Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Bar 10 [JG]


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
35 odpowiedzi w tym temacie

#1 Papuaz  | Napisano 02 grudzień 2007 - 18:07

Papuaz
  • Użytkownik
  • Postów: 203
  • Dołączył: 27-grudzień 06
  • Miasto:
Obczajcie to:
http://pl.youtube.co...h?v=SAKxu7bMaQ8

Czy taka operacja wpłynie na wytrzymałośc sprzętu?

(P.S sorka ale nie moge na kompie pisac "c" z kreseczką bo coś sie sperniczyło ;-))

#2 Ariel_  | Napisano 02 grudzień 2007 - 18:56

Ariel_
  • Użytkownik
  • Postów: 335
  • Dołączył: 25-kwiecień 07
  • Miasto: Łomża
Nie wpłynie w żadnym stopniu. Sprawi tylko że tłok nie będzie hamował 1cm przed końcem cylindra.

#3 hegemon  | Napisano 02 grudzień 2007 - 19:01

hegemon
  • Użytkownik
  • Postów: 261
  • Dołączył: 27-kwiecień 05
  • Miasto: Mysłowice

Cytat

Nie wpłynie w żadnym stopniu. Sprawi tylko że tłok nie będzie hamował 1cm przed końcem cylindra.
..co sprawi ze tłok uderzy z większym impetem w głowice cylindra a to przekłada sie na wytrzymałość

#4 Papuaz  | Napisano 03 grudzień 2007 - 15:26

Papuaz
  • Użytkownik
  • Postów: 203
  • Dołączył: 27-grudzień 06
  • Miasto:
Jak narazie czekam na kuriera z tym "Chińczykiem" ;-). Z tego względu, że mam zamiar zwiekszyc liczbe fps, poradźcie mi z jakiego materiału zrobic tłok zastępczy? Chodzi mi o materiał który był by lekki a zarazem wytrzymały ;-).

#5 Ariel_  | Napisano 03 grudzień 2007 - 17:37

Ariel_
  • Użytkownik
  • Postów: 335
  • Dołączył: 25-kwiecień 07
  • Miasto: Łomża

Wyświetl postUżytkownik hegemon dnia 2/12/2007, 19:01 napisał

..co sprawi ze tłok uderzy z większym impetem w głowice cylindra a to przekłada sie na wytrzymałość

No i... ? Cylinder się nie rozpada nawet na 170SP bez tego "pipka".

Zastępczy tłok hmm... Sklepy airsoftowe sprzedają tłoki aluminiowe... i myślę że taki byłby najlepszy. Ja mam u siebie stalowy i powiem tak - przy strzale baaardzo wyraźnie czuć uderzenie tłoka w głowicę cylindra ( spowodowane jego masą ).

#6 hegemon  | Napisano 03 grudzień 2007 - 19:39

hegemon
  • Użytkownik
  • Postów: 261
  • Dołączył: 27-kwiecień 05
  • Miasto: Mysłowice
Ale ja sie tu nie martwię o cylinder tylko o tłok właśnie bo jak wszyscy dobrze widzieli, jest on wykonany z tworzywa. Airbrake podczas ostatnich milimetrów ruchu tłoka tworzy duże ciśnienie w cylindrze które go wyhamowywuje. Bez Airbrake'a tłok pod koniec nie będzie hamował i walnie w głowice szybciej a co sie z tym wiąże będzie sie szybciej zużywał. Nie wiem na ile i czy użytkownik w ogóle to odczuje podczas eksploatacji giwery ale chodziło mi o to ze spiłowanie dzyndzla nie będzie miało obojętnego wpływu na wytrzymałość.
Pozdrawiam

#7 Bocian  | Napisano 03 grudzień 2007 - 22:56

Bocian
  • Użytkownik
  • Postów: 322
  • Dołączył: 11-lipiec 03
  • Miasto: Sosnowiec
tlok to jedno a gwint na glowicy cylindra to kolejna rzecz :)

#8 hegemon  | Napisano 04 grudzień 2007 - 16:27

hegemon
  • Użytkownik
  • Postów: 261
  • Dołączył: 27-kwiecień 05
  • Miasto: Mysłowice
Druga sprawa to to że karabin będzie głośniej chodził!!

#9 _Misza_  | Napisano 05 grudzień 2007 - 07:04

_Misza_
  • Użytkownik
  • Postów: 434
  • Dołączył: 03-maj 05
  • Miasto: Jarocin
w samym filmiku gość o tym mówi.

#10 Papuaz  | Napisano 05 grudzień 2007 - 21:09

Papuaz
  • Użytkownik
  • Postów: 203
  • Dołączył: 27-grudzień 06
  • Miasto:
Dzisiaj pobawiłem się teflonem i moge powiedziec, że czuc znaczną poprawe  :-P, a przy tym karabin wyciszył się;-). Jutro sprawdze o ile ziększył się zasięg.  :twisted:

#11 Papuaz  | Napisano 09 grudzień 2007 - 22:01

Papuaz
  • Użytkownik
  • Postów: 203
  • Dołączył: 27-grudzień 06
  • Miasto:
Sorka ale nie moge edytowac poprzedniego posta :???:.

Posiedziałem ostatnio nad Hop Up-em w moim BAR i zauważyłem, że lufa wewnętrzna ma nacięcia jak lufa w AEG  :lol:. Nawet wlazł na nią sylikon guardera jednak, żeby go zmieścic do komory trzeba by bylo skrócic go o pare milimetrów. Jeszcze w tym plastiku co dociska gumke między "ząbkami" jest szparka a w nią wchodzi dystanser od AEG-owej gumki  ;-).

#12 Ariel_  | Napisano 14 grudzień 2007 - 23:21

Ariel_
  • Użytkownik
  • Postów: 335
  • Dołączył: 25-kwiecień 07
  • Miasto: Łomża
A jak osiągi ?

#13 Papuaz  | Napisano 16 grudzień 2007 - 07:39

Papuaz
  • Użytkownik
  • Postów: 203
  • Dołączył: 27-grudzień 06
  • Miasto:
Przez zabiegiem kulki 0,25 w miare latały. Po założeniu dystansera nawet na Hopie ustawionym na 0 lecą w kosmos  ;-). Dzisiaj przetestuje na cięższych kulkach.

#14 Poli Tukasi  | Napisano 06 styczeń 2008 - 23:54

Poli Tukasi
  • Użytkownik
  • Postów: 516
  • Dołączył: 08-czerwiec 07
  • Miasto: ...
Cześć

chciałem zapytać czy zrobiłeś już trick z filmiku, który sam linkowałeś i czy w ogóle zamierzasz?

#15 Papuaz  | Napisano 07 styczeń 2008 - 18:58

Papuaz
  • Użytkownik
  • Postów: 203
  • Dołączył: 27-grudzień 06
  • Miasto:
Tak już tą operacje przeprowadziłem  :lol:. Osiągi porawiły się i to o dużo. Karabin strzela odrobine głośniej ale jeśli wypełnimy tłumik odgłos i tak będzie cichutki. Jak narazie uszczelniłem go teflonem, wsadziłem dystanser od AEG oraz uciąłem cypel i wyciągam 60 m na 0,28  :-F. Ostatnio udało mi się trafic z ok. 50m w drzewko o szerokości 30 cm więc na celnośc nie narzekam szczególnie, że lufa ma niby średnice 6,06(dośc dziwne ;-)).

Użytkownik Papuaz edytował ten post 07 styczeń 2008 - 18:58


#16 wortex5  | Napisano 07 styczeń 2008 - 21:39

wortex5
  • Użytkownik
  • Postów: 33
  • Dołączył: 08-sierpień 07
  • Miasto: Żyrardów
Może to będzie OT (napewno) ale twój problem z pisaniem "Ć" najpewniej polega na tym iż zainstalowałeś ostatnio sterownik Ati (grafika). Aby to zmienić wejdź w opcje karty graficzne i w zakładkę skrótów i tam zmień skrót do otwierania program z Alt-c na np Alt -p. Chodzi oto żebyś nie miał tego skrótu pod żadną literką z którą po użycia Alt wychodzi polski znaczek.

#17 Papuaz  | Napisano 26 grudzień 2008 - 13:26

Papuaz
  • Użytkownik
  • Postów: 203
  • Dołączył: 27-grudzień 06
  • Miasto:
Ok dzięki za pomoc wortex5 ;-). Mój Bar dostał "drugie życie". Wymieniłem seary na Laylax-owe, głowice cylindra (Laylax), komore hop up wraz z gumką i lufą. Mam pytanie odnośnie sear-ów, jaką sprężynę są w stanie wytrzymać? W póki co w środku siedzi S130 Laylax-a.

Jak narazie to tyle...

Pozdro!

#18 Ariel_  | Napisano 26 grudzień 2008 - 16:32

Ariel_
  • Użytkownik
  • Postów: 335
  • Dołączył: 25-kwiecień 07
  • Miasto: Łomża
Wiem że 170SP wytrzymują. Jesli nie wymieniłeś tłoka to bym się obawiał o niego :P

#19 Tymbark  | Napisano 08 czerwiec 2009 - 19:04

Tymbark
  • Użytkownik
  • Postów: 206
  • Dołączył: 29-listopad 08
  • Miasto: Z daleka
Mam pytanie:
Jaką ew. spręzyne bede mógł wsadzić po tym tuningu?
http://www.specshop....roducts_id=2967
http://www.specshop....roducts_id=2571
http://www.specshop....roducts_id=4222
http://www.specshop....roducts_id=4223
http://www.specshop....roducts_id=4007
+ 2 stabilizatory lufy?

#20 Papuaz  | Napisano 09 czerwiec 2009 - 18:49

Papuaz
  • Użytkownik
  • Postów: 203
  • Dołączył: 27-grudzień 06
  • Miasto:
Na stockowych sear-ach nie wkładaj większej sprężyny niż ta fabryczna. Nie grzeszą one wytrzymałością.

Pozdro!