Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Remington 870 - 8870, 8870A, 8970, 8970A [SY]


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
149 odpowiedzi w tym temacie

#21 Vetius  | Napisano 25 luty 2010 - 21:27

Vetius
  • Użytkownik
  • Postów: 149
  • Dołączył: 24-sierpień 07
  • Miasto: Nisko
Na airsoftguns pojawiły się różne wersje. Jedne z imitacją drewna, drugie rzekomo z prawdziwym.

http://sklep.airsoft...e-Strzelby.html
(obecnie pierwsze 4 pozycję jak sądzę)

#22 LogaN  | Napisano 26 luty 2010 - 22:37

LogaN
  • Redaktor
  • Postów: 2131
  • Dołączył: 05-kwiecień 07
  • Miasto: B-B
Odnośnie magazynków - pamięta ktoś shotguny z JT-USA? A konkretnie Benelli?

Otóż patrząc na zdjęcia widzę, że magazynek do tego nowego shotguna jest identyczny z tym z mojego starego JT. Ten sam wygląd, ten sam kształt podajnika. I jeszcze jedna ciekawa sprawa - również mieści 39 kulek (40 nie chce już wejść). Jedyna różnica, to że wykonany jest z plastiku.

Czy autor zdjęć i posiadacz tego shotguna ma dostęp do magazynku ze starego JT? Według mnie istnieje duża szansa, że magazynki będą pasować.

Pozdrawiam.


PS: Właśnie znalazłem informację, że do shotgunów JT-3A i JT-3B (czyli właśnie Benelek od JT-USA) pasują magazynki od modelu 870 z G&P. Jestem coraz bardziej przekonany, że te magazynki będą pasować, a wtedy mogłyby być tanią alternatywą.

Użytkownik LogaN edytował ten post 26 luty 2010 - 22:39


#23 fuko  | Napisano 27 luty 2010 - 15:36

fuko
  • Użytkownik
  • Postów: 50
  • Dołączył: 19-wrzesień 08
  • Miasto: Warszawa
Shotgunów JT na oczy nie widziałem, ale jeżeli pasuje G&P to powinny pasować. Tylko pytanie po co? To już chyba lepiej ściągnąć z HK metalowe (12.50 usd). Zresztą może będą dostępne w Polsce.

A tymi drewnianymi to mnie zdenerwowali - jakbym wiedział to bym się trochę wstrzymał z zakupem :evil:

#24 Powała  | Napisano 02 kwiecień 2010 - 13:10

Powała
  • Użytkownik
  • Postów: 3054
  • Dołączył: 24-luty 07
  • Miasto: Łódź
Kupiłem to http://zbrojownia.li...roducts_id=1426 cudo. Czy ktoś może mi podpowiedzieć jaka pasowałaby do tego lufa precyzyjna i do tego nieco dłuższa niż w oryginale?

#25 fuko  | Napisano 03 kwiecień 2010 - 07:12

fuko
  • Użytkownik
  • Postów: 50
  • Dołączył: 19-wrzesień 08
  • Miasto: Warszawa
Nic standardowego nie będzie pasować. Sądząc po zdjęciach, powinny pasować lufy KM do CA870 o takie:
http://www.wgcshop.c.....urate Barrels
Tylko że nigdzie nie znalazłem dostępnych (z wyjątkiem takiej długości jak w stock'u).

Standardowe lufy i gumki nie pasują - trzeba by przerabiać komorę hopka. Nie wiem jak to rozwiązali w nowszej partii (tej na gunfire). W starszych nie ma w lufie otworu do regulacji HU, w nowszych jest. Może zmienili też coś w komorze żeby było bardziej standardowo, ale wątpię...

#26 Powała  | Napisano 03 kwiecień 2010 - 09:16

Powała
  • Użytkownik
  • Postów: 3054
  • Dołączył: 24-luty 07
  • Miasto: Łódź
Dzięki i to dobre, przynajmniej wskazana przez Ciebie lufa ma 350 mm, a nie jak stosckowa 230

#27 fuko  | Napisano 03 kwiecień 2010 - 18:26

fuko
  • Użytkownik
  • Postów: 50
  • Dołączył: 19-wrzesień 08
  • Miasto: Warszawa
KM robi (robił też 400mm) ale nigdzie nie widziałem dostępnych.

#28 Powała  | Napisano 04 kwiecień 2010 - 03:50

Powała
  • Użytkownik
  • Postów: 3054
  • Dołączył: 24-luty 07
  • Miasto: Łódź
Znalazłem warsztat, który dorabia dowolne lufy http://www.allegro.p...ne_wymiary.html wyjmę moją, wyślę im na wzór i zrobią taką jaka jest potrzebna.
Link może przydać się innym kolegom.

#29 fuko  | Napisano 04 kwiecień 2010 - 17:09

fuko
  • Użytkownik
  • Postów: 50
  • Dołączył: 19-wrzesień 08
  • Miasto: Warszawa
Ciekawe. Jak będziesz mieć to napisz jak wykonanie, jak się sprawuje etc.

#30 Powała  | Napisano 30 październik 2010 - 17:51

Powała
  • Użytkownik
  • Postów: 3054
  • Dołączył: 24-luty 07
  • Miasto: Łódź
Jest to w chwili obecnej jedyny dostępny na rynku shotgun, a z informacji jakie uzyskałem z ZBROJOWNI, lada dzień pojawi się jego "braciszek" bez kolby, doskonała replika na broń zapasową, ale ze względu na moc (420 fps) nie nadaje się do CQB.
Ps.Przepraszam za odgrzanie tematu.

Użytkownik Powała edytował ten post 30 październik 2010 - 17:57


#31 Powała  | Napisano 12 listopad 2010 - 20:31

Powała
  • Użytkownik
  • Postów: 3054
  • Dołączył: 24-luty 07
  • Miasto: Łódź
Przepraszam za posty jeden po drugim.
Mam problem, zacięła się pompka, nie mogę przeładować. Czy ktoś orientuje się jaka to może być przyczyna?

#32 LogaN  | Napisano 26 marzec 2011 - 18:35

LogaN
  • Redaktor
  • Postów: 2131
  • Dołączył: 05-kwiecień 07
  • Miasto: B-B
Najprawdopodobniej jest to replika A&K. Ogólnie rzecz biorąc miałem przyjemność strzelać z Shorta i replika osiągami bardzo przypomina M47 z DE, tylko że ma nieco większy zasięg, a kulki lecą zauważalnie szybciej.

Ma około 60 metrów całkowitego zasięgu, a z 40-45 nie ma raczej problemów z trafieniem w stojącą sylwetkę człowieka.

Nie zmienia to faktu, że dysponując takim funduszem, albo dozbierałbym do elektryka (CM.028 - 350 zł), albo kupił pompkę z AGMu i... dozbierał na elektryka. Ale to jest moja opinia, nie trzeba się z nią zgadać.

Jeśli natomiast masz już elektryka, a pompkę chcesz kupić z jakiegoś innego powodu - jest to najprawdopodobniej najlepsza z chińskich pompek.


I bez flamewarów proszę.

Pozdrawiam.

#33 Sebo_NS  | Napisano 03 kwiecień 2012 - 18:20

Sebo_NS
  • Użytkownik
  • Postów: 134
  • Dołączył: 24-listopad 10
  • Miasto: Nowy Sącz
Witam, kolega przyniósł mnie swoją replikę, bo nie chciała mu strzelać. Po rozebraniu okazało się, że tłok poszedł. Orientuje się ktoś czy w ogóle gdzie można go dostać?

#34 92marcin  | Napisano 04 listopad 2012 - 20:40

92marcin
  • Użytkownik
  • Postów: 41
  • Dołączył: 04-wrzesień 08
  • Miasto: Brańsk
Mam takiego shota w wersji krótkiej w drewnie. Replika niezła, bardzo mi się podoba. Kupiłem na gunfire, strzelał ekstra, w zimę przy -20 poszedł tłok, był jeszcze na gwarancji więc odesłałem. Po miesiącu dostałem nowego, bo części zamiennych nie mają. W drugiej już strzelbie stała się inna bieda :D spadł na beton lufą w dół i urwał się gwint od prowadnicy przeładowania. "Metal" z którego wykonano gb jest kruchy. Ogólnie polecam tą strzelbę fajna sprawa najlepiej zmienić sprężynę na słabszą aby zapobiec usterkom takim jak urwanie zaszczepu tłoka.

I mam takie pytanie czy ktoś kto ma taką replikę w wersji drewnianej, wie jak zdjąć chwyt przeładowania ? bo próbuję, próbuję i nic

#35 Volve55  | Napisano 14 listopad 2012 - 23:43

Volve55
  • Użytkownik
  • Postów: 64
  • Dołączył: 03-październik 10
  • Miasto:
te strzelby sa klonem ca870?przymierzam się do zmiany body w moim maruzenie na metalowe i dlatego potrzebuje tej repliki
p.s.
ponieważ grono posiadaczy jest małe i na komisie nikt się nie odzywa chętnie kupię ową strzelbę może być działająca lub uszkodzona wersja dowolna.

#36 czolgista1986  | Napisano 26 listopad 2012 - 20:55

czolgista1986
  • Użytkownik
  • Postów: 256
  • Dołączył: 23-grudzień 09
  • Miasto: kostrzyn wlkp
Siema stary temat ale się wypowiem , mam jestem zadowolony ale dużo pracy żeby to doprowadzić do porządku .
Metal z plastikiem mam , co strzelankę trzeba dokręcać nie typowe śrubki imbusami .
Parametry bojowe to 330 do 350fps (ok100ms) i zasięg 60m do 80m w zależności od gumki , na 30m każda kulka wchodzi w cel .
Praktyczny zasięg to 30do40m . Ciężki i z klimatem polecam ALE ala metal nie do sklejenia ani do spawania , kruchy . brak części zapasowych na rynku zwłaszcza magazynku , karabin max na jeden sezon .

#37 Lesio  | Napisano 26 listopad 2012 - 21:53

Lesio
  • Użytkownik
  • Postów: 4410
  • Dołączył: 30-maj 10
  • Miasto: Wrocław
zasięg 80 metrów? woo-hoo. Chyba mamy nową podstawę pod snajperkę.

zdziwiło mnie też doniesienie, że znal jest kruchy i nie da się go spawać. zawsze myślałem, że takie problemy to tylko ze stalą.

#38 92marcin  | Napisano 04 styczeń 2013 - 01:20

92marcin
  • Użytkownik
  • Postów: 41
  • Dołączył: 04-wrzesień 08
  • Miasto: Brańsk
Tak znal jest kruchy ale w tym modelu jest jeszcze bardziej kruchy, mi pokruszył się dosłownie w palcach kiedy chciałem mocniej docisnąć (skleić) wcześniej wspominany gwint, pokruszył się w kilku miejscach. Z gwintem poradziłem sobie w taki sposób http://img708.images...9/imgp0343m.jpg wytoczona i wpasowana tuleja z gwintem w puste miejsce w gb, może komuś się przyda.

Zasięg ? też mam przeczucie że sięga coś około 80m. Mocno przewyższa "standardowe" aegi. Teraz mój już takiego nie ma, bo uciąłem sprężynę, aby zapobiec kolejnym usterkom i zmniejszyć fpsy.

Użytkownik 92marcin edytował ten post 04 styczeń 2013 - 01:20


#39 Lesio  | Napisano 04 styczeń 2013 - 16:49

Lesio
  • Użytkownik
  • Postów: 4410
  • Dołączył: 30-maj 10
  • Miasto: Wrocław
80 metrów w strzelbie. okay. okay.

#40 Powała  | Napisano 19 czerwiec 2013 - 09:35

Powała
  • Użytkownik
  • Postów: 3054
  • Dołączył: 24-luty 07
  • Miasto: Łódź
Przepraszam za "ekshumację" ale jestem ciekaw czy to nadal ta sama replika, z "plasticznymi" bebeszkami i niestandardową lufą, czy może coś w niej unowocześniono lub wzmocniono? Ma ktoś porównanie?

Użytkownik Powała edytował ten post 19 czerwiec 2013 - 09:37