Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

[Oficjalny] WARRIOR I (L96) [Well]


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1653 odpowiedzi w tym temacie

#1641 Wertyn44  | Napisano 05 czerwiec 2017 - 16:47

Wertyn44
  • Użytkownik
  • Postów: 56
  • Dołączył: 24-kwiecień 17
  • Miasto:
Lufa madbull przeznaczona do stockowej komory . Stockowej ma u góry od strony otwory na ramię hopa takie podłużne wcięcie żeby występek w gumce hu mógł się na tym zatrzymać i żeby wypukłość w środku gumki była centralnie ustawiona . W lufie madbulla tego nie ma czy powinienem użyć gumki do aegow (w co wątpię) założyć stockowa ( wtedy odstaje w miejscu wypustki która nie ma gdzie się schować ) czy w jakiś sposób przyciąć ta wypustke.

#1642 Wertyn44  | Napisano 05 czerwiec 2017 - 18:44

Wertyn44
  • Użytkownik
  • Postów: 56
  • Dołączył: 24-kwiecień 17
  • Miasto:
Sorry za post pod postem ale może zadam prostsze pytanie , czy da się dopasować lufę aegowa do stockowej komory i gumki ?

#1643 mikadorus  | Napisano 05 czerwiec 2017 - 19:42

mikadorus
  • Użytkownik
  • Postów: 1828
  • Dołączył: 27-październik 13
  • Miasto:
Do komory wchodzą lufy/gumki aeg. Musisz tylko zmienić gumkę na aeg i dać tulejkę. Masz to opisane na pierwszej-drugiej stronie.

Wpisz w szukajce tulejka/tuleja/tulejki to znajdziesz.

Niemniej to patent z czasów kiedy Słońce było bogiem... dzisiaj lepiej wydać tę 100-kę na komorę JJ.

Użytkownik mikadorus edytował ten post 05 czerwiec 2017 - 20:07


#1644 Wertyn44  | Napisano 05 czerwiec 2017 - 21:06

Wertyn44
  • Użytkownik
  • Postów: 56
  • Dołączył: 24-kwiecień 17
  • Miasto:
Ale co ta tulejka daje jeżeli zakładam stockowa gumkę na lufę aegowa tak samo głęboko jak na stockowa i nic poza ta wypustke , ktora ustawia gumką centralnie względem lufy, się nie różni ?

#1645 Wertyn44  | Napisano 05 czerwiec 2017 - 22:51

Wertyn44
  • Użytkownik
  • Postów: 56
  • Dołączył: 24-kwiecień 17
  • Miasto:
Nieważne z tą gumką już mam tylko jedno pytanie jeszcze czy trzeba zmieniać głowice cylindra to tej podróby PDI ?

#1646 mikadorus  | Napisano 06 czerwiec 2017 - 00:04

mikadorus
  • Użytkownik
  • Postów: 1828
  • Dołączył: 27-październik 13
  • Miasto:
Nie trzeba.

Natomiast warto zmienić na lepszą - po prostu warto.

#1647 Under B  | Napisano 06 czerwiec 2017 - 14:52

Under B
  • Użytkownik
  • Postów: 140
  • Dołączył: 29-grudzień 15
  • Miasto: Warszawa

Wyświetl postUżytkownik mikadorus dnia 04 czerwiec 2017 - 23:48 napisał

Właśnie kilka postów wyżej o niej było ;-).

Under mi o niej coś nagadał. Ponoć bardzo dobra kopia.

Dokładnie tak, ja dowiedziałem się o jej istnieniu od Bart_a, potem poszperałem po zagranicznych forach i wydaje się być naprawdę dobra. Jedna taka właśnie do mnie płynie od żółtych przyjaciół.
Dokładny manual odnośnie tej komory wysłał mi Chińczyk w wiadomości na stronie. A na samym yt są tutoriale i recenzje.

Komora kosztowała mnie 96zł (wysyłka darmowa- REJESTROWANA!)

Już nie mogę się doczekać aż przyjdzie, mam nadzieję, że będę z niej zadowolony :icon_biggrin:.


EDIT: Ja biorę ją co prawda do m24, ale Bart_a po przeróbkach wsadzi tą od l96.

Użytkownik Under B edytował ten post 06 czerwiec 2017 - 14:54


#1648 luki527  | Napisano 24 czerwiec 2017 - 00:46

luki527
  • Użytkownik
  • Postów: 271
  • Dołączył: 31-marzec 12
  • Miasto: Międzyrzec Podlaski
Witam! Wiem, że gdzieś było, lecz nie mogę znaleźć. Komora od Airsoft Pro nadaje się do czegoś, czy tylko PDI?

Edit1:
Znalazłem. Dla potomnych: nie warto.

Użytkownik luki527 edytował ten post 24 czerwiec 2017 - 00:54


#1649 mareq  | Napisano 24 czerwiec 2017 - 14:00

mareq
  • Użytkownik
  • Postów: 1407
  • Dołączył: 23-wrzesień 14
  • Miasto: Bielsko-Biała
Jak szukałeś to pewnie znalazłeś, że jest chińska kopia pdi i daje ona radę.

#1650 luki527  | Napisano 24 czerwiec 2017 - 18:11

luki527
  • Użytkownik
  • Postów: 271
  • Dołączył: 31-marzec 12
  • Miasto: Międzyrzec Podlaski
Właśnie znalazłem odwrotnie. Parafrazując: za 50 zł się nada. Gdzieś między stronami 45 - 60 jest dużo złych opinii o niej.

#1651 Under B  | Napisano 28 czerwiec 2017 - 19:35

Under B
  • Użytkownik
  • Postów: 140
  • Dołączył: 29-grudzień 15
  • Miasto: Warszawa

Wyświetl postUżytkownik luki527 dnia 24 czerwiec 2017 - 18:11 napisał

Właśnie znalazłem odwrotnie. Parafrazując: za 50 zł się nada. Gdzieś między stronami 45 - 60 jest dużo złych opinii o niej.

Z tego co wyczytałem, to ludzie piszą żeby nie bawić się w AP. Kupuj kopię PDI - JJAirsoft.

#1652 Scharmi  | Napisano 28 sierpień 2017 - 18:11

Scharmi
  • Użytkownik
  • Postów: 17
  • Dołączył: 30-sierpień 16
  • Miasto:
Witam,

Czy niestabilność na poziomie 40 fps w tej replice jest czymś normalnym (540-580 fps), czy gdzieś jest coś nie tak?

#1653 mikadorus  | Napisano 28 sierpień 2017 - 18:37

mikadorus
  • Użytkownik
  • Postów: 1828
  • Dołączył: 27-październik 13
  • Miasto:
Niestabilność na poziomie kulku fps w replice snajperskiej jest w normie. Kilku znaczy się tak. Z 2-3 w jedną/drugą stronę. Niemniej lepiej schodzić jak najniżej. Ładnie poskładane repliki to np. 1fps różnicy i mniej.

Masz niestabilność na poziomie 20fps (560fps +- 20fps). To bardzo słaby wynik... zwłaszcza w tym systemie (o ile masz dobrą komorę/gumę).

Użytkownik mikadorus edytował ten post 28 sierpień 2017 - 18:38


#1654 Christophy  | Napisano 17 wrzesień 2017 - 19:14

Christophy
  • Użytkownik
  • Postów: 280
  • Dołączył: 27-wrzesień 11
  • Miasto:
Stałem się dopiero co posiadaczem tej cudownej repliki, i już zaczyna mnie wkurzać. Wyjąłem z niej 460g obciążenia i w końcu łoże nie jest cholernie ciężkie :icon_razz2:
Z tego co czytałem JJAirsoft zrobiło niezłą kopię komory PDI, więc wiem już co najpierw wymienię, tylko teraz skąd wziąć kasę na lufę i gumkę? :icon_lol:
Tuning krok po kroku jak zwykle :D