Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

[Oficjalny] MP001 [AGM]


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
325 odpowiedzi w tym temacie

#41 Yautja  | Napisano 12 listopad 2006 - 19:29

Yautja
  • Użytkownik
  • Postów: 391
  • Dołączył: 28-kwiecień 06
  • Miasto:
Najodpowiedniejsze sa chyba 0.28g... Ja strzelam na 0.25g i sa za lekkie troszke a przymierzam sie do kupna 0.3g extreme precision.

#42 Coen88  | Napisano 12 listopad 2006 - 20:13

Coen88
  • Użytkownik
  • Postów: 38
  • Dołączył: 06-wrzesień 06
  • Miasto: Lubin
0,3 Są za to chyba troszkę za ciężkie. Lecą w miarę dobrz, gdy hop up mam dokręcony na maksa, ale czuje się, że gdyby kulki były lżejsze to poniosłoby dalej. No, chyba że jeszcze nie przestrzelony i HU jest upaprany tymi smarami.

#43 Boczek  | Napisano 13 listopad 2006 - 08:56

Boczek
  • Użytkownik
  • Postów: 5
  • Dołączył: 15-maj 06
  • Miasto: Konin
Witam. Potwierdzam kulki 0.25g sa zalekkie a 0.30 zaciezkie, najlepiej stosowac 0.28. Ja sam uzywam 0.25 i nie jest najgorzej, ale mam pytanie odnosnie hopa ponieważ wywalilem pewnie juz z 300kulek i hop up czy mam go wlaczonego czy nie to i tak podkreca kulki tak mocno ze moglo to bybyc dzialo przeciwlotnicze, postaram sie wywalic ponad 1k kulek i wtedy zobacze czy cos ulegnie zmianie czy nie, piszcie czy wy tez macie taki problem.Z gory dziekuje !

#44 barbie  | Napisano 13 listopad 2006 - 10:15

barbie
  • Użytkownik
  • Postów: 413
  • Dołączył: 04-wrzesień 05
  • Miasto: Krasnystaw / Kraków
Nalezy przeczysci wyciorem.

Procedura jest taka

Smatak na wycior, I TERAZ NAPRAWDE WAZNE HOP UP TRZEB USTAWIC NA MINIMUM INACZEJ MOZE ULEC SNISZCZENIU LUB USZKODZENIU!

Powtorzyc procedure co 10  kulek i mozna dopiero regulowac hop up, w cylindrze jest obfita ilosc smaru czy czegos....

#45 Rzuf_  | Napisano 14 listopad 2006 - 15:16

Rzuf_
  • Użytkownik
  • Postów: 371
  • Dołączył: 05-lipiec 06
  • Miasto: Wronki
powiem wiecej, z kazdym magiem replika jakby sie "dostrzeliwala" i jest coraz lepiej ;)

zobaczymy kiedy to sie skonczy

#46 Yautja  | Napisano 14 listopad 2006 - 17:54

Yautja
  • Użytkownik
  • Postów: 391
  • Dołączył: 28-kwiecień 06
  • Miasto:
U mnie rowniez tak jest :D Wystrzelilem jakies 800-900 kulek i teraz trafienie czlowieka z 50m to juz nie jest problem :D I to na kulkach 0.25g a co by bylo na 0.28g :twisted:

#47 Rzuf_  | Napisano 14 listopad 2006 - 18:30

Rzuf_
  • Użytkownik
  • Postów: 371
  • Dołączył: 05-lipiec 06
  • Miasto: Wronki
czy w pudelku powinna byc jakas instrukcja? bo ja teraz zauwazylem ze zadnej nie dostalem :P
jesli tak to czy w instrukcji jest cos waznego? jesli tak to czy moze jakas dobra dusza zeskanowac i wrzucic na imageshack?

#48 barbie  | Napisano 14 listopad 2006 - 18:31

barbie
  • Użytkownik
  • Postów: 413
  • Dołączył: 04-wrzesień 05
  • Miasto: Krasnystaw / Kraków
Dzis strzelalem z 0,25 i powiem wam ze sie nie nadaja, leca w kosmos nawet przy minimalnym hop up.

nastawiam na 3/4 hop up, na 0,28 i leca "prawie" idealnie .

Przypominam ze jest to moja subiektywna ocena....

W instrukcji nic ciekawego nie ma, moze oprocz uwagi na temat czyszczenia lufy(napisalem ze trzeb hup ustawic na minimum ).

Jutro po probnych matura, czyli po godzinie 11, obiecuje zamieścic foty lub skany.

#49 Brayli  | Napisano 14 listopad 2006 - 19:53

Brayli
  • Użytkownik
  • Postów: 171
  • Dołączył: 15-grudzień 03
  • Miasto: Kraków
Hmm, wszyscy piszą jak się trafia do puszek, kartek, papierosów itp. Niech ktoś da znać jak się z tego strzela w terenie, podczas potyczki. Bo chyba nie kupujecie tej snajpy tylko do zabawy w ogródku?

Miałem swego czasu M700 KJW, i siała kulkami wszędzie tylko nie do celu, 0.2, 0.25 0.3 0.33 to samo  :( Powiedzieli mi że gazowe snajpy na stocku tak mają.. A jak TO działa w bitwie? Czy stock wystarczy na celny ogień 40-45m? Bo od razu mówie że nie chce tego upgradować..

#50 Coen88  | Napisano 14 listopad 2006 - 20:43

Coen88
  • Użytkownik
  • Postów: 38
  • Dołączył: 06-wrzesień 06
  • Miasto: Lubin
Mi się jeszcze nie przestrzeliła chyba, bo wystrzeliłem około 300-400 kulek dopiero, ale według mnie przydałaby się lufa o mniejszej średnicy. Jakbym nie miał kasy to wrzuciłbym chociaż casto rurkę, ona jest 6,04 i wyjdzie Cię około 5zł.

Z tego co słyszałem to gaziaki mają gorszą powtarzalność niż sprężyny, więc myślę, że MP sprawdzi się lepiej. Ale jeśli chodzi o efektywność w bitwie to chyba zależy od umiejętności. Jak wyregulujesz dobrze HU i coś tam pouszczelniasz to myślę że nie będzie problemu, bo mój egzemplarz z 50 m prawie trafia w znak podporządkowanej uliczki. Mam jrozrzut jakieś 0,5m na boki. Myślę, że jak będzie lepsza lufa to nie będzie problemu.


Według mnie nie znajdziesz w tej cenie lepszej snajperkowatej repliki. A jeśli chciałeś kupić coś za 400-500 zł to lepiej kup MP001 i do tego lunetkę, albo prec. lufę za zaoszczędzone pieniądze.

[ Dodano: 14 Lis 2006 20:43 ]
A zamiast kupowac aps, ja bym już wolał kupić MP001 i za resztę sobie ją stuningować.

#51 Yautja  | Napisano 14 listopad 2006 - 22:57

Yautja
  • Użytkownik
  • Postów: 391
  • Dołączył: 28-kwiecień 06
  • Miasto:

Brayli napisał:

Czy stock wystarczy na celny ogień 40-45m?

Ja na pierwszej strzelance trafilem "head" (tylko to bylo widac) z ok 25m, goscia biegnacego w pelnym pedzie z ok 30-35m i goscia wyprostowanego z ok 45-50m, wiec uwazam ze nie jest tak zle :)
Wywalilem juz jakis 1k kulek i jedyny problem to zeby hu nie podkrecal bo na boki rozrzut jest naprawde minimalny :)

#52 BaUEr  | Napisano 16 listopad 2006 - 11:00

BaUEr
  • Użytkownik
  • Postów: 98
  • Dołączył: 19-luty 06
  • Miasto: Nowe Skalmierzyce
Hmmm nie powiem wyglada to całkiem całkiem :) miałem możliwość strzelania z poprzedniej wersji tego guna ( tego co miał 300fps ) i ogólnie rzecz biorąc był równierz nieźle wykonany w środku. Z zew.pozostawiał do zyczenie.. ale ta nowsza wersja wyglada o niebo lepiej. No i 400 fps. co nie jest tylko sucha magią liczb.. tylko ma swoje przełożenie w zasiegu. Hmm... Szkoda że kasa którą mam potrzebna mi jest na remont poddasza ;) bo bym sie skusił.

Idzie zima... mam nadzieje że nie będzie to zbytnio zachaczało o temat "Tuning" nie chciałbym zaśmiecać tematu.. ale czy pasują do tej Snipy HU-py standardowe ? (chodzi o wymianę na Sylikon w związku z tym co ktoś pisał powyżej o marznięciu gumki w ową sobotę kiedy było -1 na dworze)

Hi Hi Hi... może jednak uda się te 340zł jakoś uskrobać z kupeczki na poddasze ^_^.

#53 barbie  | Napisano 16 listopad 2006 - 19:37

barbie
  • Użytkownik
  • Postów: 413
  • Dołączył: 04-wrzesień 05
  • Miasto: Krasnystaw / Kraków
Potwierdzam oficialnie, hop up "identyczny z naturalnym", czyli ja w tm.

Wystepuje u waz chwijna lufa?

W Mp001 nie ma dystansera tak samo jak w HFC

#54 Szubi  | Napisano 17 listopad 2006 - 00:07

Szubi
  • Użytkownik
  • Postów: 6
  • Dołączył: 26-maj 06
  • Miasto: Czarnków
nie marznie cala gumka hu tylko jej tak jakby "pierwsza warstwa", wiec polecam kupic "sylikon w spreju do gum samochodowych tzn. uszczelki w drzwiach itp" sika sie po to by nie przymarzały i nie marzły...  gdy wyschnei robi sie powłoczka sylikonowa....

#55 barbie  | Napisano 23 listopad 2006 - 18:07

barbie
  • Użytkownik
  • Postów: 413
  • Dołączył: 04-wrzesień 05
  • Miasto: Krasnystaw / Kraków
Mam straszny problem! Pomimo regulacji itp kulka skreca w prawo pod koniec lotu?
NIe mam pojecia czym to spowodowane!

#56 hellmans  | Napisano 23 listopad 2006 - 18:33

hellmans
  • Użytkownik
  • Postów: 524
  • Dołączył: 10-styczeń 06
  • Miasto: Jasło/Kraków
Krzywym ustawieniem gumki względem osi lufy.

#57 Fester  | Napisano 23 listopad 2006 - 19:54

Fester
  • Użytkownik
  • Postów: 56
  • Dołączył: 21-listopad 06
  • Miasto: Biała podlaska
Snajpa przyszła dziś!:D Zauważyłem że u mnie też nie trafia idealnie, celując w tarcze z około 30m nie jestem w stanie trafić w środek tarczy mający średnicę 15cm. Wyczyściłem wyciorem nadmiar smaru przestrzeliłem z 300 kulek zobaczymy co będzie jutro.Wg mnie są 3 powody źlego trafiania:
gumka hop up,  celuje lunetą i strzały padają blisko siebie więc może  trzeba będzie ustawić lunetę, albo poprostu to jest kiepski karabin

#58 barbie  | Napisano 24 listopad 2006 - 13:38

barbie
  • Użytkownik
  • Postów: 413
  • Dołączył: 04-wrzesień 05
  • Miasto: Krasnystaw / Kraków
Witam.

Wyjasnilo sie. Wszystko oczyscilem i okazalo sie ze w lufie i komorze bylo mnostwo jakiegos syfu, i kulki oczyscilem, bo one tez maja troche smaru i trzeba je przecierać.

#59 Fester  | Napisano 26 listopad 2006 - 10:29

Fester
  • Użytkownik
  • Postów: 56
  • Dołączył: 21-listopad 06
  • Miasto: Biała podlaska
Teraz to kompletna katastrofa snajpa podczas ładowania nie chce zaskoczyć. Chyba będzie trzeba odesłać na gwarancję... :???:

#60 Boczek  | Napisano 26 listopad 2006 - 12:05

Boczek
  • Użytkownik
  • Postów: 5
  • Dołączył: 15-maj 06
  • Miasto: Konin
Tak ja rowniez mam z tym problemy ale znalazlem na to sposob dokladnie potwierzam trzeba ladowac energicnie czyli zamek odciagac szybko w miare mocno do samego konca i w przod to samo energicnie i do samego. POzdrawiam Łukasz