Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Rodzina G36 [JG]


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1332 odpowiedzi w tym temacie

#41 fiolek  | Napisano 10 sierpień 2007 - 14:50

fiolek
  • Użytkownik
  • Postów: 126
  • Dołączył: 07-luty 06
  • Miasto: Ostrów Wielkpolski\\ Wrocław
Witam

Z tego co sie dowiedziałem od krakmanów to lepiej jest kupic dysze od AUG'a  to w stocku jest dysza właśnie os niego a nie od g36c i kupujac dysze do g36c może pojawic się problem z nieszczelnością

#42 piechcio  | Napisano 12 sierpień 2007 - 14:39

piechcio
  • Użytkownik
  • Postów: 26
  • Dołączył: 06-kwiecień 07
  • Miasto: Legnica
Z tego co mi się wydaję lub gdzieś słyszałem to przy wymienianiu lufy na precke to może byc jakis kłopot związany z komorą hop-up że jest ona niestandardowa. Czy jakbym kupił tylko precke to coś innego też trzeba kupić ?? A fiolek podaj jeszcze linka jak możesz oczywiście do tego twojego tłumika oraz do kolby pelnej i jaka jest ich cena dobra ??

Użytkownik piechcio edytował ten post 12 sierpień 2007 - 14:46


#43 fiolek  | Napisano 13 sierpień 2007 - 12:51

fiolek
  • Użytkownik
  • Postów: 126
  • Dołączył: 07-luty 06
  • Miasto: Ostrów Wielkpolski\\ Wrocław
Witam

Piecho ja nie miałem żadnego problemu po wymianie na precke, inni użytkowicy raczej też nie.

Oto linki:

KOLBA
http://asgshop.pl/produkt.php?id=761

Tłumik
http://asgshop.pl/produkt.php?id=735

#44 piechcio  | Napisano 13 sierpień 2007 - 18:03

piechcio
  • Użytkownik
  • Postów: 26
  • Dołączył: 06-kwiecień 07
  • Miasto: Legnica
Wielkie dzieki fiolek !! a wymieniales coś w swoim gearboxie ?? I jeszcze gdzie dostac pasek taktyczny do g36c. Jeszcze czy przy wymienianiu lufy na precke trzeba gumke zmieniac czy wystarczy kupic jedynie precke i zamontowac ??

#45 sadam  | Napisano 14 sierpień 2007 - 15:22

sadam
  • Użytkownik
  • Postów: 33
  • Dołączył: 30-listopad 06
  • Miasto: Żory
ja mam pytanie odnośnie montowania tłumików....
czy kupujesz precke dł 247mm i po prostu dokręcasz tłumik, czy kupujesz precke na długość 247+tłumik(335) czyli precka 582??

#46 misiek009  | Napisano 14 sierpień 2007 - 16:55

misiek009
  • Użytkownik
  • Postów: 681
  • Dołączył: 17-lipiec 06
  • Miasto: Trzebnica
Pytanie zadane w taki sposób, że pewnie nikt nie zkapował o co chodzi.

Jak chcesz mieć dłuższą lufę to kup dłuższą i wystającą częśc zakryje dokręcony tłumik. Jeżeli nie chcewsz nic ruszać przy lufie, wystarczy ci ta która jest, a tłumik montujesz tylko ze względu na estetykę to, na boga, po co wkładaqć dłuższą lufę!? Odkręć tłumik płomienia, dokręć nowy tłumik "dźwięku" i wuala! :D

#47 sadam  | Napisano 14 sierpień 2007 - 20:27

sadam
  • Użytkownik
  • Postów: 33
  • Dołączył: 30-listopad 06
  • Miasto: Żory
no to jeszcze raz:

1 co lepiej:
zamontować tłumik, który jest przedłużeniem lufy, czy dłuższą lufę i zasłonić wystającą część tłumikiem??

2 czy ten tłumik jest przedłużeniem lufy, czy zasłania wystającą preckę http://asgshop.pl/produkt.php?id=735 ????

#48 komora  | Napisano 14 sierpień 2007 - 22:02

komora
  • Użytkownik
  • Postów: 199
  • Dołączył: 31-październik 05
  • Miasto: Rybnik

Cytat

czy ten tłumik jest przedłużeniem lufy, czy zasłania wystającą preckę http://asgshop.pl/produkt.php?id=735 ????
To jest zwykły tłumik, a to czy włąciciel zasłoni nim dłuższą lufe czy zostawi aby tłumił to już tylko i wyłącznie jego decyzja.

Cytat

1 co lepiej:
zamontować tłumik, który jest przedłużeniem lufy, czy dłuższą lufę i zasłonić wystającą część tłumikiem??
Dłuższą lufe i załonić wystającą część tłumikiem.

Użytkownik komora edytował ten post 14 sierpień 2007 - 22:04


#49 splinter  | Napisano 14 sierpień 2007 - 22:53

splinter
  • Użytkownik
  • Postów: 362
  • Dołączył: 04-październik 05
  • Miasto: Kamienna Góra
Po pierwsze,niema czegoś takiego jak tłumik w formie przedłużenia lufy(chyba że do socoma) tłumik jest właśnie po to żeby zakryć dłuższą lufe albo wytłumić dźwięk strzału lub dla samego wyglądu oczywiście,allegrowe plastiki poprawiające prędkość wylotową o 50fps to bzdura.liczy się lufa.

#50 piechcio  | Napisano 17 sierpień 2007 - 18:24

piechcio
  • Użytkownik
  • Postów: 26
  • Dołączył: 06-kwiecień 07
  • Miasto: Legnica
a jesli bym kupił zestaw ten http://www.asgshop.p...ukt.php?id=1587 to o ile by mi podskoczylo fpsów w moim g 36c z jg a nadal sie nie dowiedzialem czy jesli bym kupic preclufe to czy bym musial jeszcze cos wymieniac i czy mozna to zrobic samemu czy gdzies wyslac w celu upgrade'a ????

#51 komora  | Napisano 17 sierpień 2007 - 19:31

komora
  • Użytkownik
  • Postów: 199
  • Dołączył: 31-październik 05
  • Miasto: Rybnik

Cytat

a jesli bym kupił zestaw ten http://www.asgshop.p...ukt.php?id=1587 to o ile by mi podskoczylo fpsów w moim g 36c z jg
"Zestaw pozwala osiągnąć ok 360-370 fps."

Cytat

a nadal sie nie dowiedzialem czy jesli bym kupic preclufe to czy bym musial jeszcze cos wymieniac i czy mozna to zrobic samemu czy gdzies wyslac w celu upgrade'a ????
Przydałaby się gumka HU, można to zrobić samemu o ile się wie jak.

PS. Na przyszłość używaj interpunkcji oraz polskich znaków.

#52 piechcio  | Napisano 17 sierpień 2007 - 21:22

piechcio
  • Użytkownik
  • Postów: 26
  • Dołączył: 06-kwiecień 07
  • Miasto: Legnica
No wiesz w g36c firmy np. CA lub TM jest mniejsza ilość fpsów to niewiadomo ile maxymalnie podniesie, a poza tym czy mocniejsza sprężyna wytrzymała by w stockowym gearboxie ??

#53 splinter  | Napisano 17 sierpień 2007 - 21:30

splinter
  • Użytkownik
  • Postów: 362
  • Dołączył: 04-październik 05
  • Miasto: Kamienna Góra
Kolejny który chce zwiększyć moc samą sprężyną...na stockowej sprężynie można tu wyciągnąć dużo więcej fps.Wystarczy troche poczytać dział o tuningu.

#54 piechcio  | Napisano 19 sierpień 2007 - 22:13

piechcio
  • Użytkownik
  • Postów: 26
  • Dołączył: 06-kwiecień 07
  • Miasto: Legnica
ciekawe gdzie masz takie odpowiedzi  :wink: bo ja nie widze

#55 fiolek  | Napisano 19 sierpień 2007 - 23:04

fiolek
  • Użytkownik
  • Postów: 126
  • Dołączył: 07-luty 06
  • Miasto: Ostrów Wielkpolski\\ Wrocław
Piecho

Splinter miał na myśli poczytanie ogólnie o tunningu. A gdybyś poczytał to byś wiedział że można zwiekszyc predkośc wylotową np. przez doszczelnienie repliki

#56 piechcio  | Napisano 20 sierpień 2007 - 21:22

piechcio
  • Użytkownik
  • Postów: 26
  • Dołączył: 06-kwiecień 07
  • Miasto: Legnica
A jeszcze takie pytanko jaka jest stockowa sprężyna w tym g36c ??

#57 splinter  | Napisano 20 sierpień 2007 - 22:43

splinter
  • Użytkownik
  • Postów: 362
  • Dołączył: 04-październik 05
  • Miasto: Kamienna Góra
Sądząc po fpsach to przy stockowym,niezbyt szczelnym (jak to w stockach) układzie cylindra M100 takiej mocy nieda,m120 to też nie jest więc obstawiam że m110-to by się zgadzało.

#58 piechcio  | Napisano 21 sierpień 2007 - 10:55

piechcio
  • Użytkownik
  • Postów: 26
  • Dołączył: 06-kwiecień 07
  • Miasto: Legnica
A w jaki sposób oni osiągnęli tak dużą ilość fpsów np. z CA G36c ma około 315 fpsów a w tym jest aż 340 fpsów.  :poddanie:

#59 splinter  | Napisano 21 sierpień 2007 - 21:49

splinter
  • Użytkownik
  • Postów: 362
  • Dołączył: 04-październik 05
  • Miasto: Kamienna Góra

Cytat

A w jaki sposób oni osiągnęli tak dużą ilość fpsów np. z CA G36c ma około 315 fpsów a w tym jest aż 340 fpsów.
Czytaj uważniej.Stockowy CA ma sprężyne 130% czyli odpowiednik M100 i osiąga na tym zestawie 315 fps.Faktem jest że na tej sprężyne przy zastosowaniu szczelniejszego zestawu cylindra i prec lufce można osiągnąć koło 370-380 fps.Za to stockowa replika G36c JG ma montowaną mocniejszą sprężynę niż CA,czyli coś koło m110,szczelność układu może być porównywalna z CA lub gorsza.Więc mówiąc krótko:osiągneli taką moc dzięki wepchnięciu do tego chińczyka mocniejszej sprężyny. Nagadałem sie,ide spać.....

#60 pidzejfat  | Napisano 21 sierpień 2007 - 21:56

pidzejfat
  • Moderator I
  • Postów: 2030
  • Dołączył: 13-luty 05
  • Miasto: Wrocław
Ten temat powinien być w:

Tanie repliki - upgrade i tuning