Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

[Oficjalny] MP002 (L96A1) [AGM]


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
104 odpowiedzi w tym temacie

#21 Yautja  | Napisano 26 lipiec 2007 - 21:36

Yautja
  • Użytkownik
  • Postów: 391
  • Dołączył: 28-kwiecień 06
  • Miasto:
Moim zdaniem L96 AGM to jakaś podróbka podróbki... AGM zobaczyło jaki sukces odniósł warrior i wsadziło jakieś dziwne części w łoże od L96... Ja wole dopłacić tą 100 i mieć pewność, że coś co mam chociaż trochę przypomina "oryginał" replikę...

pozdro

#22 Drakeus  | Napisano 30 lipiec 2007 - 16:36

Drakeus
  • Użytkownik
  • Postów: 404
  • Dołączył: 16-luty 06
  • Miasto: Inowrocław
Dostałem dzisiaj maila od Krakmana potwierdzającego że Mp001 i 002 mają inne wnętrze oraz ten drugi jest bardziej podatny na tuning. Teraz pytanie czy lepiej dołożyć 150zł i kupić Warriora czy też AGM'kę?

#23 [=Vincent=]  | Napisano 30 lipiec 2007 - 19:07

[=Vincent=]
  • Użytkownik
  • Postów: 26
  • Dołączył: 10-maj 05
  • Miasto: cała polska:D
Stary tylko warrior.
Ma pojemniejszy cylinder, solidniejsze czzęści i wygląda jak LA

#24 fleckin  | Napisano 31 lipiec 2007 - 15:00

fleckin
  • Użytkownik
  • Postów: 21
  • Dołączył: 12-grudzień 06
  • Miasto: Piotrków Trybunalski
nie wiecie  czy wejdzie do tego jakaś precka, np od vsr(bez wymiany komory na PDI jeżeli to wogóle możliwe)?

#25 Yautja  | Napisano 31 lipiec 2007 - 17:51

Yautja
  • Użytkownik
  • Postów: 391
  • Dołączył: 28-kwiecień 06
  • Miasto:
Cholera wie... To jest taki jakby "składak"... Ma części z kilku karabinów :)

#26 Dolas  | Napisano 02 sierpień 2007 - 21:36

Dolas
  • Użytkownik
  • Postów: 62
  • Dołączył: 22-październik 06
  • Miasto: Więcbork
Po niewielkich modyfikacjach można dopasowac lufę od AEG-a

#27 fleckin  | Napisano 03 sierpień 2007 - 15:38

fleckin
  • Użytkownik
  • Postów: 21
  • Dołączył: 12-grudzień 06
  • Miasto: Piotrków Trybunalski
tak więc lufy nie będę narazie ruszał wygląda ładnie a wsadzona kulka od wylotu toczy siępowwwwoooooliiiiiii. czy w preckach wogóle siętoczy? cylinder jest aluminiowy(na taki wygląda), głowica cylindra mosiężna a tłok jest zrobiony z porządnie wyglądającego ABS w kolorze budyniu waniliowego :) przynajmniej tyle widać przez dziurę. Obudowa mech. spustowego=znal ale nie chamskiej jakości, nad wyglądem sięnie rozpisuję bo widać na zdjęciach. łoże nie jest spasowana a'la Tokyo ale to oczywiste w chińczykach , nic nie trzeszczy i to sie liczy. Wrażenia ze strzelania będą...po strzelaniu bo z balkonu to kulka umyka z widoku między octownią i ogrodem. Acha bez dodatkowej podkładki pod stopkę wygląda źle. zdziwiła mnie regulacja poduszki podpoliczkowej. nie znam się na wyroba Accuracy Int. ale czy nie powinna być regulowana tymi imbusami albo za pomocą pokrętła (np. jak w Ticca 3)? czy to tylko błąd Chińczyków. Te imbusy tylko ją przytrzymują po ich odkręceniu można ustawić poduszkę wyciągając ją ręką :D. Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Przestrzelam - powiem

#28 Ungeziefer  | Napisano 03 sierpień 2007 - 23:29

Ungeziefer
  • Użytkownik
  • Postów: 75
  • Dołączył: 15-czerwiec 06
  • Miasto: BRT 112, SztrafBat, JW2529
Krótkie pytanko: czy ktokolwiek z posiadaczy chronował może już to cudo? Jeśli tak to jaki był wynik? Gdyż na Taiwangunie piszą, że 450 fpsów, a na pudełku widnieje 350 fps na BB 0,25.

#29 fleckin  | Napisano 05 sierpień 2007 - 13:48

fleckin
  • Użytkownik
  • Postów: 21
  • Dołączył: 12-grudzień 06
  • Miasto: Piotrków Trybunalski
to możliwe, że tyle ma na 0.25, chronografu nie mam ale porównam do tuningowanego m14(400fps) na next strzelance. Obecnie "na oko"" ma to ponad 400 i to grubo. Narazie wyników pomiarów nie dam ponieważ strzelam z kolimatorem sławnej firmy DE i na dalsze odległości nie widać kulki ni hu hu. Trafienie z około 35-40 metrów w głowę jest jak najbardziej możliwe (mierzone na koledze Cichym). Kupię lunetę  to podam dokładne dane

#30 [=Vincent=]  | Napisano 17 sierpień 2007 - 13:51

[=Vincent=]
  • Użytkownik
  • Postów: 26
  • Dołączył: 10-maj 05
  • Miasto: cała polska:D
Byłem u Krakmana parę dni temu. (sympatyczny sklepik)
To co mogłem stwierdzić macając i liżąc replikę, to to, że jest to mp001 wrzucone w łoże od L96A1.
Wiadomo nie dali mi jej rozkręcić ale wygląd i zasada działania (trig, cyl i hop) jest taka sama jak w aps 2 DE i mp001.
Co za tym idzie mogą wystąpić problemy w stylu seary, tłok i takie tam.
Tyle (urlop)

#31 Sledzikmaster  | Napisano 18 sierpień 2007 - 00:06

Sledzikmaster
  • Użytkownik
  • Postów: 395
  • Dołączył: 04-październik 05
  • Miasto: Międzyrzecz/Festung Posen
to jak wreszcie są jakieś części zamienne/tuningowe do tej broni ???

#32 boychristo  | Napisano 21 sierpień 2007 - 18:48

boychristo
  • Użytkownik
  • Postów: 11
  • Dołączył: 17-sierpień 07
  • Miasto: rzeszów
No czekamy na recenzje i opinie posiadaczy!  :wink:

#33 Maćq  | Napisano 26 sierpień 2007 - 21:28

Maćq
  • Użytkownik
  • Postów: 44
  • Dołączył: 22-sierpień 06
  • Miasto: Szczecin
Czekamy i czekamy.. :)

Panowie, podzielcie się wrażeniami. Jest to maleństwo kopią (pod względem bebechów) mp001 czy nie jest? Kompatybilna bestyjka z VSR TM czy nie bardzo?
Może ktoś pokusił się już o jakieś miarodajne (i mierzone :) ) testy skupienia, zasięgu celności?

Słowem - ładnie prosimy, puście farbę ;)

pozdrowiska

#34 szev  | Napisano 27 sierpień 2007 - 18:23

szev
  • Użytkownik
  • Postów: 15
  • Dołączył: 17-grudzień 06
  • Miasto:
Witam, właśnie zainteresowałem się tą repliką. Mam tylko jedno pytanie czy da się do niej przymocować "dwójnóg" ?? bo nie widzę tam szyn. Dzięki z góry za odpowiedź

Pozdrawiam

#35 cycu6  | Napisano 27 sierpień 2007 - 20:44

cycu6
  • Użytkownik
  • Postów: 5
  • Dołączył: 20-lipiec 06
  • Miasto: Opole

Wyświetl postUżytkownik Dolas dnia 2/8/2007, 22:36 napisał

Po niewielkich modyfikacjach można dopasowac lufę od AEG-a
Tzn? Można prosić o opis? Mam zamiar kupić tą replikę.

#36 Sledzikmaster  | Napisano 28 sierpień 2007 - 22:35

Sledzikmaster
  • Użytkownik
  • Postów: 395
  • Dołączył: 04-październik 05
  • Miasto: Międzyrzecz/Festung Posen
co do dwójnogu to masz tam z przodu łoża takie gniazdko i tam wsadzasz ten właśnie http://www.taiwangun...roduct&prId=697 powinno być słychać klik i siedzi

#37 blast8114  | Napisano 01 październik 2007 - 20:34

blast8114
  • Użytkownik
  • Postów: 1
  • Dołączył: 01-październik 07
  • Miasto: Żory
[Treść posta usunięta ze względu na brak poszanowania dla podstawowych zasad ortografii i stylistyki. /Medi]

#38 Maciek1  | Napisano 05 październik 2007 - 20:24

Maciek1
  • Użytkownik
  • Postów: 232
  • Dołączył: 17-marzec 07
  • Miasto: Pruchna
wie ktoś może gdzie znajduje się w tym karabinie plomba od krakmana??

Wybaczcie że post za postem ale opcja EDIT nie działa.

Będę miał tą replikę przez weekend u siebie(może trochę dłużej) to postaram sie o niej coś napisać.

#39 Moses  | Napisano 27 październik 2007 - 13:43

Moses
  • Użytkownik
  • Postów: 1174
  • Dołączył: 12-sierpień 04
  • Miasto: Warszawa
Kolego Blast wrzucaj swoje posty do worda bo ciezko sie czyta z tymi bledami, i nie wykrecaj sie dyslekcja ;) ale zeby nie bylo ze sie tylko czepiam (bo tak nie jest) to chorera niech ktos mi powie jak to wkoncu jest
Well jest kopia maruzena i czesci od maruzena pasuja wiec mozna tyningowac, lacznie z precyzyjnymi lufami tlokami cylindrami sprezynami, na tomoast produkt AGM jest polaczeniem VSRki z wlasna fantazja chinoli? Niestety temat jest tak chaotycznie pisany ze dojsc nie mozna co i jak  :wink:

#40 Maciek1  | Napisano 27 październik 2007 - 18:08

Maciek1
  • Użytkownik
  • Postów: 232
  • Dołączył: 17-marzec 07
  • Miasto: Pruchna
AGM to mp001 ze zmienionym łożem, czyli jego tuning będzie przebiegał dokładnie tak jak mp001.