Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

[Oficjalny] BAR 10 [JG]


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
119 odpowiedzi w tym temacie

#101 mikadorus  | Napisano 17 sierpień 2016 - 23:34

mikadorus
  • Użytkownik
  • Postów: 1843
  • Dołączył: 27-październik 13
  • Miasto:
Łoże od kbks. Dorabiałem i się da. Starczy wiertarka, tarnik do drewna i trochę samozaparcia.  Jakiś dzień roboty z podstawowymi narzędziami.  Z lepszymi to chwila:).

#102 NoWay  | Napisano 03 sierpień 2017 - 14:26

NoWay
  • Użytkownik
  • Postów: 27
  • Dołączył: 21-marzec 16
  • Miasto: Kraków
Cześć,

Jak to jest w końcu z repliką jg376 (https://gunfire.pl/p...iego-JG376.html) - jest to kopia VSR-10 czy nie do końca i nie pasują niektóre części od VSR-10 TM? I które części nie pasują, jeśli tak jest?

Użytkownik NoWay edytował ten post 03 sierpień 2017 - 14:31


#103 mikadorus  | Napisano 03 sierpień 2017 - 14:42

mikadorus
  • Użytkownik
  • Postów: 1843
  • Dołączył: 27-październik 13
  • Miasto:
To nie jest bar-10.

Nie kupuj. Nie ma sensu.

#104 NoWay  | Napisano 03 sierpień 2017 - 14:44

NoWay
  • Użytkownik
  • Postów: 27
  • Dołączył: 21-marzec 16
  • Miasto: Kraków
Trudno, szkoda. :/

Swoją drogą ktoś kiedykolwiek widział BAR-10 w gunfire? Zastanawiam się, bo mam tam dużo taniej i chętnie bym go zamówił, ale nie ma go.

#105 mikadorus  | Napisano 03 sierpień 2017 - 15:19

mikadorus
  • Użytkownik
  • Postów: 1843
  • Dołączył: 27-październik 13
  • Miasto:
Z barami to jest tak, że najlepiej szukać wydmuszek/niesprawnych (spust/ inne wymienialne bebechy) na allegro. Trzy razy kupowałem od 50 do 120zł.

Co do gunfire - dawno nie widziałem. Zwykle taiwangun królował, bo dodawał dodatkowe magi.

Użytkownik mikadorus edytował ten post 03 sierpień 2017 - 15:20


#106 rotsaved  | Napisano 03 sierpień 2017 - 17:35

rotsaved
  • Użytkownik
  • Postów: 31
  • Dołączył: 11-maj 15
  • Miasto:
1.http://azteko.pl/jg-...&campaign-id=19
2.http://www.taiwangun.com/sprezynowe-2/bar-10-works-j-g?from=listing&campaign-id=19

Użytkownik rotsaved edytował ten post 03 sierpień 2017 - 17:37


#107 NoWay  | Napisano 22 wrzesień 2017 - 19:08

NoWay
  • Użytkownik
  • Postów: 27
  • Dołączył: 21-marzec 16
  • Miasto: Kraków
W najbliższym czasie będę zamawiał BAR'a. Pytanie do was - według was lepiej wziąć wersję "z G" (z tłumikiem) czy zwykłą bez tłumika? Replika będzie tuningowana, ale póki co nie wiem kiedy.

#108 mikadorus  | Napisano 22 wrzesień 2017 - 20:14

mikadorus
  • Użytkownik
  • Postów: 1843
  • Dołączył: 27-październik 13
  • Miasto:
Taką, która się bardziej podoba.

#109 NoWay  | Napisano 01 październik 2017 - 20:00

NoWay
  • Użytkownik
  • Postów: 27
  • Dołączył: 21-marzec 16
  • Miasto: Kraków
Jaką sprężynę w stocku można tam włożyć, żeby nie padły seary za szybko? Za szybko tzn żeby z 1k kulek dało się wystrzelać.

#110 mikadorus  | Napisano 01 październik 2017 - 21:30

mikadorus
  • Użytkownik
  • Postów: 1843
  • Dołączył: 27-październik 13
  • Miasto:
W zasadzie tylko tuning chiński wchodzi w grę tj. 500-550fps za ok. 100zł.

Od razu dokup stalowe seary shs za ok. 30zł komplet.  Będzie na wymiankę.

Użytkownik mikadorus edytował ten post 01 październik 2017 - 21:31


#111 NoWay  | Napisano 02 październik 2017 - 09:07

NoWay
  • Użytkownik
  • Postów: 27
  • Dołączył: 21-marzec 16
  • Miasto: Kraków
W takim układzie dzisiaj bar będzie zamówiony razem z zestawem i zapasowymi searami. ;) dzięki za pomoc

#112 NoWay  | Napisano 11 październik 2017 - 17:53

NoWay
  • Użytkownik
  • Postów: 27
  • Dołączył: 21-marzec 16
  • Miasto: Kraków
Wczoraj poskładałem replikę, wymieniłem seary i wsadziłem zestaw tuningowy, a dzisiaj poszedłem postrzelać. Wystrzeliłem około 80-90 kulek i zauważyłem, że rączka przeładowania jest dość luźna. Wróciłem, wyciągam cylinder i widzę coś takiego:
Dołączona grafika

Jeden ten bolczyk mi musiał wypaść przy strzelaniu, bo go nie mam, a drugi co jest obok jest na tyle luźny, że wypada ze swojego miejsca. Ktoś ma pomysł co z tym zrobić?

#113 rezen  | Napisano 11 październik 2017 - 19:24

rezen
  • Nowy
  • Postów: 4
  • Dołączył: 07-październik 17
  • Miasto: Miedziana Góra
Zamierzam kupić Bar-10, bo z tego co czytałem to jedna z lepszych kopii Vsr-10. Nie chce wydawać od razu nie wiadomo ile pieniędzy na tuning ale chce tam wsadzić na początek coś żeby w miare to podchodziło pod karabin snajperski, tj. większy zasięg, prędkość wylotowa. Także jakby ktoś polecił jakiś zestaw tuningowy, linka podesłał to było by miło. Ewentualnie ktoś proadzi kupić co innego niż Bar-10 :)

#114 sebolek  | Napisano 12 październik 2017 - 14:15

sebolek
  • Użytkownik
  • Postów: 504
  • Dołączył: 03-czerwiec 10
  • Miasto: Legionowo

Wyświetl postUżytkownik NoWay dnia 11 październik 2017 - 17:53 napisał

Wczoraj poskładałem replikę, wymieniłem seary i wsadziłem zestaw tuningowy, a dzisiaj poszedłem postrzelać. Wystrzeliłem około 80-90 kulek i zauważyłem, że rączka przeładowania jest dość luźna. Wróciłem, wyciągam cylinder i widzę coś takiego:
Dołączona grafika

Jeden ten bolczyk mi musiał wypaść przy strzelaniu, bo go nie mam, a drugi co jest obok jest na tyle luźny, że wypada ze swojego miejsca. Ktoś ma pomysł co z tym zrobić?
Kupić nowy cylinder?

Wyświetl postUżytkownik rezen dnia 11 październik 2017 - 19:24 napisał

Zamierzam kupić Bar-10, bo z tego co czytałem to jedna z lepszych kopii Vsr-10. Nie chce wydawać od razu nie wiadomo ile pieniędzy na tuning ale chce tam wsadzić na początek coś żeby w miare to podchodziło pod karabin snajperski, tj. większy zasięg, prędkość wylotowa. Także jakby ktoś polecił jakiś zestaw tuningowy, linka podesłał to było by miło. Ewentualnie ktoś proadzi kupić co innego niż Bar-10 :icon_smile:

W dziale karabinów snajperskich jest cały wątek o VSR TM i ich Klonach. Poszukaj. :szukaj:

#115 rezen  | Napisano 12 październik 2017 - 15:22

rezen
  • Nowy
  • Postów: 4
  • Dołączył: 07-październik 17
  • Miasto: Miedziana Góra

Wyświetl postUżytkownik sebolek dnia 12 październik 2017 - 14:15 napisał

Kupić nowy cylinder?


W dziale karabinów snajperskich jest cały wątek o VSR TM i ich Klonach. Poszukaj. :szukaj:
W dziale VSR TM jest prawie 100 stron, szukałem ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania. Tak więc prosiłbym o pomoc.

#116 gloomer  | Napisano 12 październik 2017 - 15:23

gloomer
  • Użytkownik
  • Postów: 2378
  • Dołączył: 29-wrzesień 06
  • Miasto: Warszawa
Niestety JG od dłuższego czasu ma bolączke z tymi wypadającymi pinami. Miałem to samo. Szkoda, że tak to zwalili bo cylinder na spokojnie wytrzymywał tuning do 550fps.

#117 NoWay  | Napisano 12 październik 2017 - 15:35

NoWay
  • Użytkownik
  • Postów: 27
  • Dołączył: 21-marzec 16
  • Miasto: Kraków
Jak sobie dorobię takiego pina to myślisz, że to podziała chwilę? Będę przez weekend miał chwilę czasu, to pokombinuje z tym. Bo chciałem na stockowym cylindrze i zestawie tuningowym z wymienionymi serami chwila pobiegać, a tak za 1-2-3 miesiące odezwać się do bart_a i komplet zamówić, do tego promyka wstawić i gumę wymienić.

#118 -MARIO-  | Napisano 05 listopad 2017 - 07:52

-MARIO-
  • Użytkownik
  • Postów: 393
  • Dołączył: 30-grudzień 04
  • Miasto: Knurów
Mi na początku jak biegałem ze stock cylindrem też wypadł jeden pin.Dorobiłem z innego pina z radełkowaniem i wbiłem to młotkiem na kleju.Trzymać się trzymało ale i tak cylinder od barta wsadziłem

Użytkownik -MARIO- edytował ten post 05 listopad 2017 - 07:52


#119 NoWay  | Napisano 06 listopad 2017 - 14:05

NoWay
  • Użytkownik
  • Postów: 27
  • Dołączył: 21-marzec 16
  • Miasto: Kraków
Mój już też leci do wywalenia. :) co z tego, że dorobiłem pina, jak sam cylinder nie wytrzymał i się miejsca na piny wyrobiły. Też będę wkładał set od barta.

#120 steinway91  | Napisano 18 listopad 2017 - 20:31

steinway91
  • Użytkownik
  • Postów: 24
  • Dołączył: 19-styczeń 08
  • Miasto: Wrocław
Chcialbym zlozyc maly raport dla wszystkich zainteresowanych przelozeniem wnetrza na bazie bar10 jg do oryginalnej osady od Remingtona 700 - ja probowalem na podstawie wersji varmint i okazalo sie, ze nawet najlepszy wroclawski serwisant sie nie podejmie. Niedogodnosci:
1. Ulozenie raczki przeladowania na korpusie - osadzenie gornej czesci repliki na osadzie w sposob, pozwalajacy na montaz tylnej sruby nie jest mozliwe z uwagi na ulozenie wyciecia pod raczke, w oryginale jest ona dobre 2 cm blizej kolby.
2. Kwestia zespolu spustu, blok jest tak wysoki ze trzeba byloby zrobic wyciecie w plastikowym wypustku, ktory dodatkowo unieruchamia mechanizm palnego.
3. Kwestia gniazda magazynka - w palnej jest tuz za oslona spustu, w replice mamy znaczniej dalej. Faktem jest, ze druga sruba mocujaca moze byc wykorzystana jako pierwsza dla wycietego gniazda na magazynek, ale w oryginalnej osadzie sa dodatkowe zebrowania wiec nie byloby to takie latwe.
4. Problem z zamontowaniem elementu mocujacego magazynek w replice. Po wycieciu gniazda nie za bardzo mozna byloby przymocowac ten wewnetrzny zaczep, uniemozliwiajcy wypiecie sie magazynka.
5. Szerokosc osady w zakresie wyzlobienia na lufe jest mniejsza niz szerokosc lufy zewnetrznej od bara10 jg (aktualnie to jedyny element pozostaly z repliki).
Takze jak nie macie wasztatu, mnostwa czasu i talentu do samodzielnych dzialan to nie zamawiajcie oryginalnych osad do remingtona, chocby Was cena skusila (ja wyrwalem za 200 zl i na szczescie z opcja odeslania). Pozdrowienia!