Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Rodzina G36 [JG]


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1332 odpowiedzi w tym temacie

#1 piechcio  | Napisano 18 czerwiec 2007 - 11:09

piechcio
  • Użytkownik
  • Postów: 26
  • Dołączył: 06-kwiecień 07
  • Miasto: Legnica
Witam
Jakie części musiałbym wymienić w swoim G36C firmy [JG] aby osiągnąć około 460 fps? Szukam listy najbardziej potrzebnych części i za ile oczywiście 8)
Pozdraiwam

#2 misiek009  | Napisano 18 czerwiec 2007 - 14:27

misiek009
  • Użytkownik
  • Postów: 681
  • Dołączył: 17-lipiec 06
  • Miasto: Trzebnica
To samo co do innych replik a takie tematy już były - poszukaj.

Do modów:
Może by zrobić podklejone tematy na temat tuningów? Np "tuning replik AEG do 400FPS", "Tuning replik AEG do 450 - 460 FPS" itd. W każdym topicu wypowiadaliby się ludzie znający się na rzeczy i przedstawialiby propozycje zestawów do różnych marek aegów i o różnej "klasie cenowej" To byłby sposób na częste zadawanie pytań i zaśmiecanie forum.

#3 MAJOR762  | Napisano 18 czerwiec 2007 - 20:19

MAJOR762
  • Użytkownik
  • Postów: 1932
  • Dołączył: 24-sierpień 06
  • Miasto: Toruń
Prościej byłoby podkleić tematy o tuningu poszczególnych wersji gearboxa zaczynając od 350 fps i skacząc co 50 fps kończąc na powiedzmy 550. Tylko kto podejmie się tego?? Łatwo powiedzieć "weźmy się i zróbcie". Gorzej z wykonaniem. Ja chętnie mógłbym to zrobić ale nie znam się na tym :(

#4 misiek009  | Napisano 18 czerwiec 2007 - 21:12

misiek009
  • Użytkownik
  • Postów: 681
  • Dołączył: 17-lipiec 06
  • Miasto: Trzebnica
Ja nieskromnie mówiąc chętnie bym się podjął, a z moich wypowiedzi na forum wynika że coś tam wiem... A z resztą nie ma co się oferować bo to robota dla moda.

#5 Gallain  | Napisano 18 czerwiec 2007 - 22:00

Gallain
  • Użytkownik
  • Postów: 1000
  • Dołączył: 09-listopad 05
  • Miasto: Radom
Zawsze możesz podesłać modowi gotowy materiał, żeby zredagował i ew. przykleił.

Piechcio - musiałbyś wymienić wszystkie części, łącznie ze szkieletem i silnikiem, bo stock to padaczka, jak z resztą we wszystkich taniakach.

#6 Cohen-Barbarzynca  | Napisano 19 czerwiec 2007 - 09:29

Cohen-Barbarzynca
  • Użytkownik
  • Postów: 52
  • Dołączył: 16-maj 07
  • Miasto: Łódź
g36c jakby nie patrzeć przewidziny jes do CQB, więc robienie tuningu na 460 fpsów jest pomysłem raczej nie trafionym. On w stocku ma ponoc ok 340fps i do CQB jest to wartość graniczna. A do lasu g36c  nie będzie najlepszy, ze względu na krótką lufę

#7 _Arczi_  | Napisano 19 czerwiec 2007 - 19:44

_Arczi_
  • Użytkownik
  • Postów: 279
  • Dołączył: 17-listopad 06
  • Miasto: Ornontowice, Gliwice
Poszukaj mojego topica na temat tuningu G36C do 450fps. Końcowo wyszło mi 465-470fps (dzięki precce). Przy takim tuningu praktycznie trzeba wsio w środku wymienić.

#8 zombie_snake  | Napisano 22 czerwiec 2007 - 20:38

zombie_snake
  • Użytkownik
  • Postów: 724
  • Dołączył: 19-wrzesień 06
  • Miasto: z czarnej d*py w Gwadelupie
Tyle, że replika jest w stocku wystarczająco mocna. :???:

#9 Placek  | Napisano 28 czerwiec 2007 - 14:16

Placek
  • Użytkownik
  • Postów: 205
  • Dołączył: 01-wrzesień 06
  • Miasto: Ostróda
@up
Dla niektórych nie.

@top
Jak myślicie co musiałbym wymienić żeby wstawić springa m120? Łożyska, batkę, tłok, głowicę? Coś jeszcze?
Czy może wystarczyłoby wstawić ten zestaw? A do tego baterię mocniejszą?

Użytkownik Placek edytował ten post 28 czerwiec 2007 - 14:23


#10 piechcio  | Napisano 29 czerwiec 2007 - 11:32

piechcio
  • Użytkownik
  • Postów: 26
  • Dołączył: 06-kwiecień 07
  • Miasto: Legnica
a gdybym chcial do mojego g36c dokupic sama lufe prec. to dalo by coś ?? A mam jeszcze jedno pytanko jakie nóżki można do niego dokupić bo mam krótką szynę RIS do niego pod lufą i chciałbym dokupić nóżki by postawić go :-) na polu walki proszę o linka

#11 mastah  | Napisano 29 czerwiec 2007 - 13:18

mastah
  • Użytkownik
  • Postów: 416
  • Dołączył: 06-kwiecień 07
  • Miasto: Warszawa
Placek - istnieje prawdopodobieństwo,
że przy tym ftk zepsuję się:
szkielet gb
zębatki
batka 9,6 v powinna to uciągnąć ...

#12 piechcio  | Napisano 29 czerwiec 2007 - 20:58

piechcio
  • Użytkownik
  • Postów: 26
  • Dołączył: 06-kwiecień 07
  • Miasto: Legnica
a czy jest możliwe aby móc do niego dokupić nóżki pod szynę RIS ??

#13 splinter  | Napisano 29 czerwiec 2007 - 23:15

splinter
  • Użytkownik
  • Postów: 362
  • Dołączył: 04-październik 05
  • Miasto: Kamienna Góra

Cytat

a czy jest możliwe aby móc do niego dokupić nóżki pod szynę RIS ??


Możliwe jest...tylko pytanie po co Ci dwójnóg do G36C,przeciez to nie snajperka,lepiej zainwestować w precke,to dużo da.

#14 Kwahu  | Napisano 01 lipiec 2007 - 16:49

Kwahu
  • Użytkownik
  • Postów: 7
  • Dołączył: 24-marzec 07
  • Miasto:
witam
potrzebuję inforacji czy będzie konieczna wymiana zębatek jeśli chcę zastosować ten zestaw
http://www.asgshop.p...dukt.php?id=481

to jest zestaw do AK ponieważ mam zamontowaną taką preckę 6.04 jak w AK czyli 455mm długości w moim G36C

#15 mastah  | Napisano 01 lipiec 2007 - 17:05

mastah
  • Użytkownik
  • Postów: 416
  • Dołączył: 06-kwiecień 07
  • Miasto: Warszawa
Nie liczy się lufa,
tylko gb.
Musisz włożyć ftk do g36c,
inaczej Ci nie wejdzie ...

#16 misiek009  | Napisano 01 lipiec 2007 - 17:39

misiek009
  • Użytkownik
  • Postów: 681
  • Dołączył: 17-lipiec 06
  • Miasto: Trzebnica
Dyszę musisz mieć od G36, a cylinder typu 1. (w G36c masz typ 2)

#17 mastah  | Napisano 01 lipiec 2007 - 17:56

mastah
  • Użytkownik
  • Postów: 416
  • Dołączył: 06-kwiecień 07
  • Miasto: Warszawa

Cytat

Dyszę musisz mieć od G36, a cylinder typu 1. (w G36c masz typ 2)
A nie lepiej od razu na zapas dawać typ 0 ?

#18 Kwahu  | Napisano 01 lipiec 2007 - 20:32

Kwahu
  • Użytkownik
  • Postów: 7
  • Dołączył: 24-marzec 07
  • Miasto:
czyli rozmiary tych elementów się różnią tak?

to musiał bym FTK do G36C + dodatkowo cylinder?

skoro musiał bym dodatkowy cylinder to policzę czy jak kupię osobno to wyjdzie taniej

ale nie wiecie jak będize z tymi zembatkami?
ktoś wymieniał już sprężynę?
na jaką i czy zębatki wytrzymały ;)

#19 mastah  | Napisano 01 lipiec 2007 - 20:39

mastah
  • Użytkownik
  • Postów: 416
  • Dołączył: 06-kwiecień 07
  • Miasto: Warszawa

Cytat

to musiał bym FTK do G36C + dodatkowo cylinder?
Zapytaj się,
czy nie możesz zamienić ten z zestawu na typ 0.

Cytat

zembatkami
:wink:

#20 misiek009  | Napisano 01 lipiec 2007 - 22:13

misiek009
  • Użytkownik
  • Postów: 681
  • Dołączył: 17-lipiec 06
  • Miasto: Trzebnica
Jeśli już to typ 1. Typ zero będzie minimalnie za pojemny. Oznaczać to będzie lekki spadek celności i FPSów.