Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

[Oficjalny] VSR-10 G-SPEC [Tokyo Marui]


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
897 odpowiedzi w tym temacie

#881 -MARIO-  | Napisano 17 kwiecień 2017 - 20:15

-MARIO-
  • Użytkownik
  • Postów: 328
  • Dołączył: 30-grudzień 04
  • Miasto: Knurów/Gliwice

Wyświetl postUżytkownik Ajwory dnia 17 kwiecień 2017 - 13:00 napisał

Co do stabilizatorów - moim zdaniem lepiej kupić rolkę izolki i zrobić własne. 10 minut roboty, nieporównywalnie taniej, a efekt lepszy.
@władek: Dziękuję. Nie widzę na razie nigdzie prowadnic 9mm dostępnych, więc jestem skazany na dobranie sprężyny do tego, co mam.

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka
Zobacz na aisoftpro.cz , wysyłke mają tanią

#882 Ajwory  | Napisano 17 kwiecień 2017 - 20:24

Ajwory
  • Użytkownik
  • Postów: 46
  • Dołączył: 20-październik 16
  • Miasto: Warszawa
Właśnie sprawdzałem, widziałem nawet bardzo fajny wynalazek 7mm z nakładką na 9mm i zastanawiam się nad kupieniem.
A tak z innej beczki - wie ktoś gdzie dostać, albo z czego wykonać dystanser na prowadnicę sprężyny żeby zwiększyć jej kompresję jakbym chciał kilka FPSów dorzucić?
Wiem, że da się coś takiego kupić LayLax'a, ale nie będę takiej jednej pierdółki sprowadzał.
Myślałem, żeby dorzucić dodatkowe łożysko - zdało by egzamin?

#883 -MARIO-  | Napisano 18 kwiecień 2017 - 10:01

-MARIO-
  • Użytkownik
  • Postów: 328
  • Dołączył: 30-grudzień 04
  • Miasto: Knurów/Gliwice
Ta prowadnice z "przejściówką"na 9mm mam u siebie bo dodawali ją do zestawu tuningowego zero triggera v3.Działa normalnie no i spoko że ma łożysko.
Nie dokładaj cudów bo szybciej ubijesz sprężynę -pofaluje się.Kup mocniejszy spring jak brak ci mocy ;)

Użytkownik -MARIO- edytował ten post 18 kwiecień 2017 - 10:04


#884 mikadorus  | Napisano 18 kwiecień 2017 - 12:18

mikadorus
  • Użytkownik
  • Postów: 1417
  • Dołączył: 27-październik 13
  • Miasto: Zielonczyn
Kiedyś używało się dystanserów, bo części były słabo dostępne i drogie. Panowały chińskie zestawy tuningowe i podkładki pod springa dawały te kilka fps więcej.

Obecnie to rozwiązanie lekko przestarzałe i nieopłacalne.

Stabilizatory to zależnie od wersji. W G-spec bym nie dawał, bo lufa sztywno przylega do tulejki w tłumiku, która przebiega na jakimś 30-tym centymetrze lufy, w pro sniper lufa jest dłuższa i stabilizowana jedynie na końcówce, różnie to wpada i można dać jeden stabilizator na środek.

#885 Piotrzak  | Napisano 18 kwiecień 2017 - 17:52

Piotrzak
  • Użytkownik
  • Postów: 8
  • Dołączył: 01-marzec 16
  • Miasto: Poznań
Ktoś pytał o dystansery, to jeszcze dorzucę parę groszy od siebie ;)
Polecam zamiast izolki taśmę malarską, działa super. U siebie w lufie gspecowej mam 3 dystansery + kawałek taśmy na przejściówce i czwarty w tłumiku, gdzie kończy mi się lufa i jestem bardzo zadowolony z wyników

#886 Ajwory  | Napisano 19 kwiecień 2017 - 08:52

Ajwory
  • Użytkownik
  • Postów: 46
  • Dołączył: 20-październik 16
  • Miasto: Warszawa

Wyświetl postUżytkownik -MARIO- dnia 18 kwiecień 2017 - 10:01 napisał

Ta prowadnice z "przejściówką"na 9mm mam u siebie bo dodawali ją do zestawu tuningowego zero triggera v3.Działa normalnie no i spoko że ma łożysko.
Nie dokładaj cudów bo szybciej ubijesz sprężynę -pofaluje się.Kup mocniejszy spring jak brak ci mocy ;)
Zamówiona razem z kilkoma innymi pierdołami, dzięki. :)
Co do sprężyny - problem w tym, że jakoś super dużo ich nie ma. Z tych 7mm właściwie tylko LL 150 i AA 170, a ja chcę się zmieścić na równo w 600 FPS. AA 170 z ich komorą dała mi 644 FPSy bez hopka. Nie zdążyłem jeszcze przechronować tego LayLax'a, ale zakładam jakieś 570 w najlepszym przypadku. Dorzuciłem podkładkę gumową/piankową ze stockowej głowicy tłoka w KWA jako "sorbo", potężnie się wszystko wyciszyło i zawsze to te kilka milimetrów mniej w cylindrze dla sprężyny. ;)
Wrzucę po południu na chrono i dam znać.
Najwyżej będę kombinował ze sprężynami 9mm.
Dzięki wszystkim za odpowiedzi.

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka



#887 Ajwory  | Napisano 19 kwiecień 2017 - 17:42

Ajwory
  • Użytkownik
  • Postów: 46
  • Dołączył: 20-październik 16
  • Miasto: Warszawa
Niestety chyba nie mogę edytować, także wybaczcie podwójny post.
Na sprężynie LL 150 i komorze AA z gumką ML wypluwa ~584 FPSy, także jestem zadowolony.
Muszę się teraz porządnie pobawić z ustawieniem tego hopka, bo na razie lata to na wszystkie strony.

#888 władek  | Napisano 19 kwiecień 2017 - 18:27

władek
  • Użytkownik
  • Postów: 110
  • Dołączył: 07-grudzień 13
  • Miasto: Przeczyca<=>Rzeszów
Piotrzak nie wiem czy dobrze cię zrozumiałem ale Ajwory pytał o dystanser na prowadnicę sprężyny a nie o dystansery tzw barell spacer.

#889 Piotrzak  | Napisano 19 kwiecień 2017 - 19:16

Piotrzak
  • Użytkownik
  • Postów: 8
  • Dołączył: 01-marzec 16
  • Miasto: Poznań
Dystansery, stabilizatory, już te nazwy się mylą :P
Chodziło mi o stabilizatory, o których ktoś wcześniej wspominał

#890 Ajwory  | Napisano 19 kwiecień 2017 - 20:07

Ajwory
  • Użytkownik
  • Postów: 46
  • Dołączył: 20-październik 16
  • Miasto: Warszawa
Mario pytał o stabilizatory lufy :)
A dystanser raczej się nie przyda, na tej 150 mam 585 FPSów, także idealnie.
Jutro zabiorę się za wyregulowanie hopa i zobaczę jak to wszystko działa.
Złożony jest na częściach w większości Action Army (Trigger, tłok, lufa 6.03, komora).
Gumka Autobot 70 stopni i dystanser Maple Leaf w wersji hollow.

#891 Krzywica  | Napisano 20 kwiecień 2017 - 05:50

Krzywica
  • Użytkownik
  • Postów: 171
  • Dołączył: 14-sierpień 14
  • Miasto:

Cytat

Stabilizatory to zależnie od wersji. W G-spec bym nie dawał, bo lufa sztywno przylega do tulejki w tłumiku, która przebiega na jakimś 30-tym centymetrze lufy, w pro sniper lufa jest dłuższa i stabilizowana jedynie na końcówce, różnie to wpada i można dać jeden stabilizator na środek.


Stek bzdur. Lufa nigdzie nie przylega w tłumiku w g-specu. Przelot tłumika w g-s to na całej jego długości około 12mm (nie chce mi się teraz mierzyć ale duuuzo więcej niz 8,5). Wszystkie wersje poza tym mają stockowo, zamontowany stabilizator lufy, około jej połowy.

Nie wiesz- nie doradzaj bo nie Twoje pieniądze ktoś przypadkiem wyda na zbędne rzeczy.

P.S. Lufa zapchana pod korek stabilizatorami oraz lufa w ogóle bez stabilizatorów, nawet stockowego- skupienie to samo. Stabilizatory służą poprawie samopoczucia właściciela i zarabianiu przez producenta.

Użytkownik Krzywica edytował ten post 20 kwiecień 2017 - 05:51


#892 mikadorus  | Napisano 20 kwiecień 2017 - 16:55

mikadorus
  • Użytkownik
  • Postów: 1417
  • Dołączył: 27-październik 13
  • Miasto: Zielonczyn
Pod PDI 6.01mm musiałem tłumik rozwiercić na przelotce.... na 100% nie przeszłaby tam precka PDI czy promyka. Najpierw chciałem szlifować, ale w końcu wiertarką wierciłem na przelocie. Nie mierzyłem tego w mm, ale sprawdziłem chińskie mosiężne lufy i przechodziły, a PDI nie chciał.  Dalej był już szeroki tak jak piszesz, ale to też z pamięci.  Karabin kupowałem jakieś 1,5 roku temu, albo dawniej i już go dawno nie mam. I by nie było, chiński g-spec miał mniejszy przelot.

Faktycznie z stabilizacją strzeliłem gafę, bo coś tam było, ale taką dość marną z tego co pamiętem  to bardziej w formie krążka 5-9mm  niż te grubsze z oringami.

Użytkownik mikadorus edytował ten post 20 kwiecień 2017 - 17:19


#893 Ajwory  | Napisano 25 kwiecień 2017 - 01:02

Ajwory
  • Użytkownik
  • Postów: 46
  • Dołączył: 20-październik 16
  • Miasto: Warszawa
Spotkał się ktoś z problemem niełapania zaczepu tłokowego przez prowadnicę sprężyny?
Próbowałem właśnie zamontować prowadnicę ASPro do BARa-10.
Z jakiegoś dziwnego powodu, na wszystkich możliwych konfiguracjach (nawet dwa łożyska, springi 7mm i 9mm) tłok (niebieski AA) nie chce łapać.
Jedyna opcja, która działa to brak łożysk, która jest o tyle dziwna, że całość (z łożyskami) ma praktycznie taki sam rozmiar jak stock.
Jest może dwa milimetry krótsza w wersji 7mm i może pół milimetra cieńsza. Czy tak drobna różnica ma prawo spowodować taki problem?

@EDIT: Przerzuciłem łożysko z prowadnicy, na przód (do tłoka), a na prowadnicę wrzuciłem podkładkę ze stocka i działa... Nie mam pojęcia w czym problem.

Użytkownik Ajwory edytował ten post 25 kwiecień 2017 - 01:16


#894 sebolek  | Napisano 25 kwiecień 2017 - 11:47

sebolek
  • Użytkownik
  • Postów: 501
  • Dołączył: 03-czerwiec 10
  • Miasto: Legionowo
Tak ma prawo ;) co do tych przelotek i stabilizatorów w gspec nie ma wcale.. lufą 303 to dalej rzucisz niż stock strzeli

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka



#895 -MARIO-  | Napisano 26 kwiecień 2017 - 14:30

-MARIO-
  • Użytkownik
  • Postów: 328
  • Dołączył: 30-grudzień 04
  • Miasto: Knurów/Gliwice
Ajwory problem w tym że spring był za bardzo odsunięty do przodu i nie łapał sear tłoka a jak przerzuciłeś łożysko na przód to automatycznie tłok zaskakuje bo sprężyne ściśniesz lepiej w ten sposób podczas przeładowania.2 mm to dużo wbrew pozorom.Ja latam z 9mm springiem i problemów brak :)

#896 mikadorus  | Napisano 26 kwiecień 2017 - 15:46

mikadorus
  • Użytkownik
  • Postów: 1417
  • Dołączył: 27-październik 13
  • Miasto: Zielonczyn
To dużo zależy jaki spring.  U mnie był problem z m160aspro 170'tka guardera wchodziła bez problemu.

#897 Ajwory  | Napisano 27 kwiecień 2017 - 16:17

Ajwory
  • Użytkownik
  • Postów: 46
  • Dołączył: 20-październik 16
  • Miasto: Warszawa

Wyświetl postUżytkownik -MARIO- dnia 26 kwiecień 2017 - 14:30 napisał

Ajwory problem w tym że spring był za bardzo odsunięty do przodu i nie łapał sear tłoka a jak przerzuciłeś łożysko na przód to automatycznie tłok zaskakuje bo sprężyne ściśniesz lepiej w ten sposób podczas przeładowania.2 mm to dużo wbrew pozorom.Ja latam z 9mm springiem i problemów brak :)
Właśnie chciałem spróbować 9mm springa, bo pożyje dłużej, niż 7mm.
Miałem też bardzo podobną teorię, dopóki nie okazało się, że przy dwóch łożyskach na prowadnicy też działa. Z jednym działa tylko jak przerzucę je do tłoka, a na prowadnicę wrzucę podkładkę ze stockowej zamiast pełnego łożyska. Nie ma to dla mnie sensu. W opcji na 9mm spring ASPro też nie łapał.
Zostawić tego w ten sposób specjalnie nie mogę, bo łożysko w tłoku przy M170 pewnie długo nie pociągnie.

@EDIT: Pokręciłem, na dwóch nie działało.
No nic, spróbuję jeszcze raz to wszystko sprawdzić jak zmienię cylinder. Jak nie pomoże to pozostaje jeszcze raz zmienić prowadnicę.
Nie rozumiem tylko tego, że sama podstawa tej prowadnicy (od dołu do łożysk) ma taki sam wymiar, jak stock, a musi być krótsza o łożyska żeby działała.

Użytkownik Ajwory edytował ten post 27 kwiecień 2017 - 16:27


#898 sebolek  | Napisano 27 kwiecień 2017 - 19:15

sebolek
  • Użytkownik
  • Postów: 501
  • Dołączył: 03-czerwiec 10
  • Miasto: Legionowo
Grubość drutu może też mieć znaczenie ;)

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka