Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

[Oficjalny] MP002 (L96A1) [AGM]


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
104 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mati13k  | Napisano 18 lipiec 2007 - 08:25

Mati13k
  • Użytkownik
  • Postów: 1133
  • Dołączył: 15-lipiec 07
  • Miasto:
Wiam!
Zacznę od tego, że jestem nowy na tym forum i mogę coś pomieszać...
Proszę o litość moderatorów  :poddanie:
Chciałem się dowiedzieć o jakości, celności i ogólnym opisie broni L96 A1 firmy AGM.
Link:http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=789&PHPSESSID=0007cb3e4422ce3927a8ce3ca4c2a4d1
Gdyby link nie zadziałał to proszę kliknąć na dział karabiny snajperskie i znaleźć po nazwie i firmie...
Czekam na odpowiedzi... :wink:

#2 sjzmisiek  | Napisano 18 lipiec 2007 - 09:37

sjzmisiek
  • Użytkownik
  • Postów: 491
  • Dołączył: 27-październik 05
  • Miasto: Jastrzębie-Zdrój
[cut by C.]



to nie ten sam karabin :P  (co Well - przyp. Red. C.) wygląda na pierwszy rzut oka tak samo ale :
http://www.rsov.com/...c5f5bef399ffad3
http://www.rsov.com/...c5f5bef399ffad3
przyczajcie mechanizm spustowy .... dł. całkowita jest inna ...i niewielka różnica w fps na + dla "warriora"....no cena też inna

Użytkownik Cappuccio edytował ten post 20 lipiec 2007 - 10:47


#3 dr_wisla  | Napisano 18 lipiec 2007 - 09:54

dr_wisla
  • Użytkownik
  • Postów: 487
  • Dołączył: 26-czerwiec 06
  • Miasto: Kraków
Miałem obie repliki w łapie u Krakmana, zanim się pojawiły w ofercie sklepu. Osiągi te same, długość leciutko na korzyść Warriora, prędkość wylotowa ta sama (można z tego wywnioskować, ze prędkośc wylotowa obu replik to 460fps :) ). Tańsza jest wersja oliv od AGMa, i tą bym brał jeśli miałbym do wyboru AGMa albo Wella. Dlaczego? Ze względu na kolor łoża. Bardziej przypomina L96. Zamek AGMa jest podobny do tego w VSR, a w Wellu do tego w AWP/AWM. Dla mnie, leworęcznego łatwiej byłoby dostać zamek w Wellu, ale tak cyz siak przy snajpie uczyłbym się strzelać z prawej ręki. Well ma jeszcze jeden mały plusik. Mianowicie, jego spust jest jak żywcem wzięty z Glocka. Nie naciśniemy spustu "głównego", dopuki nie naciśniemy takiego "języczka" spustu - jak w Glocku. Myślę, że wiecie o co chodzi.
Ogólnie, to brałbym AGMa. Zamek chodzi tam też łagodniej (czyt. łatwiej).

#4 Mati13k  | Napisano 18 lipiec 2007 - 10:41

Mati13k
  • Użytkownik
  • Postów: 1133
  • Dołączył: 15-lipiec 07
  • Miasto:
Nie chodzi mi o wygląd tylko o bebechy.....
Nie wiem jaki ma tłok.
Nie chcę, żeby po pól roku tłok pękł ( jak jest z platiku )
Proszę o info na temat bebechów.Głównie ich wykonania..........
:roll:

#5 RzezniQ  | Napisano 18 lipiec 2007 - 13:36

RzezniQ
  • Użytkownik
  • Postów: 92
  • Dołączył: 29-kwiecień 06
  • Miasto: Gorzów Wlkp./Wrocław/Pearl Harbor
A ktoś wie jak się przedstawia sprawa instalacji gumki hop-up i prec rury? Czy znów trzeba wysyłać zamówienie do chin po komorę PDI?

#6 Westie  | Napisano 18 lipiec 2007 - 15:11

Westie
  • Użytkownik
  • Postów: 1431
  • Dołączył: 11-wrzesień 05
  • Miasto: Warszafka
Panowie, to ma hop-siup od VSR'ki i generalnie udaje M700 AICS. Tuningować się to powinno dać jak MP001.

#7 [=Vincent=]  | Napisano 21 lipiec 2007 - 21:33

[=Vincent=]
  • Użytkownik
  • Postów: 26
  • Dołączył: 10-maj 05
  • Miasto: cała polska:D
Daje głowe, że to ma bebechy od mp001,  więc napewno prędko się posypie. Jeśli tak jest, to mp ma mniejszą długość cylindra od warriora. Zresztą, wolałbym dopłacić taką śladową ilość do wella i mieć baze pod solidne części do tuningu, które sam sobie zresztą wytocze.

Użytkownik [=Vincent=] edytował ten post 21 lipiec 2007 - 21:36


#8 Mati13k  | Napisano 22 lipiec 2007 - 14:04

Mati13k
  • Użytkownik
  • Postów: 1133
  • Dołączył: 15-lipiec 07
  • Miasto:
KRAKMAN twierdził, że ma bebechy inne niż w MP001, ale nie wiadomo, czy lepsze.... :???:

#9 dr_wisla  | Napisano 22 lipiec 2007 - 15:27

dr_wisla
  • Użytkownik
  • Postów: 487
  • Dołączył: 26-czerwiec 06
  • Miasto: Kraków
Rozmawiałem z pracownikiem Krakmana o tej replice. Powiedział wszystko co wie o tej replice. Nie ma to bebechów z MP001. Są bardzo podobne do Warriora, z małymi różnicami, a do tych różnic jeszcze dochodzą.

#10 cyma12  | Napisano 22 lipiec 2007 - 21:35

cyma12
  • Użytkownik
  • Postów: 8
  • Dołączył: 16-grudzień 06
  • Miasto:
Witam, czy ktoś wie jaką ta replika ma szyne?

#11 Fuks  | Napisano 23 lipiec 2007 - 10:40

Fuks
  • Użytkownik
  • Postów: 19
  • Dołączył: 17-lipiec 07
  • Miasto: Mielec
witam, nabylem juz replike. Ale jestem zdeka noobkiem w ASG (moja pierwsza replika i wogole) Wiec jesli ktos chce cos o niej wiedziec, pisac dokladnie co i jak to sprawdzic a chetnie pomoge.

#12 dr_wisla  | Napisano 23 lipiec 2007 - 10:59

dr_wisla
  • Użytkownik
  • Postów: 487
  • Dołączył: 26-czerwiec 06
  • Miasto: Kraków

Cytat

Witam, czy ktoś wie jaką ta replika ma szyne?

Jeśli chodzi Ci o szynę na dwójnóg, to nie jest ona potrzebna. Krakmani mają specjalny dwójnóg, który działa tak: Karabin ma dziurkę, gdzie wkłada się klocek od tego dwónogu. Powinien tam "wskoczyć", tak że go już nie wyjmiesz lekkim pociągnięciem. Tan klocek ma z jednej strony szynę, na której montujesz dwójnóg. Dzięki temu możesz sobie go dostosować tak jak Ci pasuje, czyli jak chcesz, to tak go ustawisz, że będzie się składał wzdłuż lufy, albo wzdłuż łoża.

Użytkownik dr_wisla edytował ten post 23 lipiec 2007 - 10:59


#13 DeXTeR69  | Napisano 25 lipiec 2007 - 14:52

DeXTeR69
  • Użytkownik
  • Postów: 12
  • Dołączył: 24-lipiec 07
  • Miasto: Dobrodzień
To może ktoś powiedzieć, czy opłaca się ją kupić, czy też szukać czegoś innego w podobnej cenie vide s92 ze zbrojowni? Mój temat ktoś zamknął to tutaj pytam!

#14 dr_wisla  | Napisano 25 lipiec 2007 - 14:56

dr_wisla
  • Użytkownik
  • Postów: 487
  • Dołączył: 26-czerwiec 06
  • Miasto: Kraków
Jak zamknął, to znaczy że jest taki już.

Sauer S92 to jest nic innego jak MP001. Kup L96.

#15 Mati13k  | Napisano 26 lipiec 2007 - 10:01

Mati13k
  • Użytkownik
  • Postów: 1133
  • Dołączył: 15-lipiec 07
  • Miasto:
Ja bym Ci radził nie kupować teraz, tylko poczekać na więcej info na temat L96...
A jak kupisz i Ci się zepsuje to co?

#16 DeXTeR69  | Napisano 26 lipiec 2007 - 12:45

DeXTeR69
  • Użytkownik
  • Postów: 12
  • Dołączył: 24-lipiec 07
  • Miasto: Dobrodzień
Racja, ale ile można czekać, gdy za oknem taka fajna pogoda ? ]:->
Trochę głupio, że nikt nic o niej nie wie, a o warriorze1, który jest jak dla mnie taki sam [poza ceną] jest 17 stron! :(

#17 dr_wisla  | Napisano 26 lipiec 2007 - 12:58

dr_wisla
  • Użytkownik
  • Postów: 487
  • Dołączył: 26-czerwiec 06
  • Miasto: Kraków
No taki sam to nie jest.

A jak się zepsuje, to gwarancja...

#18 piromann  | Napisano 26 lipiec 2007 - 13:02

piromann
  • Użytkownik
  • Postów: 4
  • Dołączył: 08-grudzień 06
  • Miasto: Łódź

Wyświetl postUżytkownik DeXTeR69 dnia 26/7/2007, 13:45 napisał

Racja, ale ile można czekać, gdy za oknem taka fajna pogoda ? ]:->
Trochę głupio, że nikt nic o niej nie wie, a o warriorze1, który jest jak dla mnie taki sam [poza ceną] jest 17 stron! :(

Zazdrosny?:D

#19 yugi  | Napisano 26 lipiec 2007 - 16:07

yugi
  • Użytkownik
  • Postów: 47
  • Dołączył: 26-listopad 05
  • Miasto: Żelazno
no, nie przesadzaj - warrior jest kopią repliki maruzena w 100% - mamy więc niezłe możliwości tuningu... powiesz coś takiego o AGMie?

#20 dr_wisla  | Napisano 26 lipiec 2007 - 16:08

dr_wisla
  • Użytkownik
  • Postów: 487
  • Dołączył: 26-czerwiec 06
  • Miasto: Kraków
Tak - że części ba dość zbliżone do Warriora, więc po lekki przeróbkach bedzie pasowało.