Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Barrett M99


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
98 odpowiedzi w tym temacie

#81 babski  | Napisano 03 sierpień 2012 - 18:31

babski
  • Użytkownik
  • Postów: 87
  • Dołączył: 24-lipiec 10
  • Miasto: ck

Wyświetl postUżytkownik Mila94 dnia 01 sierpień 2012 - 17:49 napisał

Witajcie, zastanawiam sie nad kupnej repliki m99 sw. I mam pytanie bo po przeczytaniu calego tematu nie znalazlem odpowiedzi chyba ze cos przegapilem to przepraszam. A wiec czy wsadze do niej czesci od aps, czy beda pasowac? Sorki za brak polskich znakow ale pisze na telefonie.

Post nad Twoim wyjaśnia wszystko na temat tuningu tego chinola ;)

#82 Milski  | Napisano 03 sierpień 2012 - 18:50

Milski
  • Użytkownik
  • Postów: 59
  • Dołączył: 30-październik 10
  • Miasto: Suwałki
Fakt, tylko nie jest napisane czy części od aps tam wejdą(chyba że jestem ślepy i tego nie widze to przepraszam) tylko sama cena. ;/

#83 babski  | Napisano 04 sierpień 2012 - 13:42

babski
  • Użytkownik
  • Postów: 87
  • Dołączył: 24-lipiec 10
  • Miasto: ck

Wyświetl postUżytkownik Mila94 dnia 03 sierpień 2012 - 18:50 napisał

Fakt, tylko nie jest napisane czy części od aps tam wejdą(chyba że jestem ślepy i tego nie widze to przepraszam) tylko sama cena. ;/

Ja Ci odradzam kupno tej repliki...Fajnie wygląda i tyle. Taniej wyjdzie Ci tuning well mb01 , mb01/08 bo jest dużo osób które dorabiają części ze stali w normalnych cenach. Słabym punktem tego barreta jest zespół spustu. Nietypowy niestety...Sprawiał mi sporo problemów.

#84 Dziećka  | Napisano 04 sierpień 2012 - 15:58

Dziećka
  • Użytkownik
  • Postów: 475
  • Dołączył: 13-grudzień 10
  • Miasto: Mysłowice
Babski, a prawda to że komora jest niestandardowa też?

#85 babski  | Napisano 04 sierpień 2012 - 16:19

babski
  • Użytkownik
  • Postów: 87
  • Dołączył: 24-lipiec 10
  • Miasto: ck
Miałem, pozbyłem się i tyle. Za dużo problemów ze spustem...

Co do komory to się nie wypowiem...nie mam porównania...

#86 DDevilPL  | Napisano 12 październik 2012 - 17:51

DDevilPL
  • Użytkownik
  • Postów: 93
  • Dołączył: 11-wrzesień 09
  • Miasto: Krapkowice
Ponad rok temu posiadałem tego Barretta SW i z moich pomiarów wynikało, że bez problemu zmieści się w nim regulator palmer-puirsuit na naboje CO2. Wystarczy posiadać konwersję G&G Gas Bolt do M24 (trzeba pamiętać o dokładnym jej dokręceniu przed użyciem bo inaczej pojawią się przedmuchy). Jest to tańsza alternatywa dla głośnej ostatnio konwersji firmy HAN-MAR.

FILMIK

Części jakie są potrzebne do konwersji na CO2/HP, jeżeli się nie posiada takiego regulatora (działa też z M24 Classica/SW):

1. 1m przewodu pneumatycznego zbrojonego (ciśnienie robocze 20bar).
2. Butla CO2 (ok 90 zł), lub HP (150 zł).
3. Regulator inline do markera paintballowego, można użyć też reduktora spawalniczego: link
4. Nypel kątowy do przewodu z gwintem - piwo u tokarza.

Jeżeli kogoś interesują takie konwersje mogę udostępnić komplet G&G Gas Bolt wraz z przewodem pneumatycznym zbrojonym do zabawy. Myśleliście kiedyś o tym?

Użytkownik DDevilPL edytował ten post 12 październik 2012 - 17:56


#87 Kolczu  | Napisano 29 wrzesień 2013 - 14:56

Kolczu
  • Użytkownik
  • Postów: 22
  • Dołączył: 26-marzec 11
  • Miasto: Łomianki
Witam, zainteresowałem się tą repliką i chciałbym się dowiedzieć, czy pojawiły się jakieś aktualne informacje na jej temat? Coś się zmieniło w stosunku do testowanych wcześniej egzemplarzy? Ktokolwiek ma kontakt z tą repliką?

Pozdrawiam

#88 Dziećka  | Napisano 21 maj 2014 - 16:53

Dziećka
  • Użytkownik
  • Postów: 475
  • Dołączył: 13-grudzień 10
  • Miasto: Mysłowice
Taka ciekawostka: wersja AEG, czas oczekiwana na dostawę dwa miesiące :)
http://www.airsplat....-JG-SW99-02.htm

#89 SHERWIN  | Napisano 02 czerwiec 2014 - 20:55

SHERWIN
  • Użytkownik
  • Postów: 19
  • Dołączył: 22-luty 09
  • Miasto: Bydgoszcz
Pytanie wsadzał ktoś do M99 komorę PDI? jaka pasuje do M99 Od APS2 czy SW M24 (obie PDI)

#90 -Huppcio-  | Napisano 05 grudzień 2014 - 16:33

-Huppcio-
  • Użytkownik
  • Postów: 14
  • Dołączył: 26-styczeń 13
  • Miasto: Poznań
Cześć,
mam pytanie - czy do tego stockowego barreta na początek wymiana gumki, lufy i sprężyny na m190 wystarczy aby osiągnąć przewagę na AEGami ?

#91 bart_a  | Napisano 05 grudzień 2014 - 18:18

bart_a
  • Użytkownik
  • Postów: 109
  • Dołączył: 07-czerwiec 06
  • Miasto: rzeszów
Wymiana sprężyny na jakąkolwiek inną niż stockowa wystarczy, ale do rozwalenia stockowych części. Niestety, ale trzeba wymienić cały zespół cylindra i przy mocniejszej niż 150 spr. też i na pewno mechanizm spustowy. Do tego dochodzi wymiana komory, żeby była możliwość założenia lufy AEG. Właśnie przeprowadziłem kompletny tuning tej replik z wymianą w zasadzie wszystkiego, w tym robiony pod tą replikę mechanizm spustowy - wkrótce jakaś mini recka tego się pojawi.

Komorę zastosowałem taką jak w L96 przy czym po przeróbkach, które przekraczają możliwości przeciętnego warsztatu majesterkowicza. Jak z pozostałymi komorami do innych replik, nie wiem.

#92 samael16  | Napisano 05 grudzień 2014 - 19:22

samael16
  • Użytkownik
  • Postów: 1424
  • Dołączył: 21-sierpień 05
  • Miasto: Niegowonice
Komora od aps96 wymaga przeróbek a jak z komora do aps2?

#93 50 BMG  | Napisano 24 marzec 2015 - 17:52

50 BMG
  • Użytkownik
  • Postów: 1
  • Dołączył: 04-marzec 15
  • Miasto: Fabianki
Ja mam ten karabin mam od 5 miesięcy i jestem dość zadowolony. Sam karabin jest wykonany w przeważającej większości z metalu (stal=body,ZnAl=zespół lufy+różne detale jak np. rączka przeładowania). Przeprowadziłem tuning na 640 fps tutaj chalnelog:

-mechanizm spustowy: stalowy, z regulacją długości drogi spustu; posiada łożyskowanie, dzięki czemu działa b. lekko

-komora hop-up kopia komory PDI (zmodyfikowana) .


- trzpień do prowadnicy sprężyny. Ma on średnicę o 0,3mm większą. Do tego trzpień jest połączony z podstawką na stałe i już się nie rozkręci

- cały nowy tłok z wentylowaną głowicą i pierścieniami prowadzącymi z teflonu.

- gwinty utrzymujące mechanizm spustowy (stalowe).

- teflonowe tuleje wewnątrz komory zamkowej do płynnego prowadzenia cylindra

- mocowanie rączki przeładowania, aby płynnie przeskakiwała pomiędzy pozycjami

- klocek w dolnej części korpusu. Nagwintowany z tyłu klocek w którym są otwory na piny. Całość jest dokręcana do blaszanej części korpusu, przez co chwyt repliki jest sztywny. Te elementy nie są widoczne po złożeniu repliki

- stabilizator lufy wewnętrznej, czyli po prostu tulejka z oringami na zewnątrz i w środku która siedzi w lufie zewnętrznej i utrzymuje w niej sztywno lufę wewnętrzną.

-Lufa precyzyjna prometheus.

-beziecznik taki jak w m4/m16. Taki lansiarski bajer :icon_razz2:

POLECAM KAŻDEMU SNAJPEROWI W ASG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:icon_razz2:

Znaczy chodzi o m99 snow wolfa jak coś :icon_mrgreen:

#94 midas963  | Napisano 23 kwiecień 2015 - 20:03

midas963
  • Użytkownik
  • Postów: 3
  • Dołączył: 03-wrzesień 14
  • Miasto: kock
jak należy zmodyfikować komorę hop-up taką http://deltashop.pl/...-do-replik.html lub pdi zeby pasowała do repliki , nigdzie nie ma tego opisane co i jak

#95 xenon500  | Napisano 23 kwiecień 2015 - 21:25

xenon500
  • Użytkownik
  • Postów: 202
  • Dołączył: 28-styczeń 09
  • Miasto: Zielona
Z tego co ja się dowiadywałem to komora musi być od M24 standardu SW czyli np PDI M24 SW lub Airsoftpro do M24 SW. Wtedy przekładamy regulacje i o. (nie jest to potwierdzone info).

#96 reaper666  | Napisano 08 listopad 2016 - 22:32

reaper666
  • Użytkownik
  • Postów: 145
  • Dołączył: 21-czerwiec 13
  • Miasto: Lublin
Mam możliwość zakupu tanio M99 SW01, ale w sumie mam już mętlik w głowie. Wszędzie piszą co innego...

Jak jest w końcu z częściami? Na EVIKE piszą że wchodzi:
  • Maruzen APS / Type96 hybrid system. Takes many Angel custom / Laylax APS upgrade internal parts
Może ktoś to potwierdzić?

Dodatkowo, niby stock ma 390-440fps. Jaka tam siedzi stockowo sprężyna?

Na start wystarczy mi 500-550fps, pytanie tylko ile części trzeba wywalić razem ze springiem.
Dopiero z czasem wymieniał bym komorę na PDI + Preckę (EDGI lub PDI) + zestaw spustu.

Mam fajna koncepcję na M99 w stylu "Hellsinga"... Ale mimo wszystko zasięg 65-70m to minimum jakie by mnie satysfakcjonowało - jest to w ogóle możliwe bez pakowania 2k pln na start? Na bazowe "ucywilizowanie" repliki miał bym ~~500zł.

I sprawdzał ktoś może jaki jest zasięg skuteczny w stocku?

#97 Lesio  | Napisano 18 kwiecień 2018 - 21:57

Lesio
  • Użytkownik
  • Postów: 4434
  • Dołączył: 30-maj 10
  • Miasto: Poznań
Mam problem z Barettem M99. Po przeładowaniu od razu następuje wystrzał, bez wciskania spustu. Ktoś wie, co może być przyczyną? Ewentualnie gdzie dorwać nowy układ spustu do m99?

#98 mareq  | Napisano 19 kwiecień 2018 - 20:43

mareq
  • Użytkownik
  • Postów: 1599
  • Dołączył: 23-wrzesień 14
  • Miasto: Bielsko-Biała
Złamany sear? Nie rozbierałeś go jeszcze, żeby oblukać?

#99 -MARIO-  | Napisano 20 kwiecień 2018 - 15:46

-MARIO-
  • Użytkownik
  • Postów: 474
  • Dołączył: 30-grudzień 04
  • Miasto: Knurów
Lesio napisz do bart_a on może dorabia też do m99 trigger sety