Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

TAVOR - TAR 21 [ARES]


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
35 odpowiedzi w tym temacie

#21 Gość_gecko123_*  | Napisano 30 październik 2011 - 21:24

Gość_gecko123_*
  • Gość
Czy ten TAR wytrzyma tuning do 400-420 FPS? Jeśli tak, co trzeba wymienić? Nie licząc lufy, gumki i sprężyny.

#22 Czaja W-ch  | Napisano 30 październik 2011 - 21:40

Czaja W-ch
  • Użytkownik
  • Postów: 35
  • Dołączył: 05-maj 10
  • Miasto: Wałbrzych

Wyświetl postUżytkownik gecko123 dnia 30 październik 2011 - 21:24 napisał

Czy ten TAR wytrzyma tuning do 400-420 FPS? Jeśli tak, co trzeba wymienić? Nie licząc lufy, gumki i sprężyny.

Po wymianie springa na 120 miał 410fps, zerwał stockowy tłok ale na nowym (nie wiem jakim) działał ok.
Jak by nie było tavor już sprzedany.

#23 Gość_gecko123_*  | Napisano 30 październik 2011 - 21:46

Gość_gecko123_*
  • Gość
Jak wyglądał ROF? Silnik warto wymienić?

#24 Czaja W-ch  | Napisano 31 październik 2011 - 13:04

Czaja W-ch
  • Użytkownik
  • Postów: 35
  • Dołączył: 05-maj 10
  • Miasto: Wałbrzych
ROF 21rps na LiPo 11,1V.
Nie wiem po co chciał byś wymieniać silnik. Był ok, reakcje miał bardzo dobrą (choć to chyba raczej zasługa 11V).

#25 Stalker  | Napisano 13 luty 2013 - 23:17

Stalker
  • Użytkownik
  • Postów: 590
  • Dołączył: 10-luty 06
  • Miasto: Kraków
Panowie, jak z awaryjnością i kompatybilnością części? Zastanawiam się nad kupnem jako fan izraelskich klimatów.

#26 Mroziakpl  | Napisano 12 kwiecień 2013 - 10:03

Mroziakpl
  • Użytkownik
  • Postów: 11
  • Dołączył: 03-marzec 12
  • Miasto: Przeźmierowo
Witajcie Maniacy :D Mam dokładnie takiego Tavora http://www.specshop....roducts_id=6167 tyle że czarnego :P

Mam problem... mianowicie po pierwszej strzelance wszystko było OK. Jednak na drugiej i trzeciej po podłączeniu naładowanej baterii karabin oddał kilkanaście strzałów po czym umilkł. Jest to ciekawe, bo po krótkiej chwili w pomieszczeniu znów działa i nie ma z nim problemów. Czyżby marzł ?? A jak na razie bywało dosyć chłodno, jednak to nie powstrzymywało konstrukcji Cymy i ASG w dalszej pracy.

Jeśli ktoś miał podobny problem do mojego lub wie co się dzieje to proszę o kontakt na priv...

Pozdrawiam
Mroziakpl

#27 Stalker  | Napisano 13 kwiecień 2013 - 09:01

Stalker
  • Użytkownik
  • Postów: 590
  • Dołączył: 10-luty 06
  • Miasto: Kraków
Wyglada na problem z bateria. W zestawie nie ma akumulatora, jakiego uzywasz?

#28 Axel  | Napisano 13 kwiecień 2013 - 09:38

Axel
  • Operator Czatu I
  • Postów: 1412
  • Dołączył: 13-lipiec 08
  • Miasto: warszaw
Obstawiam raczej kapryśny układ spustu i selektora w tavorze, chyba że ta batka to jakiś zajechany NIMH.

#29 Krawata  | Napisano 24 kwiecień 2014 - 09:08

Krawata
  • Użytkownik
  • Postów: 19
  • Dołączył: 30-kwiecień 13
  • Miasto: Tulce
Mam problem z mikrostykiem w tavorze. Robiłem przegląd i tuning repliki (wymiana tłoka i głowicy, zębatek itd) i oczywiście po złożeniu są problemy ze spustem. Ten ich j...ny system cięgieł jest znany w całym internecie ale z pomoca jest różnie :).
Po zapoznaniu się z opiniami zeszlifowałem plasikowe gówno które zamyka mikrostyk aby chodziło lekko i niby jest super. Ale po odpaleniu na sucho gearboxa strzela on kilka sekund a potem przestaje i spust przestaje stawiać opór i nie da się go odpalic (chodzi o tę plastikowe gówno które wystaje z gearboxa i odpala spust po przeniesieniu siły z cięgna) Mam takie wrażenie że od wibracji (chodzi leżąc na stole, coś się w środku przemieszcza i przestaje działać to gówno platikowe. Przyklejał je ktoś do gearboxa albo do mikrostyku albo może podłożyć coś aby lepiej to zaklinować w gearboxie.
A druga sprawa. Ma ktoś jakąś super radę jak składac do gówno aby nie zabierało tak dużo czasu. Ułożenie zębatek z wyskakującym anyrewersalem jest lekko wk..jące.

Z góry dzięki za pomoc.

#30 Stalker  | Napisano 27 kwiecień 2014 - 21:43

Stalker
  • Użytkownik
  • Postów: 590
  • Dołączył: 10-luty 06
  • Miasto: Kraków
Czy też mieliście problem z odkręceniem śruby do szybkiej wymiany sprężyny (chodzi o imbus, który jest w środku)? Za chiny nie mogę go odkręcić.

Tavor niestety pierwszy raz odmówił posłuszeństwa. Naciskam spust i zero reakcji, prąd jest podawany do silnika, bo słychać jak próbuje się zakręcić, ale nic się nie dzieje. Wygląda, że to jakaś zacinka? Może mieliście podobny problem?

Użytkownik Stalker edytował ten post 27 kwiecień 2014 - 21:59


#31 chomik_pl  | Napisano 30 wrzesień 2014 - 22:27

chomik_pl
  • Użytkownik
  • Postów: 311
  • Dołączył: 16-maj 10
  • Miasto: Irlandia
Imbusa w środku się nie odkręca. Wepchnij prowadnice do środka i przekręć ja o 90 stopni wtedy sama wyskoczy.

Problem z ustawieniem spustu bądź mikroprzelacznik jest na wykończeniu.

Użytkownik chomik_pl edytował ten post 30 wrzesień 2014 - 22:28


#32 IgorPL2010  | Napisano 09 lipiec 2015 - 19:45

IgorPL2010
  • Użytkownik
  • Postów: 2
  • Dołączył: 27-marzec 15
  • Miasto: Warszawa
Mam pytanie:
Jak to ostatecznie wygląda, czy ta replika będzie długo służyć bez większych komplikacji ???
PS "długo służyć" - 18 ~ miesięcy

Da się wydłużyć żywotność tego miroprzełącznika?

#33 EndeBeats  | Napisano 09 lipiec 2015 - 19:53

EndeBeats
  • Użytkownik
  • Postów: 1092
  • Dołączył: 04-wrzesień 14
  • Miasto:
Ten mikroprzełącznik jest w specshopie za 20zł.

#34 Scharf  | Napisano 14 czerwiec 2016 - 10:25

Scharf
  • Supermoderator
  • Postów: 765
  • Dołączył: 31-październik 11
  • Miasto: Piekary Śląskie
Koledzy, mam Tavorka i pojawił się problem z podawaniem kulek, nie jest to wina magów. Wcześniej działał bez zarzutów, po 1 strzelance przestał podawać, jakiś pomysł ?

#35 Stalker  | Napisano 14 listopad 2017 - 21:13

Stalker
  • Użytkownik
  • Postów: 590
  • Dołączył: 10-luty 06
  • Miasto: Kraków
Cześć, zastanawiam się, jak mocną sprężynę można włożyć na stockowych częściach bez obawy o awarię?

#36 Axel  | Napisano 14 listopad 2017 - 21:43

Axel
  • Operator Czatu I
  • Postów: 1412
  • Dołączył: 13-lipiec 08
  • Miasto: warszaw
Fabryczny tłok jest z tworzywa i bez metalowych zębów więc raczej niezbyt mocną.