Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

[Oficjalny] M4A1 [ICS]


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1761 odpowiedzi w tym temacie

#41 The Ghost  | Napisano 27 lipiec 2005 - 22:46

The Ghost
  • Użytkownik
  • Postów: 230
  • Dołączył: 04-luty 04
  • Miasto: Elbląg

Cytat

A tak czysto teoretycznie to nie mogę sobie wyobrazić jak zbyt mocne spasowanie części może mieć wpływ na zbyt słabo działający HU. Bo żeby coś go blokowało, czy dociskało to na mój rozum logiczne, ale w drugą stronę . . .
Ja też nie wiem o co chodzi, ale po kupnie guna kreciłem hopem i wogóle nie podkrecał jak podkręciłem na maxa to zaczeły blokować się kulki wiec uznałem , że hop-up jest zjeb.....ny, ale czytając forum trafiłem na post v.vegi i zastosowałem się do jego wskazań i hop-up zaczął działać, co prawda nie tak jakbym chciał, ale było zdecydowanie lepiej.

#42 JPG  | Napisano 27 lipiec 2005 - 22:53

JPG
  • Użytkownik
  • Postów: 100
  • Dołączył: 05-maj 04
  • Miasto: Poznań
Może tu chodzi o jakiś błąd w konstrukcji. Jak po rozmontowaniu zajrzałem do lufy to nawet przy maksymalnie dokręconym HU gumka ledwo co wchodzi do lufy. Wydaje mi się, że w TM wchodzi głębiej.

Albo może mimo wszystko gumka jest zrobiona z jakiejś lipnej (czytaj zbyt "śliskiej") gumy, a co za tym idzie zbyt słabo kręci kulkę. Bo skoro wymiana na silikonową też pomaga?



[EDIT] Przyszło mi do głowy jeszcze jedn o pytanie. Które części GB pasują do ICS?

Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale GB ICS oprócz tego że jest dzielony to jest zbudowany tak jak np. GB Marui v2 czy v3 (nie pamiętam, w każdym razie taki jak w serii M4/16).

Czy może są jednak jakieś różnice, które sprawią, że nie mógłbym zamontować części np. Systemy? Chodzi mi przede wszystkim o zespół tłoka.

#43 The Ghost  | Napisano 28 lipiec 2005 - 14:09

The Ghost
  • Użytkownik
  • Postów: 230
  • Dołączył: 04-luty 04
  • Miasto: Elbląg
części jak do geara v.2

#44 viru  | Napisano 30 lipiec 2005 - 10:16

viru
  • Użytkownik
  • Postów: 54
  • Dołączył: 13-marzec 05
  • Miasto: Szczecin
Czytałem w tym wątku, że dobrze pasują STAR-y. U mnie jednak STAR-y dość ciężko wchodzą i czasem przestają podawać. Trzeba go wtedy docisnąć i znów kulki wskakują do komory. Z tego co zdążyłem się zorientować, to STAR ma mniejszą średnicę (9mm) tej dziury z kulkami do której wchodzi koniec komory w aegu. Oryginalny hi-cap ma średnicę 10mm. Podejrzewam że to jest przyczyną i że się wyrobi. Ktoś ma jakieś dłuższe doświadczenia ze STAR-ami?

#45 Mardok  | Napisano 02 sierpień 2005 - 18:03

Mardok
  • Użytkownik
  • Postów: 111
  • Dołączył: 18-kwiecień 05
  • Miasto: Gdańsk

Punisher napisał:

Nie otwieram nowego wątku bo i po co?
Pytanie: Czy metalowa komora Hop-upa np. z Classic Army będzie pasować do ICS'a?
Ostatnio oryginalna plastikowa poszła w drobny mak, troszkę ją posklejałem, ale obawiam się, że to rozwiązanie na krótką metę.
Jeśli ktoś zna odpowiedź na pytanie lub spotkał się z podobnym problemem będę wdzięczny za odpowiedź.


W mojej m4 wystapil ten sam problem - komora hu popekala w paru miejscach a w wyniku tego cos spieprzylo sie z regulacja i bylem zmuszony do zrobienia stalego hu w niej . Niestety zadna z komor hu dostepna na polskim rynku do ics nie bedzie pasowac poniewaz w standardowej komorze do m4 np CA podajnik do ktorego dociskany jest mag jest za krotki o ok. 1 mm a ogolna budowa komory niepozwala na umieszczenie jej w body ( wiem bo probowalem na wlasnej skorze wcisnac metalowa komore ca do ics ) . Jedynym ratunkiem pozostaje sprowadzenie orginalnych komor ( za jakis czas postaram sie zamowic pare sztuk tego cholerstwa , tak na zapas  :lol: )

#46 Punisher  | Napisano 02 sierpień 2005 - 18:09

Punisher
  • Użytkownik
  • Postów: 678
  • Dołączył: 25-wrzesień 03
  • Miasto: Gliwice
Z problemem komory sobie poradziłem, tak jak napisałem wyżej skleiłem ją Kropelką a następnie nałożyłem dużą warstwę Butapremu, który schnąc wytwarza elastyczną i mocną powłokę. Narazie się trzyma.
U mnie komora hopupa popękała w skutek strzelania "na sucho", kiedy to miałem założoną nasadkę na tłumik płomienia (nazywana odrzutnikiem służy do strzelania ślepakami). Lufa precyzyjna Systemy jest ciut dłuższa od standardowej ICS, w związku z czym nasadka mocniej dociskała lufę i hopupa do gear'a i wszystko poszło w pizdu. Na początku nie pasowały mi też magi więc je mocno dobijałem, a potem zdziwiłem się, że wchodzą lekusieńko wystarczy lekko nimi zamerdać w gnieździe (wiadomo młody to ździwiony jak mawiają dziadki :wink: ).

#47 Ulf  | Napisano 04 sierpień 2005 - 17:42

Ulf
  • Użytkownik
  • Postów: 10
  • Dołączył: 13-lipiec 05
  • Miasto: Ruda Śląska
[EDIT] Przyszło mi do głowy jeszcze jedn o pytanie. Które części GB pasują do ICS?

Znaczy się tak, pan z military napisał mi w odpowiedzi na mail'a że części Guardera pasują do ICS'a M4A1.

Mardok napisał: " Niestety zadna z komor hu dostepna na polskim rynku do ics nie bedzie pasowac poniewaz w standardowej komorze do m4 np CA podajnik do ktorego dociskany jest mag jest za krotki o ok. 1 mm a ogolna budowa komory niepozwala na umieszczenie jej w body"

Odnośnie  komory hop-up może dało by się dało wsadzić coś z TM, albo pokombinować trochę z CA i uzywać magów z CA skoro za krótki jest podajnik dla orginalnych HI-CAP'ów ??

jeszcze mała pomoc dla ludzi zainteresowanych tuningiem m4 z ICS'a

http://www.airsoftfo...4a1-t26512.html

#48 Mardok  | Napisano 13 listopad 2005 - 15:12

Mardok
  • Użytkownik
  • Postów: 111
  • Dołączył: 18-kwiecień 05
  • Miasto: Gdańsk
m4 ICSa jest replika ktora az sie prosi o zupgrejdowanie :) . Konstrukcja Gb , wiele wzmocnionych wewnetrznych elementow . Jeszcze jednym plusem dla ics jest nieskomplikowanosc . Dzielony gb , dla kogos kto niezna sie na mechanice aega jest prawdziwym cudem .  By wstawic mocniejszy sprig nie trzeba rozbierac dolnej czesci z zebatkami , w ktorej kazdy blad zlozenia moze owocowac solidna awaria . A i jeszcze dodam ze ICS sotsuje stale polaczenie glowica tloka - sprezyna  ( taka mala dygresja na boku - jak chesz cos zupgrejdowac  musisz odrazu wymieniac glowice ) tzn . da sie to rozkrecic ale niegwaratuje czy glowica bedzie wygladac jak przed rozlozeniem ;) .

EDIT : aha zapomnialem dodac : jedynymi czesciami ktore nie wchodza do ics innych producentow sa : komora HU i GB . Ale podejrzewam ze i normalny gb dalo by sie wcisnac do ics . Tylko ze wtedy replika nie byla by lamana tylko gorny reciwer by sie wysuwalo . Jak dorwe w lapska GB v 2 to zobacze co da sie zrobic .

#49 The Ghost  | Napisano 13 listopad 2005 - 15:18

The Ghost
  • Użytkownik
  • Postów: 230
  • Dołączył: 04-luty 04
  • Miasto: Elbląg

Cytat

Standardowo prędkość to ok. 270fps.
niby producent podaje, że powinien mieć 300-320fps różne są opinie na temat mocy tego modelu. Zanim w swoim wymieniłem sprężynę, na stockowej zasięg był podobny do MP5 z CA i widocznie lepszy od AK47 TM, ale to po tym jak poprawiłem hop-up, wcześniej (czyli jak wyciągnąłem z pudła) strzelał tragicznie. Plusem natomiast jest wygląd i prosta budowa. Podsumowując: tak jak Procent wcześniej napisał, trzeba troche w nim grzebać żeby dobrze strzelał. Jeśli nie masz zdolności mechanicznych i nie chcesz grzebać w środku kup TM. CA też potrafią sprawiać problemy choć teraz troche rzadziej.

[ Dodano: Nie Lis 13, 2005 4:18 pm ]

Cytat

A i jeszcze dodam ze ICS sotsuje stale polaczenie glowica tloka - sprezyna ( taka mala dygresja na boku - jak chesz cos zupgrejdowac musisz odrazu wymieniac glowice ) tzn . da sie to rozkrecic ale niegwaratuje czy glowica bedzie wygladac jak przed rozlozeniem
nie trzeba wymieniać głowicy, da się ją rozkręcić, wyjąć sprężynę i zkręcić znowu, oczywiście bez żadnych uszkodzeń głowicy czy tłoka

#50 Mardok  | Napisano 13 listopad 2005 - 15:35

Mardok
  • Użytkownik
  • Postów: 111
  • Dołączył: 18-kwiecień 05
  • Miasto: Gdańsk
Jak mi powiesz jak zes podwazyl ta zaslepke w glowicy to gotow jestem ci przyznac racje :P

#51 The Ghost  | Napisano 13 listopad 2005 - 16:06

The Ghost
  • Użytkownik
  • Postów: 230
  • Dołączył: 04-luty 04
  • Miasto: Elbląg
he,he! Ja to robie tak: po wyjęciu "zestawu" tłoka, głowicy i sprężyny, bo wychodzi jako jedna całość jak to trafnie Mardok wcześniej ujął stałe połączenie głowicy, tłoka i sprężyny. Następnie ściągam uszczelke z głowicy, przez szmatkę biorę ją w zęby (nie mam imadła, a jest dosyć mocno przykręcona do tłoka) i odkęcam. Stockowa sprężyna ma taki haczyk, który wchodzi w hmmm powiedzmy metalową nakrętkę, która znajduję się w tłoku, potem wystarczy skręcić za pomocą tej "nakrętki" głowice z tłokiem włożyć nową sprężynę i jazda :)  

Cytat

Jak mi powiesz jak zes podwazyl ta zaslepke w glowicy to gotow jestem ci przyznac racje  
nie wiem o co chodzi z tą zaślepką, ale być może jest to ta moja metalowa "nakrętka" która trzyma sprężynę.

#52 Mardok  | Napisano 13 listopad 2005 - 16:11

Mardok
  • Użytkownik
  • Postów: 111
  • Dołączył: 18-kwiecień 05
  • Miasto: Gdańsk
no coz ... nieprobowalem tego odkrecac w ten sposob ... ja to zrobilem wyciagajac zaslepke na koncu glowicy . Pod nia znajduje sie lepek sroby trzymajacej to wszysko . Ale niestety , wszystko to jest zrobione z jakiegos shitplastiku i zdeformowalem owa zaslepke .

#53 The Ghost  | Napisano 13 listopad 2005 - 17:00

The Ghost
  • Użytkownik
  • Postów: 230
  • Dołączył: 04-luty 04
  • Miasto: Elbląg
Teraz wiem o którą zaślepkę Ci chodziło :). Takie połączenie tłoka z głowicą występuje jak mniemam w TMach. Na początku też chciałem odkręcać od góry, ale bałem się, że zniszcze głowice i pomyślałem że można to zrobić w inny sposób.

#54 Punisher  | Napisano 13 listopad 2005 - 19:59

Punisher
  • Użytkownik
  • Postów: 678
  • Dołączył: 25-wrzesień 03
  • Miasto: Gliwice
Nie kompatybilny z innymi producentami jest jeszcze Anti-reversal, ale standardowy jest odpowiednio wytrzymały.

#55 Nikus  | Napisano 14 listopad 2005 - 16:53

Nikus
  • Użytkownik
  • Postów: 77
  • Dołączył: 09-listopad 02
  • Miasto: Ostróda
Mam pewien problem ze swoja M4. Czy ktoś miał taki przypadek, że karabin w pewnym momencie stracił na sile. Spalił mi sie jeden bezpiecznik, po wymienieniu okazało sie ze karabin czasami strzeli, czasami nie. Jak juz sie zatrzyma to cos w GB sie blokuje i nie rusza. Przez to spaliłem pierwszy bezpiecznik. I co najdziwniejsze, GB sie blokuje zawsze mniej wiecej z połowie naciągniecia sprężyny.

Sprawdzałem na 3 róznych bateriach (wszystkie 8,4V, rózniły się jedynie pojemnością). Przekładałem tez górną cześć GB z innego egzemplarza, sytuacja ta sama.

Czy ktoś miał podobny problem z tym karabinem?

#56 Mardok  | Napisano 14 listopad 2005 - 18:26

Mardok
  • Użytkownik
  • Postów: 111
  • Dołączył: 18-kwiecień 05
  • Miasto: Gdańsk

Nikus napisał:

Mam pewien problem ze swoja M4. Czy ktoś miał taki przypadek, że karabin w pewnym momencie stracił na sile. Spalił mi sie jeden bezpiecznik, po wymienieniu okazało sie ze karabin czasami strzeli, czasami nie. Jak juz sie zatrzyma to cos w GB sie blokuje i nie rusza. Przez to spaliłem pierwszy bezpiecznik. I co najdziwniejsze, GB sie blokuje zawsze mniej wiecej z połowie naciągniecia sprężyny.

Sprawdzałem na 3 róznych bateriach (wszystkie 8,4V, rózniły się jedynie pojemnością). Przekładałem tez górną cześć GB z innego egzemplarza, sytuacja ta sama.

Czy ktoś miał podobny problem z tym karabinem?

Kiedys przytrafilo mi sie cos podobnego , tez w m4 . Po wstawieniu 210 pdi i wymianie bebchow , wstawieniu 12 v padl po jakichs 4-5 miesiacach . Powiedz jeszcze tylko ile masz juz swojego ics i mniejwiecej jaki masz na nim przebieg . Jesli nie masz gwarancji wymontuj silnik , ustabilizujk go czyms np wkrec go w imadlo ( tylko nie za mocno :P ) i podlacz pod baterie . Jak silnik zacznie zwalniac po jakims czasie pracy lub bateria bedzie sie cholernie mocno grzala = silnik juz sie wystrzelal i ma dosyc . I teraz pojawia sie problem - jedynie military ma silniki do ics tzn silnik ca da sie wstawic do ics ale po odpowiednich zabiega podkladkowania go .

#57 Nikus  | Napisano 14 listopad 2005 - 21:16

Nikus
  • Użytkownik
  • Postów: 77
  • Dołączył: 09-listopad 02
  • Miasto: Ostróda
Udało mi sie dojść co jest przyczyną awari. Tak jak pisałeś Mardok problemem jest silnik. Wyciągnąłem silnik z rączki i sprawdzałem jak kręci... przedewszystkim wolno i smierdzi spalenizną. Podczepiłem silnik od karabinu kumpla (model identyczny) i działanie wręcz odwrotne. Działa cicho, kręci szybko i nic nie śmierdzi.

Co najdziwniejsze: AEG ciągle na gwarancji, używany na około 10 strzelanich, a przebieg mały -nie umiem podać ilości kulek, ale strzelałem głownie singlem i krótkimi seriami.

[edit] Juz poleciał e-mail do military, tylko boje je jednej rzeczy.... silników nie ma, a dostawe mają miec dopiero zaa 3-6 tygodni :roll:. A więc i pytanko
Jaki jest odpowiednik innej firmy dla silnika TURBO 2000?

#58 Mardok  | Napisano 14 listopad 2005 - 22:20

Mardok
  • Użytkownik
  • Postów: 111
  • Dołączył: 18-kwiecień 05
  • Miasto: Gdańsk
Sprawa z silnikami do ics wyglada tak : stockowy silnik jest ciutke dluzszy niz normalny snilnik CA czy marui . Najlepiej by bylo dorwac gdzies ICS'owski ale jesli nie ma na to rady to jak odrobine pokombinujesz wstawisz i normalny silnik innych producentow . Wystarczy pod dystanser pomiedzy silnikiem a sroba regulacyjna podlozyc cos ( najlepiej metalowego - ja uzylem pozkladanej pare razy blaszki ) co bedzie mialo grubosc ok ~ 3-4 mm  i sprawa bedzie zalatwiona . Wyregulowac silnik i bedzie smigac .

  Aha - zapomnialem dodac jeszcze dla tych co chcieli by kupic ics - uwaga na prawa czesc gornego gerboxa . Uwielbia pekac przy jakimkolwiek upgradzie . Co prawda jak juz trzasnie to mozna na nim dalej smigac ale po jakims czasie tak i tak sie rozpizdzi na amen . Mi trzasnely ze 3 gorne gb - zawsze w tym samym miejscu i w podobny sposob , przy samej dyszy po prawej stronie . I dla tych co ludza sie ze w zestawie z upgradem jest wzmocniony gb - gowno prawda , pekl mi jeszcze szybciej na 170 % CA niz na 210 PDI stock  :lol:

#59 Nikus  | Napisano 14 listopad 2005 - 23:01

Nikus
  • Użytkownik
  • Postów: 77
  • Dołączył: 09-listopad 02
  • Miasto: Ostróda
A gdzie potem zamawiasz części takie jak GB? Bo jak wiadomo cięzko z częsciami zamiennymi.

#60 javelin  | Napisano 15 listopad 2005 - 16:14

javelin
  • Użytkownik
  • Postów: 1035
  • Dołączył: 26-czerwiec 04
  • Miasto: Olsztyn
Dziwna sprawa z tym zacinaniem się - zdarzyło mi się to 2 razy w ciągu dwóch serii pod rząd (strzelałem na sucho). Było to zaraz po wymianie sprężyny. Sprężyny nie dało się zwolnić "dosyłaczem zamka", trzeba było złamać replikę. Ale stało się to tylko te 2 razy, od tamtej pory nie miałem już tego problemu. Karabin ma niecałe 4 miesiące, niestety z gwarancją się chyba mogę pożegnać :) (chyba że przy naprawach sprawdzają tylko to, co się zepsuło a nie wszystkie bebechy :) ).