Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

[Oficjalny] MB-06 [WELL]


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
70 odpowiedzi w tym temacie

#21 Piotrek94  | Napisano 03 luty 2010 - 23:45

Piotrek94
  • Użytkownik
  • Postów: 36
  • Dołączył: 07-lipiec 09
  • Miasto: Kraków

Cytat

To pięknie się zapowiada
Eee tam : :-P  Tak źle nie było. Dźwignia się cofnęła do tyłu i jakimś cudem mnie trafiła.

#22 Sushi.50  | Napisano 04 luty 2010 - 14:33

Sushi.50
  • Użytkownik
  • Postów: 583
  • Dołączył: 01-październik 06
  • Miasto: Wschowa/Poznań
Nie wyobrażam sobie jak dźwignia mogła się cofnąć do tyłu. Musiała pęknąć ta część, która przytrzymuje prowadnicę sprężyny, innej opcji nie widzę.

Nie wiem jak chwyt jest przymocowany, nie zwróciłem uwagi jak go oglądałem. Pewnie jakaś możliwość zamocowania chwytu aegowego jest, trzeba tylko pokombinować. A ten snajperski z podpórką ładnie by w niej wyglądał. Do tego przedłużyć lufę i na koniec dać imitację hamulca wylotowego i miodzio :D

#23 Piotrek94  | Napisano 04 luty 2010 - 15:00

Piotrek94
  • Użytkownik
  • Postów: 36
  • Dołączył: 07-lipiec 09
  • Miasto: Kraków

Cytat

pęknąć ta część, która przytrzymuje prowadnicę sprężyny
Właśnie to jest ciekawe, że prowadnic jest cała :-F . Jak by dać kolbę od PSG-1 to by wyglądało jak marzenie. Do tego dłuższy mag i lufa od m85... Miodzio! Ehh chyba ją kupię. Powisi na ścianie, bo na tunig mnie nie stać. Ogółem gdyby wymienić lufę i kolbę było by cacy  8-)  Może przejdę się też do krakmanów to porobię jakieś zdjęcia.

Użytkownik Piotrek94 edytował ten post 04 luty 2010 - 15:01


#24 Sushi.50  | Napisano 04 luty 2010 - 15:03

Sushi.50
  • Użytkownik
  • Postów: 583
  • Dołączył: 01-październik 06
  • Miasto: Wschowa/Poznań
Od PSG-1 raczej nie, ale emkowa kolba snajperska Magpula mogłaby podejść, zależy wszystko od mocowania. Ale rzeczywiście mogło by być ciekawie :D

#25 Piotrek94  | Napisano 04 luty 2010 - 15:24

Piotrek94
  • Użytkownik
  • Postów: 36
  • Dołączył: 07-lipiec 09
  • Miasto: Kraków

Cytat

Od PSG-1 raczej nie
Dla chcącego nic trudnego! 8)
Miałem w umyśle coś takiego
http://img96.imagesh...08/p1018432.jpg

#26 Guest (ID:6452)  | Napisano 04 luty 2010 - 15:25

Guest (ID:6452)
  • Validating
  • Postów: 118
  • Dołączył: 22-listopad 05
  • Miasto:
raczej knights, stała z regulowaną stopką. Ale to już gusta i guściki :D

Cytat

Właśnie to jest ciekawe, że prowadnic jest cała
Nie prowadnica tylko element który trzyma ją w miejscu, podpiera od tyłu. O to chodzi :D

#27 Piotrek94  | Napisano 04 luty 2010 - 15:32

Piotrek94
  • Użytkownik
  • Postów: 36
  • Dołączył: 07-lipiec 09
  • Miasto: Kraków

Cytat

Nie prowadnica tylko element który trzyma ją w miejscu, podpiera od tyłu. O to chodzi
Sorki pomyliłem się :) . Ciekawy jestem ile tuning tego dziadostwa będzie kosztował?

Użytkownik Piotrek94 edytował ten post 04 luty 2010 - 15:33


#28 Guest (ID:6452)  | Napisano 04 luty 2010 - 15:38

Guest (ID:6452)
  • Validating
  • Postów: 118
  • Dołączył: 22-listopad 05
  • Miasto:
Komora- koło 300zł. Lufa- koło 300zł. Cylinder bodaj 400zł, tłok 160, prowadnica chyba koło 100, gł cylindra pewine ze 100, gł tłoka 55, gumka HU koło 30zł, spust pewnie z 700zł. Razem daje nam to kwotę normalną dla tunningu karabinu na snajperkę. Przy założeniu że części są kompatybilne z oryginałem.


EDYTA:

Patrzcie co znalazłem: http://www.wgcshop.c...c...catid=&cat=


sugeruje to że chwyty nie są w standardzie AEG.

Użytkownik dexterkrak edytował ten post 04 luty 2010 - 15:42


#29 Piotrek94  | Napisano 04 luty 2010 - 15:53

Piotrek94
  • Użytkownik
  • Postów: 36
  • Dołączył: 07-lipiec 09
  • Miasto: Kraków

Cytat

Patrzcie co znalazłem: http://www.wgcshop.c...c...catid=&cat=


sugeruje to że chwyty nie są w standardzie AEG.
Allows use of AEG M4/M16. Chyba będą pasować. Ale wydaje mi że ten otwór będzie niekompatybilny z Wellem. Trzeba było by porównać...

@EDYTA:

Cytat

kwotę normalną dla tunningu karabinu na snajperkę.
Czyli dziesięciokrotną wartość samej repliki... :)
Dexter, w stocku jaki ona może mieć zasięg?

Użytkownik Piotrek94 edytował ten post 04 luty 2010 - 16:12


#30 Sushi.50  | Napisano 04 luty 2010 - 21:36

Sushi.50
  • Użytkownik
  • Postów: 583
  • Dołączył: 01-październik 06
  • Miasto: Wschowa/Poznań
Czyli tak jak mówiłem, chwyt jest węższy, tak jak w ostrych emkach. Ale myślę, że i bez tego adaptera dało by radę założyć AEGowy chwyt. Widać że stockowy mocowany jest na jedną śrubkę, można taką wkręcić w miejsce, gdzie normalnie w chwycie aegowym idzie zębatka silnika.

A tuning da Ci pewnie około 75-80 m maksymalnego, o więcej nie słyszałem.

#31 Piotrek94  | Napisano 05 luty 2010 - 15:00

Piotrek94
  • Użytkownik
  • Postów: 36
  • Dołączył: 07-lipiec 09
  • Miasto: Kraków

Cytat

A tuning da Ci pewnie około 75-80 m maksymalnego, o więcej nie słyszałem.
A stock?

Cytat

bez tego adaptera dało by radę założyć AEGowy chwyt
Ale to więcej roboty. Choć wydawanie tych 41$ się nie opłaca.

#32 Sushi.50  | Napisano 05 luty 2010 - 17:22

Sushi.50
  • Użytkownik
  • Postów: 583
  • Dołączył: 01-październik 06
  • Miasto: Wschowa/Poznań
Chodziło mi o tą kolbę:
http://sekcja-8.pl/s...p?id_product=30

Osiągi w stocku pewnie coś koło 45 m, ale to żadne dane empiryczne. Tyle mają stockowe snajperki.

#33 Piotrek94  | Napisano 05 luty 2010 - 18:41

Piotrek94
  • Użytkownik
  • Postów: 36
  • Dołączył: 07-lipiec 09
  • Miasto: Kraków

Cytat

Chodziło mi o tą kolbę:
http://sekcja-8.pl/s...p?id_product=30
Tak! Idealna! Dzięki, też takiej szukam :)  Ona będzie pasować do G3 JG?

Cytat

koło 45 m,
To fakt, nie dużo. To mniej niż poczciwy aeg.

#34 grzechotnik  | Napisano 05 luty 2010 - 19:11

grzechotnik
  • Użytkownik
  • Postów: 2055
  • Dołączył: 23-grudzień 08
  • Miasto: Poznań

Wyświetl postUżytkownik Piotrek94 dnia 5/2/2010, 20:41 napisał

Tak! Idealna! Dzięki, też takiej szukam :)  Ona będzie pasować do G3 JG?

:lol:  A kolego Złoty pomyliłeś okienka. Czy to temat o G3? Ciągnąc, potrzebowałbyś adapter.

Pozdrawiam.

#35 Piotrek94  | Napisano 05 luty 2010 - 19:41

Piotrek94
  • Użytkownik
  • Postów: 36
  • Dołączył: 07-lipiec 09
  • Miasto: Kraków

Cytat

A kolego Złoty pomyliłeś okienka. Czy to temat o G3?
No, faktycznie zmieniłem temat. Sorki :)
Tak się zastanawiam... Ten chinol kosztuje 200 zł. Potem przyjdzie tuning (około 2000zł). Tylko nie wiadomo za bardzo jakie części są z nim kompatybilne. To już jest problem. Z jakiego powodu sprzedają je z ,,flakami" które i tak pójdą do kosza?
Ciekawe czy te części będą pasować:
http://www.specshop....roducts_id=5393 Jak nie, to mamy problem :)

#36 Ogniomistrz  | Napisano 12 luty 2010 - 20:54

Ogniomistrz
  • Użytkownik
  • Postów: 165
  • Dołączył: 12-styczeń 08
  • Miasto: Otwock
tigger g&h do warriora bedzie do tego pasował?On jest dedykowany do ekstremalnych tuningów i nie kosztuje 700 tylko 300 no i nie jest chiński.

#37 frozenfish  | Napisano 13 luty 2010 - 10:49

frozenfish
  • Użytkownik
  • Postów: 335
  • Dołączył: 21-kwiecień 07
  • Miasto: Stołeczne Miasto Kraków
Koledzy... To jest tylko trochę droższa pompka... Widziałem to, strzelałem z tego... Bez gruntownego tuningu nie ma co nawet na to patrzeć... Plastik jest jak w każdej pompce z krakmanów.

#38 Piotrek94  | Napisano 13 luty 2010 - 12:46

Piotrek94
  • Użytkownik
  • Postów: 36
  • Dołączył: 07-lipiec 09
  • Miasto: Kraków

Cytat

Bez gruntownego tuningu nie ma co nawet na to patrzeć
Na żadną chińską replikę snajperki nie da się patrzeć bez wymiany flaków. No wyjątkiem jest SVD

Użytkownik Piotrek94 edytował ten post 13 luty 2010 - 12:46


#39 MAJOR762  | Napisano 13 luty 2010 - 13:12

MAJOR762
  • Użytkownik
  • Postów: 1932
  • Dołączył: 24-sierpień 06
  • Miasto: Toruń

Wyświetl postUżytkownik Piotrek94 dnia 13/2/2010, 12:46 napisał

No wyjątkiem jest SVD
Tak?? A co to jest SVD?? :roll:

#40 Piotrek94  | Napisano 14 luty 2010 - 11:31

Piotrek94
  • Użytkownik
  • Postów: 36
  • Dołączył: 07-lipiec 09
  • Miasto: Kraków

Cytat

Tak?? A co to jest SVD?? icon_rolleyes.gif
Sory, mój błąd w terminologii. Chodziło mi o SWD (Snajperskaja Wintowka Dragunowa).