Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

G36 [JG]


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1665 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ahernar  | Napisano 14 lipiec 2008 - 17:58

Ahernar
  • Użytkownik
  • Postów: 3
  • Dołączył: 30-marzec 08
  • Miasto:
U Krakmana pojawiła się chińska wersja repliki G36K, wkońcu...
http://taiwangun.com...oduct&prId=1191

370fps
bateria 8,4-1100mAh
Gearbox v.3

sądząc po ilości fps wymienili coś w 'bebechach". Gdy tylko ktoś dorwie tą replikę w łapy proszę o krótki opis :-P

#2 patryk14  | Napisano 15 lipiec 2008 - 10:26

patryk14
  • Użytkownik
  • Postów: 13
  • Dołączył: 17-marzec 07
  • Miasto: Głogów
Od krakmana

Cytat

witam

Ma troszke mocniejsza sprezyne w stoku , poza tym jest to praktycznie to
samo :)
ta nowa wersja ma sprezyne 110 m,s

pozdrawiamy
Ekipa KRAKMAN
Marek Bobrowski


#3 Gazda  | Napisano 15 lipiec 2008 - 16:39

Gazda
  • Użytkownik
  • Postów: 9
  • Dołączył: 27-czerwiec 07
  • Miasto: Jastrzębie Zdrój
Hmm ... a jak myślicie, co z wytrzymałością? Skoro to te same bebechy co G36C to powinno być super, ale z drugiej strony m110? Hmm... dla mnie wersja K jest ładniejsza :D

#4 smoke  | Napisano 16 lipiec 2008 - 17:11

smoke
  • Użytkownik
  • Postów: 154
  • Dołączył: 30-grudzień 05
  • Miasto: Olkusz
Witam.

Wykonanie - dobre, plastik aka. abs tak bardzo się nie świeci.
Grube przewody - brak konieczności wymiany
Świetna reakcja na spust i miły,cichy dzwięk strzału. W chwycie mieści się 9,6 intellecta czyli wszelkiej maści 9,6 mini wejdą.
Chrono pokazuje ~388fps.

#5 jakub522  | Napisano 16 lipiec 2008 - 18:00

jakub522
  • Użytkownik
  • Postów: 66
  • Dołączył: 07-październik 07
  • Miasto: Szczecin
Tafi thx za info ;] to ma kolbę taką samą jak G36c ?? xD takie pytanie ^^ Przejżałem i okazuje sie że za 650 można mieć niezłej jakości (z wizualu napewno) G36k z wysokim chwytem xD nie wiem jak sprawdziłby sie w akcji taki montażyk ;]

Użytkownik jakub522 edytował ten post 16 lipiec 2008 - 18:04


#6 kombat69  | Napisano 17 lipiec 2008 - 18:16

kombat69
  • Użytkownik
  • Postów: 88
  • Dołączył: 11-kwiecień 08
  • Miasto: Świecie
Generalnie potrzebuje troszkę dłuższej lufy i zastanawiałem sie nad kilkoma modelami, bo chciał bym do lasu karabinek z lepszym skupieniem niż oferuje nawet precyzyjna lufa w G36C (247mm) , a nie wątpliwie długość lufy ma sporo do gadania jeżeli chodzi o skupienie... Myślałem bardziej o sigu 550 lub 551 którego jeszcze nie ma, chyba że się mylę.. G3 miałem w łapkach i chociaż mi sie podoba to mi po prostu nie leżał, był ewidentnie za długi i mało praktyczny w przenoszeniu... A Gietka  mi sie podoba wizualnie i nie jest nawet dłuższa od kałacha. Zastanawiam sie tylko jaka precka tam wejdzie...
Może ktoś zna długość lufy w tej replice?

#7 tafi  | Napisano 17 lipiec 2008 - 18:20

tafi
  • Użytkownik
  • Postów: 359
  • Dołączył: 30-sierpień 06
  • Miasto: Ciechanów
Długość lufy kwestia gustu. Zawsze się zastanawiam jak widzę ładną M4 i na niej tłumik długości prawie takiej samej jak ona, czy nie normalniej by było mieć długa emkę bez tak kolosalnych akcesoriów. Gietka z tłumikiem jest prawie tak długa jak duża gietka. A co do potrzeby dwóch replik... mała najczęściej ma ograniczenie mocy i służy do walki w budynkach lub strzelankach kontaktowych, długa o podwyższonych parametrach lepszej celności i dużo większym zasięgu jest praktykowana na tereny otwarte.

A co do rączek... CA ma dobrze wykonaną ładnie pasującą z lunetą którą można sobie ustawić. Ta tańsza chińska po pewnych przeróbkach też daje się ustawiać ale bez ingerencji jest to tubus na uszczelkach który nie posiada regulacji. Wykonanie rączki jest średnie jeżeli nie kiepskie, niezbyt dokładnie pokrywa się z body. Nie jest to jakiś tragiczny wyrób jednak cena troszkę za wysoka jak za taki produkt. Pozostaje rączka Star ... ale to już inna liga.

Lunetka w RD jest 2x obraz podobny do tej z CA, idzie się przyzwyczaić. Okular bodaj że 1cm (10mm), ja wolę jednak ten z AUG ale jak się trochę poćwiczy da się z tego celować.

Użytkownik tafi edytował ten post 17 lipiec 2008 - 18:26


#8 kombat69  | Napisano 17 lipiec 2008 - 22:27

kombat69
  • Użytkownik
  • Postów: 88
  • Dołączył: 11-kwiecień 08
  • Miasto: Świecie
Widzę tafi że bardzo dobrze zrozumiałeś o co mi chodzi. Tym bardziej iż model C już mam i sprawuje się naprawdę świetnie na krótkich i średnich dystansach także w lesie, ale na dłuższe dystanse chcę zakupić dłuższą replikę ,a model C zostawić na teren zurbanizowany i budynki (tym bardziej że w okolicy mamy dobre warunki do takich walk) , wsadzić w"K" preckę, nawet troszkę dłuższą , tak żeby przykrył ją tłumik płomienia, odpowiedni cylinder, może łożyska i oczywiście dobrą gumę, może jakiś koli i do lasu jak ta lala.
A skoro K wewnętrznie nie różni sie od C to uważam że to będzie dobry wybór, bo to dosyć przyzwoity chinol jest za te pieniądze.

Użytkownik kombat69 edytował ten post 17 lipiec 2008 - 22:30


#9 patryk14  | Napisano 17 lipiec 2008 - 22:40

patryk14
  • Użytkownik
  • Postów: 13
  • Dołączył: 17-marzec 07
  • Miasto: Głogów
K ma silniejszą sprężyne, reszta jest taka sama.

#10 tafi  | Napisano 18 lipiec 2008 - 06:20

tafi
  • Użytkownik
  • Postów: 359
  • Dołączył: 30-sierpień 06
  • Miasto: Ciechanów

Wyświetl postUżytkownik kombat69 dnia 17/7/2008, 22:27 napisał

Widzę tafi że bardzo dobrze zrozumiałeś o co mi chodzi...

Sam mam 2 gietki z tych samych powodów. Tyle że moja długa to C z chwytem od CA, w środku cylinder 0 i tuning z Elementa. Żeby to wszystko chodziło w miarę sprawnie na nie za dużej batce wymieniłem silnik na taki o zwiększonym momencie obrotowym.
Jak na razie śmiga super.

#11 Harki  | Napisano 18 lipiec 2008 - 19:51

Harki
  • Użytkownik
  • Postów: 62
  • Dołączył: 15-wrzesień 07
  • Miasto: Tarnów
Byłem ciekaw jaka jest długośc wewnętrznej lufy w G36K i spytałem się Krakman'ów i mi odpisali - 370mm Szok ? w C jest 247 mm, więc wymiana precki w K nie będzie potrzebne (no chyba że muszą) Co daje bardzo dobre skupienie.
Ps.To dla tych co jeszcze nie wiedzą

#12 kombat69  | Napisano 18 lipiec 2008 - 20:48

kombat69
  • Użytkownik
  • Postów: 88
  • Dołączył: 11-kwiecień 08
  • Miasto: Świecie
Dzięki śliczne, to jakoś mi właśnie chodziło po głowie... Ale i tak musze napłodzić do nich kiedy będzie dostępny ...
A przy okazji pytanko, jaki do niej dobrać kolimator, żeby jej nie oszpecić, na tą długą szynę, wysoki chwyt transportowy niestety nie w chodzi w rachubę...

#13 kombat69  | Napisano 23 lipiec 2008 - 18:21

kombat69
  • Użytkownik
  • Postów: 88
  • Dołączył: 11-kwiecień 08
  • Miasto: Świecie
Oczywiście że jest dystanser, jednak radzę zostawić stokowy dystanser a samą gumkę wymienić... bo czasami nie idzie dojść do ładu z dystanserem systemy, czy guardera... niby za bardzo ze stokowym sie nie różni ale jednak. Po wymianie spowrotem na stokowy ( dystanser) ustawienie hop up-a staje sie mniej problemowe.

#14 Ogon  | Napisano 25 lipiec 2008 - 09:44

Ogon
  • Użytkownik
  • Postów: 6
  • Dołączył: 15-lipiec 08
  • Miasto: Legionowo
Witam - to mój pierwszy post na forum :)

Właśnie do mnie dotarła G608-2 (niestety nie od Krakmana, ale bardzo zależało mi na czasie).

Po wstępnych oględzinach wykonanie jak w G36C JG korpus niczym się nie różni. Bateria ta sama. Tłumik płomienia ma luzy, jeszcze nie miałem czasu sprawdzić dlaczego.

Wieczorem postaram się wrzucić parę zdjęć (jakieś specjalne zamówienia?).

#15 Gogin  | Napisano 25 lipiec 2008 - 11:16

Gogin
  • Użytkownik
  • Postów: 1897
  • Dołączył: 19-czerwiec 07
  • Miasto: Zgorzelec

Wyświetl postUżytkownik Ogon dnia 25/7/2008, 08:44 napisał

Tłumik płomienia ma luzy, jeszcze nie miałem czasu sprawdzić dlaczego.

No właśnie sprawdź i czy da się to to odkręcić, zmierz suwmiarką gwint, co łaska. Z góry dziękuję  ;-).

#16 Ogon  | Napisano 25 lipiec 2008 - 12:31

Ogon
  • Użytkownik
  • Postów: 6
  • Dołączył: 15-lipiec 08
  • Miasto: Legionowo
Nie mogę swojgo posta edytowac?

Udało się dorwać suwmiarkę. Tłumik płomienia oczywiście da się zdjąć, był niedokręcony i dlatego miał luz (teraz śróbka która zapobiega odkręcaniu jest do góry - niezbyt to eleganckie - będa zdjęcia).

Gwint ma rozmiar 13,4 mm.

#17 Codename666  | Napisano 25 lipiec 2008 - 13:25

Codename666
  • Użytkownik
  • Postów: 97
  • Dołączył: 27-maj 07
  • Miasto: Żychlin
To kiepsko z tłumikiem dźwięku będzie :(

#18 Codename666  | Napisano 25 lipiec 2008 - 19:54

Codename666
  • Użytkownik
  • Postów: 97
  • Dołączył: 27-maj 07
  • Miasto: Żychlin
Zawsze można zamówić specjalny tłumik od Silesia Factory na gwint 13,4mm. Ciekawe czy zrobiliby taki tłumik, z tego co wiem robią na indywidualne zamówienia.

#19 Gogin  | Napisano 26 lipiec 2008 - 00:26

Gogin
  • Użytkownik
  • Postów: 1897
  • Dołączył: 19-czerwiec 07
  • Miasto: Zgorzelec
Ja i tak wolę z Taiwan'a. Gunfrajer robi to wszystko dla klientów, którym i tak lipne rzeczy sprzedaje. Phew, nic tam nigdy nie kupię, TaiwanGun, sam sobie robi reklamę i jak dla mnie bez ich gwarancji i przeglądu nie ma sensu kupować gietki. W końcu to tylko tak sobie złożona replika, która z reguły lubi się psuć, a jeśli dołożyć do tego, iż zrobiły ją żółte rączki, ale i tak nie będę nikomu mówił co ma robić  ;-). Byście potem nie płakali  :uśmiech:. BTW. Co do zdjęć, możesz zrobić zdjęcie tłumika płomienia by było widać ile lufie brakuje do końca ? Z góry dziękuję.

Wyświetl postUżytkownik Codename666 dnia 25/7/2008, 18:54 napisał

Zawsze można zamówić specjalny tłumik od Silesia Factory na gwint 13,4mm. Ciekawe czy zrobiliby taki tłumik, z tego co wiem robią na indywidualne zamówienia.

Mi robili przejściówkę na zamówienie, wszystko miło i sprawnie. Najlepiej kupić i sprawdzić jeszcze ten gwint. Bodajże ktoś w temacie o G36C pisał, że mu tłumik z gwintem 14 mm pasuje jak ulał. Tak czy inaczej to dobry pomysł.

Użytkownik Gogin edytował ten post 26 lipiec 2008 - 00:28


#20 Ogon  | Napisano 26 lipiec 2008 - 09:40

Ogon
  • Użytkownik
  • Postów: 6
  • Dołączył: 15-lipiec 08
  • Miasto: Legionowo
Obiecane zdjęcia, jak chcecie coś jeszcze to piszcie.

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika