Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Snajperka L96 - urwany element spustowy


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
30 odpowiedzi w tym temacie

#1 perry4  | Napisano 25 grudzień 2017 - 19:16

perry4
  • Nowy
  • Postów: 15
  • Dołączył: 25-grudzień 17
  • Miasto: Kobiór
Witam wszystkich.
Jako, że jest to mój pierwszy post dwa zdania o mnie.
Około 6 lat temu postanowiłem się postrzelać i kupiłem sobie snajperkę. Skończyło się szybko bo 1tys kulek znudziło mi się. Robiąc świąteczne porządki znalazłem moją snajperkę. Patrze 15 kulek w magazynku. No to jazda ! Po oddaniu kilku strzałów i nabrania chęci do zabawy coś poszło nie tak.
Strzał oddałem normalnie, jednak nie da się już przeładować. Naciągam sprężynę jednak ona się nie "blokuje". Rozebrałem cała replikę i się załamałem. Element metalowy (będzie na zdjęciu) urwany. Spust nie ma prawa działać.

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Teraz pytanko, czy da się to jakoś naprawić (spawanie Tigiem raczej nie wytrzyma) lub może kupić nowy zestaw spustowy. Gdzie takiego czegoś szukać ? Jestem zielony w temacie asg.

Ps Aby na pewno to jest L96?:D

#2 luki527  | Napisano 25 grudzień 2017 - 22:38

luki527
  • Użytkownik
  • Postów: 290
  • Dołączył: 31-marzec 12
  • Miasto: Międzyrzec Podlaski
https://deltashop.pl...r-soft-gun.html

Tak, to L96.

#3 perry4  | Napisano 05 styczeń 2018 - 21:16

perry4
  • Nowy
  • Postów: 15
  • Dołączył: 25-grudzień 17
  • Miasto: Kobiór
Wstyd się przyznać ale nie potrafię tego poskładać do kupy. Ma ktoś jakieś zdjecia ? Na internecie nic nie potrafię znaleźć. Złożyłem , sprężyna się blokuje, jednak 0 rakcji na spust.

Ps ten element co podany jest w linku minimalnie się różni i trzeba go przerobić pilnikiem do metalu

#4 luki527  | Napisano 05 styczeń 2018 - 21:36

luki527
  • Użytkownik
  • Postów: 290
  • Dołączył: 31-marzec 12
  • Miasto: Międzyrzec Podlaski
Wpisz w google vsr trigger box disassembly.

#5 mikadorus  | Napisano 05 styczeń 2018 - 21:40

mikadorus
  • Użytkownik
  • Postów: 1909
  • Dołączył: 27-październik 13
  • Miasto:
Spróbuj dać kilka podkładek pomiędzy zespół spustu a recivera. Jedna na przód,  potem na tył. .. i tak dalej.

Może pomóc.

#6 perry4  | Napisano 05 styczeń 2018 - 23:55

perry4
  • Nowy
  • Postów: 15
  • Dołączył: 25-grudzień 17
  • Miasto: Kobiór
Dobra, zmontowałem jak się należy. Teraz zastanawiam się czemu nie chce zwolnić sprężyny. Udaje się dopiero wyciągając cały zestaw spustowy. Jedna z moich teorii jest taka że za dużo przyszlifowalem, przez co element c-ksztaltny z bolcem nie reaguje jak powinien. Rozumiem że naciskając spust powinien się chować element (u mnie ten co był złamany), dzięki czemu element c kształtny się obraca i luzuje sprężynę. Zgadza się ?

#7 mikadorus  | Napisano 06 styczeń 2018 - 00:03

mikadorus
  • Użytkownik
  • Postów: 1909
  • Dołączył: 27-październik 13
  • Miasto:
A dałeś podkładki?

#8 luki527  | Napisano 06 styczeń 2018 - 08:13

luki527
  • Użytkownik
  • Postów: 290
  • Dołączył: 31-marzec 12
  • Miasto: Międzyrzec Podlaski
Nie tyle się obraca, co całość "zjeżdża" w dół.
1. Odczep cały mechanizm.
2. Palcem na przyj na zaczep tłoka (tak jak napiera tłok).
3. Drugą ręką wciśnij spust.

Zaczep powinien przesunąć się w dół.
Jeśli tak jest to zrób tak jak radzi Mikadorus.

Jeśli nie to dalej będziemy szukać rozwiązania.

#9 perry4  | Napisano 06 styczeń 2018 - 09:55

perry4
  • Nowy
  • Postów: 15
  • Dołączył: 25-grudzień 17
  • Miasto: Kobiór
Chowa się tak jak opisujesz. Co do podkładek, dalem tylko po 1 na strone, nie mam pojęcia skąd załatwić więcej (w budowlanym nie widzieli takich małych). Zabawne jest to że przy składaniu zestawu spustowego prawa obudowa pękła mi w placach w pół. Teraz już wiem skąd te "dobre" opinie. Naszczescie jak się skręci trzyma się jak wcześniej i nie ma śladu złamania

#10 perry4  | Napisano 06 styczeń 2018 - 10:15

perry4
  • Nowy
  • Postów: 15
  • Dołączył: 25-grudzień 17
  • Miasto: Kobiór
Ten element na którym się zaczepia tłok musze pchać palcem lekko pod kątem żeby całość zjechała w dół. W innym przypadku nie reaguje na spust. Myślę że danie większej ilości podkładek z tyłu załatwi problem

#11 perry4  | Napisano 06 styczeń 2018 - 10:41

perry4
  • Nowy
  • Postów: 15
  • Dołączył: 25-grudzień 17
  • Miasto: Kobiór
Udało mi się dojść do momentu, gdzie pół obrotu śrubka (przód montażu zestawu spustowego) i sama wystrzeli/w drugą stronę nie będzie blokować sprężyny. Jednak dalej 0 reakcji na spust

#12 mikadorus  | Napisano 06 styczeń 2018 - 13:42

mikadorus
  • Użytkownik
  • Postów: 1909
  • Dołączył: 27-październik 13
  • Miasto:
Spróbuj jeszcze pokombinować z tylnymi podkładkami.

W każdym razie - ręcznie możesz zwolnić spust, a po skręceniu nie?

Sprawdź czy gniazdo seara (ten podłużny element z otworami, w którym montujesz seara) nie jest za szeroki - możliwe, że po mocnym skręceniu słabo to chodzi.

U mnie pomogły podkładki i lekki szlif by chodziło to bez dużego oporu.

#13 perry4  | Napisano 06 styczeń 2018 - 13:50

perry4
  • Nowy
  • Postów: 15
  • Dołączył: 25-grudzień 17
  • Miasto: Kobiór
Dobra chyba już po ptakach. Przy montowaniu z podkładkami i ciągłym odkręcaniu uwalilo się mocowanie przednie gniazda do lufy. A miało być tak prosto i przyjemnie w naprawie. To teraz pytanko czy da się kupić jakiś tani zestawik spustowy który nie kosztuje 450zl co snajperka ... Czy pozostaje przeznaczyć na proces technologiczny pt. segregacja odpadów ?

#14 luki527  | Napisano 06 styczeń 2018 - 13:54

luki527
  • Użytkownik
  • Postów: 290
  • Dołączył: 31-marzec 12
  • Miasto: Międzyrzec Podlaski
Tak idzie dorwać za ok. 200, czasem taniej ludzie sprzedają. Tylko lepsze zespoły spustowe mają zaczep 90 stopni. Wiąże się to z wymianą tłoka.

#15 mikadorus  | Napisano 06 styczeń 2018 - 14:07

mikadorus
  • Użytkownik
  • Postów: 1909
  • Dołączył: 27-październik 13
  • Miasto:
Nie warto inwestować w tego AGM'a - reszta części jest niestandardowa, tylko ten spust da sie zrobić i jakąś drobnicę pozmieniać. O ile wiem to tłoka nie wymieni na żaden istniejący w sprzedaży.

Popytaj w komisie czy ktoś nie ma szrotu na sprzedaż.  Kiedyś wystawiałem takie rzeczy za 5zł plus przesyłka. Czasem na allegro się trafiają aukcje.

Sporo się tego wala ludziom po szafach, bo każdy snajper wymienia to na markowe zespoły.

Użytkownik mikadorus edytował ten post 06 styczeń 2018 - 14:07


#16 perry4  | Napisano 06 styczeń 2018 - 14:15

perry4
  • Nowy
  • Postów: 15
  • Dołączył: 25-grudzień 17
  • Miasto: Kobiór
Nawet nie mówię o lepszych, chce by poprostu działała najtańszym kosztem. Jest to "stary rupieć z szafy" i jak się okazało (doczytałem) nie polecany. Ma służyć do strzelania do tarczy i zabawy w 4 os. Koledzy mają repliki sprężynowe więc też nie chce z tego robić 650fps itp

Tak przy okazji pod jaka nazwa szukać tego zestawu spustowego ? Przyznam się szczerze że nawet nie wiem jaką mam replikę, kupiłem ja jakieś 6lat temu za grosze od znajomego bez pudełka itp

#17 mikadorus  | Napisano 06 styczeń 2018 - 14:45

mikadorus
  • Użytkownik
  • Postów: 1909
  • Dołączył: 27-październik 13
  • Miasto:
Mp002. L96 agm. Masz temat w dziale o karabinach wyborowych. Trigger od vsr z tego co kojarzę też pasuje.

#18 perry4  | Napisano 06 styczeń 2018 - 14:49

perry4
  • Nowy
  • Postów: 15
  • Dołączył: 25-grudzień 17
  • Miasto: Kobiór
Jakby ktoś dał radę podesłać linki do jakiś ofert byłbym bardzo wdzięczny, od 3miesiecy nie mam dostępu do komputera, a na telefonie wiadomo jak się szuka

#19 luki527  | Napisano 06 styczeń 2018 - 15:42

luki527
  • Użytkownik
  • Postów: 290
  • Dołączył: 31-marzec 12
  • Miasto: Międzyrzec Podlaski
Jeśli chodzi Ci o stockowy zespól spustu to łap:

1.https://www.olx.pl/oferta/czesci-vsr-10-tokyo-marui-i-well-asg-CID767-IDoGN1y.html#979108ce82
2.https://www.olx.pl/oferta/zespol-spustowy-vsr-10-well-mb-03-02-stock-CID767-IDqokIN.html#d2323c944b

Osobiście nie bawiłbym się w naprawę tego. Albo robić to dobrze ale wcale. Niestety taki urok tych replik.

Użytkownik luki527 edytował ten post 06 styczeń 2018 - 15:44


#20 perry4  | Napisano 06 styczeń 2018 - 16:11

perry4
  • Nowy
  • Postów: 15
  • Dołączył: 25-grudzień 17
  • Miasto: Kobiór
Jeśli mowa o dobrze, to jakie będą tego koszta ? Rozumiem że wymiana zestawu spustowego na wzmocniony 350zl+ jednak do tego chyba bym musiał zmieniać cylinder itp ?
I czy jest to sens nie bawiąc się w typowe ASG (przebrania, zgrupowania). Może stockowy wystarczy na takie rekreacyjne ?