Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Problem z regiem Valkena!


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 Jager85  | Napisano 13 luty 2018 - 17:55

Jager85
  • Użytkownik
  • Postów: 42
  • Dołączył: 18-grudzień 16
  • Miasto: Kraków
Witam.

Panowie mam problem z regiem Valkena (zdjęcie wklejam). Niestety regulator po założeniu i skręceniu zaczyna puszczać powietrze  zaworem awaryjnym znajdującym się po drugiej stronie manometru. Mimo prób regulowania nic  to nie daje.Na manometrze wskazówka wyskakuje poza skalę. ktoś tak miał?

Dołączona grafika

Użytkownik Jager85 edytował ten post 13 luty 2018 - 17:56


#2 _Czarny_  | Napisano 13 luty 2018 - 19:21

_Czarny_
  • Użytkownik
  • Postów: 372
  • Dołączył: 26-luty 10
  • Miasto: Warszawa
A jakie masz ciśnienie ustawione na regu ?

Bo z tego co piszesz to Reg zachowuje się prawidłowo, po prostu podajesz zbyt duże PSI i dlatego puszcza powietrze aby się nie popsuć.

#3 Jager85  | Napisano 13 luty 2018 - 19:33

Jager85
  • Użytkownik
  • Postów: 42
  • Dołączył: 18-grudzień 16
  • Miasto: Kraków
Właśnie nie reaguje na zmianę cisnienia

#4 _Czarny_  | Napisano 13 luty 2018 - 20:02

_Czarny_
  • Użytkownik
  • Postów: 372
  • Dołączył: 26-luty 10
  • Miasto: Warszawa
Jeśli jest w nim w tym momencie ciśnienie to reakcji na manometrze nie będzie na pewno.

Jeśli po odkręceniu od butelki, wykręceniu dalej do zera ciśnienia nie masz reakcji na manometrze i dalej puszcza powietrze to znaczy że w środku rega coś jest nie halo. Jeśli nowy to reklamacja.

Mamy dwie sztuki, zero problemów mamy z nimi.

#5 Jager85  | Napisano 13 luty 2018 - 22:34

Jager85
  • Użytkownik
  • Postów: 42
  • Dołączył: 18-grudzień 16
  • Miasto: Kraków
Niestety odkręcenie   nic nie dało . Na szczęście jest jeszcze gwarancja.

#6 _Czarny_  | Napisano 14 luty 2018 - 00:30

_Czarny_
  • Użytkownik
  • Postów: 372
  • Dołączył: 26-luty 10
  • Miasto: Warszawa
Nagle mu się tak stało ?

#7 Jager85  | Napisano 14 luty 2018 - 10:28

Jager85
  • Użytkownik
  • Postów: 42
  • Dołączył: 18-grudzień 16
  • Miasto: Kraków
Właśnie dziwna sprawa . Zostawiłem go na butli ale ze zrzuconym powietrzem a po paru dniach chciałem  postrzelać i taki klopsik.

#8 _Czarny_  | Napisano 14 luty 2018 - 11:11

_Czarny_
  • Użytkownik
  • Postów: 372
  • Dołączył: 26-luty 10
  • Miasto: Warszawa
Jak długo go masz i czy kiedykolwiek go konserwowałeś / rozbierałeś ?

Pytam się bo wolę wiedzieć czy i kiedy się mój ewentualnie popsuje :P

#9 Jager85  | Napisano 15 luty 2018 - 12:47

Jager85
  • Użytkownik
  • Postów: 42
  • Dołączył: 18-grudzień 16
  • Miasto: Kraków
Mam go od 3 miesięcy.  Niewiele używany. Poszły na nim 2 butle  0,8 l 3000 psi na testach  nieszczęsnego hicapa do hk .Jeszcze go nie konserwowałem i nie rozbierałem .

#10 _Czarny_  | Napisano 15 luty 2018 - 13:57

_Czarny_
  • Użytkownik
  • Postów: 372
  • Dołączył: 26-luty 10
  • Miasto: Warszawa
No to my mamy więcej szczęścia. Działają ok. Na swoim wystrzelałem już chyba z 6 do 7 butelczyn.

#11 Jager85  | Napisano 16 luty 2018 - 01:46

Jager85
  • Użytkownik
  • Postów: 42
  • Dołączył: 18-grudzień 16
  • Miasto: Kraków
Czarny z tego co się orientuje to ty masz Daytona i Gbb hp?!gbb-hp masz jakąś m4 albo coś większego niż boczniak?

#12 _Czarny_  | Napisano 16 luty 2018 - 02:57

_Czarny_
  • Użytkownik
  • Postów: 372
  • Dołączył: 26-luty 10
  • Miasto: Warszawa
Yep, MSK WE przerobione na Daytonę. W boczniaku mam tylko zawór HPA. Z mkowatych kumpel ma WE HK416.

Czemu pytasz ?

#13 Jager85  | Napisano 16 luty 2018 - 15:37

Jager85
  • Użytkownik
  • Postów: 42
  • Dołączył: 18-grudzień 16
  • Miasto: Kraków
Ma tam w tym hk  hicapa (przeróbka)? Ja mam vfc 416 hk  i mam wrażenie że strasznie dużo zżera  powietrza na ciśnieniu 3000 psi. Zastanawiam się nad butlą 4500 psi ale są drogie i nie wiem czy lepiej nie kupić drugiej 0,8 l 3000 psi. Jak z wydajnością tych  4500, kojarzysz może?

#14 _Czarny_  | Napisano 17 luty 2018 - 16:19

_Czarny_
  • Użytkownik
  • Postów: 372
  • Dołączył: 26-luty 10
  • Miasto: Warszawa
My używamy 48 / 3000 PSI przy 120 PSi ustawionym na regu, co daje średnio 3000 k strzałów z jednej butelki.

Korzystamy z nich bo są tanie i niewielkich rozmiarów, wagowo wiadomo są cięższe od Kvelarowych

#15 Jager85  | Napisano 17 luty 2018 - 18:21

Jager85
  • Użytkownik
  • Postów: 42
  • Dołączył: 18-grudzień 16
  • Miasto: Kraków
Mówisz że  3 k strzałów? To na krótkiej czy w daytona tyle ci wystarcza?
Cholera robi się oddzielny temat:D

Użytkownik Jager85 edytował ten post 17 luty 2018 - 18:21


#16 _Czarny_  | Napisano 17 luty 2018 - 20:39

_Czarny_
  • Użytkownik
  • Postów: 372
  • Dołączył: 26-luty 10
  • Miasto: Warszawa
Na Daytonie tyle mniej więcej jest.

Faktycznie, zaczyna się oftop ;)