytkownik Harpagano edytował ten post 26 grudzień 2017 - 16:19


#10 DevilBoy  | Napisano 26 grudzień 2017 - 21:10

DevilBoy
  • Użytkownik
  • Postów: 82
  • Dołączył: 03-listopad 15
  • Miasto: Łódź
A odkrec w chwycie dół i zobacz czy wsowka nie zsunela sie z silnika.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka



#11 Harpagano  | Napisano 26 grudzień 2017 - 21:37

Harpagano
  • Nowy
  • Postów: 8
  • Dołączył: 25-grudzień 17
  • Miasto: Łańcut
Problem jest taki , że na co dzień mieszkam  w innym kraju , i tutaj nie mam żadnych narzędzi żeby coś sprawdzać :/

#12 Grom428428  | Napisano 09 styczeń 2018 - 10:17

Grom428428
  • Nowy
  • Postów: 10
  • Dołączył: 28-grudzień 17
  • Miasto: Katowice
I jak dziala? Co bylo przyczyna? polecasz replike?

#13 EndeBeats  | Napisano 09 styczeń 2018 - 11:32

EndeBeats
  • Użytkownik
  • Postów: 1105
  • Dołączył: 04-wrzesień 14
  • Miasto:
W sumie po co Ci jakieś narzędzia? Nie wystarczy komplet imbusów za 15zł?

#14 Harpagano  | Napisano 10 styczeń 2018 - 19:48

Harpagano
  • Nowy
  • Postów: 8
  • Dołączył: 25-grudzień 17
  • Miasto: Łańcut
Problemem była zsunięta wsuwka od silnika tak jak pisał DevilBoy , chodź replikę wysłąlem na serwis ponieważ robiłem w niej jeszcze pare innych rzeczy

#15 wallop  | Napisano 10 styczeń 2018 - 21:26

wallop
  • Użytkownik
  • Postów: 200
  • Dołączył: 18-grudzień 14
  • Miasto: Zabrze
Nie zsunięta wsuwka, a urwana blaszka silnka :D No ale powiedzmy, że to to samo :P

#16 Harpagano  | Napisano 11 styczeń 2018 - 14:04

Harpagano
  • Nowy
  • Postów: 8
  • Dołączył: 25-grudzień 17
  • Miasto: Łańcut

Wyświetl postUżytkownik Grom428428 dnia 09 styczeń 2018 - 10:17 napisał

I jak dziala? Co bylo przyczyna? polecasz replike?
   Replikę polecam , chodź rozważył bym również replike od Modify .