Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

[Oficjalny] MB-06 [WELL]


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
70 odpowiedzi w tym temacie

#1 grzechotnik  | Napisano 02 luty 2010 - 10:08

grzechotnik
  • Użytkownik
  • Postów: 2055
  • Dołączył: 23-grudzień 08
  • Miasto: Poznań
Witam.

http://www.taiwangun..._well-1886.html

O to co znalazłem ;)

Pozdrawiam.

#2 Sushi.50  | Napisano 02 luty 2010 - 11:31

Sushi.50
  • Użytkownik
  • Postów: 583
  • Dołączył: 01-październik 06
  • Miasto: Wschowa/Poznań
Ha, kopia Maruzena.
Pojawiły się jakiś czas temu na także na allegro. Z tego co widziałem na aukcjach, mają oryginalne oznaczenia firmy Maruzen. Pytałem sprzedającego, mówił że to kopia. Tylko skąd w kopii oryginalne oznaczenia japońskiego producenta?

Link do aukcji:
http://allegro.pl/item896160657.html

#3 badger  | Napisano 02 luty 2010 - 11:52

badger
  • Użytkownik
  • Postów: 209
  • Dołączył: 13-sierpień 06
  • Miasto: Poznań
Ten od Krakmana nie ma oznaczeń i jest sporo tańszy (213 zamiast 378).

#4 Piotrek94  | Napisano 02 luty 2010 - 15:01

Piotrek94
  • Użytkownik
  • Postów: 36
  • Dołączył: 07-lipiec 09
  • Miasto: Kraków

Cytat

Tylko skąd w kopii oryginalne oznaczenia japońskiego producenta?
Być może to dla tego żeby podnieść wartość repliki. Kilka dni temu macałem tą replikę w brata mojej koleżanki. Miałem uczucie że trzymam mk12. Na mój gust trochę za krótka i za lekka... No ale o gustach się nie dyskutuje... Nie wiem jak strzela, ale spróbuję się dowiedzieć...

#5 mg34  | Napisano 02 luty 2010 - 15:03

mg34
  • Użytkownik
  • Postów: 376
  • Dołączył: 01-styczeń 06
  • Miasto: Gdynia
A wyważone to to jako tako chociaż?

Użytkownik mg34 edytował ten post 02 luty 2010 - 15:04


#6 krzysiek1594  | Napisano 02 luty 2010 - 16:56

krzysiek1594
  • Użytkownik
  • Postów: 172
  • Dołączył: 16-sierpień 09
  • Miasto: Wapno
Patrząc na youtube widzę że jest to już znana replika. Szczególnie dla dzieciaków.

#7 Janek  | Napisano 02 luty 2010 - 17:35

Janek
  • Użytkownik
  • Postów: 282
  • Dołączył: 15-czerwiec 08
  • Miasto: Szczecin
#Piotrek94

a ten plastik to taki najgorszej jakości czy jeszcze ujdzie ?

#8 cs007  | Napisano 02 luty 2010 - 18:26

cs007
  • Użytkownik
  • Postów: 8
  • Dołączył: 25-sierpień 08
  • Miasto: Łódź
Czy kolba ma duże luzy?? Chodzi mi głównie o to czy podczas opierania o brak się telepie na boki replika??

Użytkownik cs007 edytował ten post 02 luty 2010 - 18:27


#9 Piotrek94  | Napisano 02 luty 2010 - 21:09

Piotrek94
  • Użytkownik
  • Postów: 36
  • Dołączył: 07-lipiec 09
  • Miasto: Kraków

Cytat

A wyważone to to jako tako chociaż?
Dla mnie? Tak, chociaż nie lubię chwytów pistoletowych w replikach snajperek... Nie wygodne to takie.

Cytat

a ten plastik to taki najgorszej jakości czy jeszcze ujdzie
Powiem że lepszy niż nie jeden ABS. Problem tylko z kolbą. Nie ciekawię zrobiona. Ale wytrzymała.

Cytat

Czy kolba ma duże luzy?? Chodzi mi głównie o to czy podczas opierania o brak się telepie na boki replika??
Żadnych luzów nie ma. Replika siedzi ,,jak żółtek w okopie"... Tylko ten **** chwyt pistoletowy daje efekt (minimalny) chwiania (jest bardzo dobry, ale ja ich nie lubię)...

Słownictwo!
Viper


#10 Guest (ID:6452)  | Napisano 02 luty 2010 - 23:16

Guest (ID:6452)
  • Validating
  • Postów: 118
  • Dołączył: 22-listopad 05
  • Miasto:
pasują do tego chwyty od emek, AEG i kolby? Tzn są normalne, jak w AEGach? Bo zamontować tam chwyt snajperski i dobrą kolbę... bedzie brzydkie ale może ergonomiczne.

#11 mg34  | Napisano 03 luty 2010 - 00:06

mg34
  • Użytkownik
  • Postów: 376
  • Dołączył: 01-styczeń 06
  • Miasto: Gdynia
ubiegłeś mnie :P  kolba SF / Modstock oraz chwyt od np. SPR i powinno być ok...

#12 GERALT  | Napisano 03 luty 2010 - 11:30

GERALT
  • Użytkownik
  • Postów: 264
  • Dołączył: 08-maj 06
  • Miasto: IŁAWAgdynia
wysłałem zapytanie dp krakmanów, jakie są możliwości upgradu, i odpisali, że nie ma takiej możliwości. a może jednak coś pasuje? wie ktoś coś?

#13 grzechotnik  | Napisano 03 luty 2010 - 11:36

grzechotnik
  • Użytkownik
  • Postów: 2055
  • Dołączył: 23-grudzień 08
  • Miasto: Poznań
Kolba to łatwizna... Gorzej z chwytem bo to nie wiadomo jak kitajce to przymocowali...

- rozbieranka.

Pozdrawiam.

#14 Piotrek94  | Napisano 03 luty 2010 - 13:48

Piotrek94
  • Użytkownik
  • Postów: 36
  • Dołączył: 07-lipiec 09
  • Miasto: Kraków

Cytat

pasują do tego chwyty od emek, AEG i kolby? Tzn są normalne, jak w AEGach? Bo zamontować tam chwyt snajperski i dobrą kolbę... bedzie brzydkie ale może ergonomiczne.
Prawdę mówiąc... Nie zwróciłem uwagi. Ale podobno można tę snajperkę przerobić na AEGa (w co wątpię). Jak dorwę ją od kumpla to coś napiszę. Prawdę mówiąc nie podoba mi się. Wygląda ja strzelba.

Cytat

a może jednak coś pasuje? wie ktoś coś?
Z tego co zauważyłem, to części markowe mogą pasować. Choć mam wątpliwości co do spustu i cylindra.

P.S.:Viper, przepraszam za wulgaryzm!

@edit: Chyba będzie pasować kolba CA... chwyt pewnie też.

Użytkownik Piotrek94 edytował ten post 03 luty 2010 - 14:16


#15 Gogin  | Napisano 03 luty 2010 - 15:55

Gogin
  • Użytkownik
  • Postów: 1897
  • Dołączył: 19-czerwiec 07
  • Miasto: Zgorzelec
Sprężyna najpewniej taka jak w rodzinie APS-2, tylko nie wiem czy 9mm pasują czy 11mm. A takową można dokupić, LayLax robi (do M130 włącznie 9mm, 11mm od M140 włącznie w górę).

#16 Guest (ID:6452)  | Napisano 03 luty 2010 - 16:48

Guest (ID:6452)
  • Validating
  • Postów: 118
  • Dołączył: 22-listopad 05
  • Miasto:
Z tego co mi wiadomo to flaki w tym sa porównywalne do aps96/2 czyli elementy zespołu cylindra są wymienne między modelami prócz samego cylindra (a może i cylinder też?). Różnie bywa jedynie w tych modelach z gł cylindra, minimalnie różna długość ale są z grubsza wymienne. Jeżeli jest tak jak przypuszczam to (w maruzenie, Chińczycy nie wiadomo co tam włądują...) w stocku siedzi tam sprężynka od długopisu w zasadzie plus nieszczelny jak cholera zestaw cylindra a na dokładkę nierozbieralny.

#17 Sushi.50  | Napisano 03 luty 2010 - 17:53

Sushi.50
  • Użytkownik
  • Postów: 583
  • Dołączył: 01-październik 06
  • Miasto: Wschowa/Poznań
Tuninguje się to to częściami od APS2, a na ile są one wymienne z APS96 to nie wiem. Kolbę zamontujemy każdą emkową bez problemu, chwyt jest węższy, taki jak w Systema PTW, trzeba by kombinować by zamontować jakiś snajperski.

Użytkownik Sushi.50 edytował ten post 03 luty 2010 - 17:54


#18 Guest (ID:6452)  | Napisano 03 luty 2010 - 17:54

Guest (ID:6452)
  • Validating
  • Postów: 118
  • Dołączył: 22-listopad 05
  • Miasto:
węższy bo niema w nim silnika ale jak jest mocowany do korpusu? Tak jak w AEG że na dwie śrubki?

Użytkownik dexterkrak edytował ten post 03 luty 2010 - 17:54


#19 Piotrek94  | Napisano 03 luty 2010 - 20:27

Piotrek94
  • Użytkownik
  • Postów: 36
  • Dołączył: 07-lipiec 09
  • Miasto: Kraków

Cytat

węższy bo niema w nim silnika ale jak jest mocowany do korpusu? Tak jak w AEG że na dwie śrubki?
Nie sprawdziłem jeszcze. Dziś próbowałem strzelać na sucho. Ciekawe jest to że dźwignia przeładowania gdy była źle założona, odskoczyła w tył po naciśnięciu spustu. Pewnie zbieg okoliczności. Ale twarz nadal mnie boli. W dodatku (sprawdziliśmy na chronometrze) gdy się uszczelni cylinder (stockowy) to wyciąga około 410-415 fps... No nie źle! Ale i tak należy go wymienić. Co do precki, to mieści się 469mm a nie 440mm jak w opisie. Ciekawy jestem czy magazynki od MB03 będą pasować...

Użytkownik Piotrek94 edytował ten post 03 luty 2010 - 20:33


#20 Guest (ID:6452)  | Napisano 03 luty 2010 - 21:13

Guest (ID:6452)
  • Validating
  • Postów: 118
  • Dołączył: 22-listopad 05
  • Miasto:

Cytat

dźwignia przeładowania gdy była źle założona, odskoczyła w tył po naciśnięciu spustu. Pewnie zbieg okoliczności. Ale twarz nadal mnie boli.


Że co?! Przecież w czterotakcie nawet jak się strzeli z niezaryglowanego to nie wali cylindrem do tyłu... To pięknie się zapowiada :D



Cytat

Tuninguje się to to częściami od APS2, a na ile są one wymienne z APS96 to nie wiem.


Wymienne:
tłok, gł tłoka, gł cylindra, prowadnica sprężyny

Niewymienne:
cylinder (inna końcówka, średnica i długość jednak ta sama), ZT o ile mi wiadomo (aps2 ma taki jak m24 a aps96 ma inny lekko).