Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Bar 10 [JG]


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
35 odpowiedzi w tym temacie

#21 .Ghost.  | Napisano 13 lipiec 2009 - 18:00

.Ghost.
  • Użytkownik
  • Postów: 24
  • Dołączył: 07-lipiec 03
  • Miasto: Paterek
Koledzy proszę o radę mam tego BARA  od JG czy też kopię VSR jak kto woli używać tej nazwy. Wewnątrz wszystko po tuningu, na częściach PDI. Sprężyna 190 i około 620 fps. Wszystko było pięknie, do czasu gdy zauważyłem, że coś nie podkręca mi kuleczek. Postanowiłem wymienić gumkę na taką
http://www.specshop....roducts_id=2967
Tylko jakoś dziwnie kuleczka zaczęła wypadać mi z lufy po naciągnięciu. Odesłałem replikę do sklepu na przegląd, bo nie dawałem już rady i tu się zaczęło dopiero. Po powrocie kuleczka trzyma się w lufie i można by powiedzieć „czego chłopie chcesz”
Jednak teraz przy naciąganiu zasysa mi do komory 2 kuleczki. Nie wiem co z tym zrobić proszę o radę.

#22 Papuaz  | Napisano 29 lipiec 2009 - 12:51

Papuaz
  • Użytkownik
  • Postów: 203
  • Dołączył: 27-grudzień 06
  • Miasto:
W komorze jest plastik na sprężynce (w miejscu wejścia kulek do komory) który odpowiedzialny jest za dociskanie kulek aby nie weszło ich więcej do komory. Sprawdź, może to on jest sprawcą tego bałaganu.

Pozdrawiam!
Papuaz

#23 Tymbark  | Napisano 31 lipiec 2010 - 21:52

Tymbark
  • Użytkownik
  • Postów: 206
  • Dołączył: 29-listopad 08
  • Miasto: Z daleka
Witam.
Ciągle się zastanawiam między Barem-10 a l96 Wella jako repliką karabinu snajperskiego to tuningu etapowego (powód - brak kasy)

http://www.specshop....roducts_id=4958
Dokładnie chodzi mi o tą wersje.

Mam kilka pytań:

Co to jest ten Sear ?

Czy ta sprężyna - http://www.specshop....roducts_id=2655 wejdzie do bara ?
Oczywiście chciałbym się dowiedzieć czy ktoś testował wrzucenie jej do stockowej repliki ?
Ile działała ?

Drugie pytanie odnośnie preclufy , czy można zamontować ją bez konieczności zmieniania komory HU - jak w przypadku Warriora l96 wella i komory PDI?

Czy standardowe gumki od AEG pasują do stockowej komory HU?

Co musiał bym ew. wymienić aby wsadzić do środka sprężynę SP150

Jak wygląda szczelność układu po wymianie lufy , gumki i zostawieniu standardowej komory?

Czy w stocku jest plastikowa prowadnica sprężyny?

Czy ktoś testował patent z wzmacnianie zestawu zespołu
spustowego klejem ?

#24 Papuaz  | Napisano 01 sierpień 2010 - 12:23

Papuaz
  • Użytkownik
  • Postów: 203
  • Dołączył: 27-grudzień 06
  • Miasto:
Jeśli chcesz wstawić tą sprężynę, to od razu trzeba wymienić seary, stockowe długo nie pociągną, wymienił bym też tłok i prowadnice (oba elementy wykonane z plastiku), tak dla świętego spokoju ;). Prec lufe z AEG-a można zamontować piłując wypustki w komorze, AEG-owa gumka nie pasuje. W moim egzemplarzu po uszczelnieniu całości teflonem szczelność jest bardzo dobra.

Pozdrawiam !

Użytkownik Papuaz edytował ten post 01 sierpień 2010 - 12:24


#25 Tymbark  | Napisano 01 sierpień 2010 - 15:57

Tymbark
  • Użytkownik
  • Postów: 206
  • Dołączył: 29-listopad 08
  • Miasto: Z daleka
Jak myślisz ile moge strzelać na wymienionych sear , i prowadnicy i sprężynie sp150 zostawiając tłok?

Jak wygląda sprawa z precyzją strzału na stockowej lufie ?

#26 Papuaz  | Napisano 01 sierpień 2010 - 21:18

Papuaz
  • Użytkownik
  • Postów: 203
  • Dołączył: 27-grudzień 06
  • Miasto:
Ja kiedyś w swoim Barze katowałem tłok na 130 i wszystko było w porządku. Jednak sądzę, że na 150 szybko się sypnie. Prędzej czy później i tak trzeba będzie wstawić zamiennik. Jeśli mi się uda porobię jakieś testy celności i zasięgu mojego Bara po "teflonowych modyfikacjach" :).

Pozdro

#27 Tymbark  | Napisano 01 sierpień 2010 - 22:15

Tymbark
  • Użytkownik
  • Postów: 206
  • Dołączył: 29-listopad 08
  • Miasto: Z daleka
Jaki zasięg na 130 uzyskałeś?

#28 sebciu  | Napisano 11 sierpień 2010 - 10:59

sebciu
  • Użytkownik
  • Postów: 432
  • Dołączył: 20-czerwiec 08
  • Miasto: Radom
A tak odnośnie tłoków w BAR'ach(mój ma już jakieś 3 lata z mojego pierwszego BAR'a). Był używany w stock'u przebiegu nie pamiętam(3-4k?), później na searach DF spring sp150 przebieg podobny jak w stock'u. Po zakupie V-triggera przerobiłem go na 90*(stopni :D) w takiej opcji(sp170) używany był przez około rok(początkowo lekko się ścierał co było związane zza dużą odległością między tłokiem a piston searem triggera). Działa do tej pory bez  żadnych ubytków.
Natomiast tłoki od MB Well'a sprawują się dużo gorzej na tej samej sprężynie(sp150) wyłamała się końcówka tłoka.

#29 Baker2222  | Napisano 05 wrzesień 2010 - 20:59

Baker2222
  • Użytkownik
  • Postów: 215
  • Dołączył: 21-kwiecień 07
  • Miasto: Wieleń
Tymbark. Opłacalniejsze według mnie będzie tuningowanie l96. Można spokojnie etapami, masz tutaj link do dokładnej rozpiski tuningu(podziękowania dla użytkownika AKU za sklecenie tego do kupy).

http://wmasg.pl/foru...o...t&p=1154450

#30 asgwolf  | Napisano 22 październik 2015 - 15:36

asgwolf
  • Użytkownik
  • Postów: 10
  • Dołączył: 18-wrzesień 14
  • Miasto: Nigdzie
Podobnie jak sebciu mam BAR jg 376 model ma ok 3lat i nadal jest w stoku kulek nawet nie liczę bo z 2 paczki zużylem napewo + te które porzyczyłem a nie oddałem
Ale dość o mnie pytanko jak go odświeżyć możliwie jak najmniejszym kosztem  nie kupując drugiego ,
Odrazu pisze by nikt mnie nie poprawiał odnośnie kilku tematów
1. Tak piszę z błędami i jestem z tego dumny , nikt nie jest idealny
2. Dlaczego niskim kosztem - jest to zapasowy karabin którego używam tylko do gier post apo ( wygląda jak wygląda )
Dlatego prośbą jak do ulepszyć możliwie jak naj mniejszym kosztem
Pozdro
Mile widzane linki do filmów uszelniajacych układ i złośliwie przytki "czytaj uważniej "

#31 Mendi  | Napisano 19 styczeń 2016 - 15:04

Mendi
  • Supermoderator
  • Postów: 3824
  • Dołączył: 28-maj 06
  • Miasto: Jarosław

Wyświetl postUżytkownik asgwolf dnia 22 październik 2015 - 15:36 napisał

Podobnie jak sebciu mam BAR jg 376 model ma ok 3lat i nadal jest w stoku kulek nawet nie liczę bo z 2 paczki zużylem napewo + te które porzyczyłem a nie oddałem
Ale dość o mnie pytanko jak go odświeżyć możliwie jak najmniejszym kosztem  nie kupując drugiego ,
Odrazu pisze by nikt mnie nie poprawiał odnośnie kilku tematów
1. Tak piszę z błędami i jestem z tego dumny , nikt nie jest idealny
2. Dlaczego niskim kosztem - jest to zapasowy karabin którego używam tylko do gier post apo ( wygląda jak wygląda )
Dlatego prośbą jak do ulepszyć możliwie jak naj mniejszym kosztem
Pozdro
Mile widzane linki do filmów uszelniajacych układ i złośliwie przytki "czytaj uważniej "
Na początek koledze należy się
Dołączona grafika
Gratuluję.

Bar-10 jest klonem VSR od TM, looknij do tematu o tej replice, TUTAJ
Masz tam obszerną reckę na 1 stronie i opisanych sporo patentów na ulepszenie repliki. Filmiki też się znajdą.

#32 KodzaK  | Napisano 21 wrzesień 2016 - 09:58

KodzaK
  • Użytkownik
  • Postów: 68
  • Dołączył: 31-sierpień 15
  • Miasto: Leszno

Wyświetl postUżytkownik asgwolf dnia 22 październik 2015 - 15:36 napisał

Podobnie jak sebciu mam BAR jg 376 model ma ok 3lat i nadal jest w stoku kulek nawet nie liczę bo z 2 paczki zużylem napewo + te które porzyczyłem a nie oddałem
Ale dość o mnie pytanko jak go odświeżyć możliwie jak najmniejszym kosztem  nie kupując drugiego ,
Odrazu pisze by nikt mnie nie poprawiał odnośnie kilku tematów
1. Tak piszę z błędami i jestem z tego dumny , nikt nie jest idealny
2. Dlaczego niskim kosztem - jest to zapasowy karabin którego używam tylko do gier post apo ( wygląda jak wygląda )
Dlatego prośbą jak do ulepszyć możliwie jak naj mniejszym kosztem
Pozdro
Mile widzane linki do filmów uszelniajacych układ i złośliwie przytki "czytaj uważniej "

Nie wiem czy stwierdzenie " mam BAR 376" jest na miejscu gdyż 376 to chyba kopia M70 varmint , nie VSR . tak mi się wydaje :P

#33 Pablo1247  | Napisano 17 lipiec 2017 - 17:23

Pablo1247
  • Nowy
  • Postów: 1
  • Dołączył: 17-lipiec 17
  • Miasto: Koszalin
Czołem. Po zakupie tej repliki przymierzam się do tuningowania i tu chciałbym się poradzić osób bardziej obeznanych w temacie. Znalazłem recepture na tuning tego bara od znanego ytbera Novritsh. Na swojej stronie podaje spis części które trzeba zmienić a których nie http://tuningkits.no...-10-tuning-kit/ Czy moglibyście mi poradzić jakich firm części brać głównie mam na myśli: ( Tłok,prowadnice,gumke,seary,sprężyne) Z góry Dziękuje za Pomoc :)

#34 Mendi  | Napisano 18 lipiec 2017 - 14:32

Mendi
  • Supermoderator
  • Postów: 3824
  • Dołączył: 28-maj 06
  • Miasto: Jarosław
Kłania się temat o TM, link podałem wyżej. Bierz te same części.

#35 mikadorus  | Napisano 18 lipiec 2017 - 19:05

mikadorus
  • Użytkownik
  • Postów: 1762
  • Dołączył: 27-październik 13
  • Miasto:
Mendi, klon VSR to 367. Kolega pisał o 376. To inna replika. Nie wszystko jest kompatybilne. Trzeba dorabiać części.

:D No i samopał dla mnie... odpowiedziałem na posta sprzed roku. (Z łopatą).

A sam novritsh(czy jak mu tam) opisuje fajny tuning. Ale nie w Polsce gdzie snajper ma ponad 600fps. Ten jego kit jest pod 500... góra 550fps, ale kultura pracy na wyższych fps będzie lekko do kitu.

Użytkownik mikadorus edytował ten post 18 lipiec 2017 - 19:30


#36 Mendi  | Napisano 19 lipiec 2017 - 07:06

Mendi
  • Supermoderator
  • Postów: 3824
  • Dołączył: 28-maj 06
  • Miasto: Jarosław
Hmm, a to 367 i 376 to nie czasem czeski błąd? Czy raczej oni tak specjalnie z tymi numerami modeli, żeby zawsze pomyłki były?