Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

[Oficjalny] MB-06 [WELL]


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
70 odpowiedzi w tym temacie

#41 Janek  | Napisano 19 luty 2010 - 12:02

Janek
  • Użytkownik
  • Postów: 282
  • Dołączył: 15-czerwiec 08
  • Miasto: Szczecin
W to MB-06 wpasowuje się zestaw krakmanowski:

Zestaw

czyli za 300 zł ma się ~~500 fps. Zaraz ktoś wymyśli uber tulejkę i preclufę się wsadzi. 500zł i będzie można sobie "snajperkę" złożyć. Z (chyba) przyzwoitym zasięgiem.

Pozdrowienia dla Foki  :-F

#42 MAJOR762  | Napisano 19 luty 2010 - 13:21

MAJOR762
  • Użytkownik
  • Postów: 1927
  • Dołączył: 24-sierpień 06
  • Miasto: Toruń
No tak, snajperka jak marzenie, tu jakaś tulejka do lufy tam za 70zł zestaw tuningowy na 500FPS, jakoś złożyć i snajperka jak się patrzy. Do tego jeszcze luneta 4x20 Tesco i zamiata snajpera OMFGH D3LT4!!11
Dżajzaz :wink:

Użytkownik MAJOR762 edytował ten post 19 luty 2010 - 13:21


#43 Wojdatuz  | Napisano 25 listopad 2010 - 21:09

Wojdatuz
  • Użytkownik
  • Postów: 1586
  • Dołączył: 27-sierpień 07
  • Miasto: Kraków
Czy prowadnica kolby jest z plastyku??? Da się to wymienić?

#44 solemburn  | Napisano 17 kwiecień 2011 - 00:11

solemburn
  • Użytkownik
  • Postów: 3
  • Dołączył: 26-lipiec 09
  • Miasto: Łódź
Powiem tak,
Jestem szczęśliwym posiadaczem tej repliki wyplułem z niej całą paczke 0.30 blasterów 1000szt i okolo 600sz jakiś PJ 0.25

jako początkujący "snajper"(o ile można to tak nazwać) można się pouczyć na tej taniej replice

mój egzemplaż jest bardzo celny, potrafie strzelić wrogowi w tyłek, noge bądź czoło(nie lubie gdy ludzie wychylają się tylko częścią twarzy, bo nie lubie strzeelać w tważ, bo wiem jak to boli)z odległości 30-40m, mój najdłuższy "hit" był z odległości około 65m (ale wtedy już bałem dużą poprawke w lunecie (celowałem z 2m nad leżącym celem)

tory kulek są bardzo powtarzalne (co prawda co jakaś 5-6 kulka skręca w bok)

waży naprawde mało, można utrzymać replikę w jednej ręce(ale nie można wtedy celnie strzelać ;])

bez żadnych przyżadów celowniczych trafiam bez problemu w tarcze 30x30cm z 25m

nic nie zmieniałem w niej, czysty stock

Plusy
+duża celność i powtarzalność toru lotu bb
+bardzo mała waga
+czterotakt yummy ;}
+mimo kolby od m4, nie "drga" lub "trzeęsie" się przy celowaniu
+wmiare dobra wytrzymałość, jak narazie (czołgałem się z tom repliką w błocie, przesypał mi się piasek przez lufe

narazie to tyle plusów

Minusy
-mała waga (niektórym to przeszkadza)
-wygląd (wygląda jak zabawka, a nie replika)
-zbyt szybkie wkładanie magazynka powoduje jego zaklinowanie się, lub zbyt mocne powoduje odkrztałcenia
-otwory na zaczepy od magazynków nie wytrzymują silnej ręki i ukruszają sie (u mnie narazie 1 z 4)
- lufa wew lekko drga w lufie zew, ale wystarczy wyciąć z pianki lub styropianu lub bóg wie czego wypełnienie(takie jak http://www.specshop....roducts_id=3274 )
-regulacja hop-up'u za pomocą impusika (trzeba go głęęęęboko wtyknąć)
-lekko się luzuje rączka od zamka (ale wytarczy mocniej dokręcić i spokoj na dłuższy czas)
-lufa zew lekko sie obraca (o jakies 2mm, ale zawsze)


PS
wypowiadam się o moim egzemplażu,
o który nie dbałem w szczególności (rzucany często wyciągany z okopów za lufe itp)

narazie żyje, napisze więcej kiedy zakupie do niego lunete ;p(wczesiej okazjonalnie pożyczałem od innych, ale naprawde bardzo żadko)

#45 Maza94  | Napisano 17 kwiecień 2011 - 08:54

Maza94
  • Użytkownik
  • Postów: 1526
  • Dołączył: 16-styczeń 08
  • Miasto: Zadupie pod Iławą
Szczerze, urzekło mnie to.

#46 solemburn  | Napisano 18 kwiecień 2011 - 05:44

solemburn
  • Użytkownik
  • Postów: 3
  • Dołączył: 26-lipiec 09
  • Miasto: Łódź
*UPDATE*
lufa jest spowrotem nieruchoma, wystarczyło dokręcić obejme wewnątrz repliki

#47 akaro2  | Napisano 30 kwiecień 2011 - 08:22

akaro2
  • Użytkownik
  • Postów: 2
  • Dołączył: 22-marzec 11
  • Miasto: Sztum
Może do sie nada do tuningu http://allegro.pl/ze...1578726593.html
zamówie i napisze czy sie sprawdza

#48 wiciok  | Napisano 30 kwiecień 2011 - 16:26

wiciok
  • Admin
  • Postów: 5479
  • Dołączył: 17-październik 10
  • Miasto: Mielec/Kraków
Nada się, ale to jest niestandardowe chińskie badziewie.

#49 Lesio  | Napisano 07 maj 2011 - 13:14

Lesio
  • Użytkownik
  • Postów: 4410
  • Dołączył: 30-maj 10
  • Miasto: Wrocław
nie zamierzam mieć tego potworka, ale zainteresowała mnie jedna sprawa - czy można do niego zamontować kolbę stałą z m16? :D

#50 LogaN  | Napisano 09 lipiec 2012 - 17:43

LogaN
  • Redaktor
  • Postów: 2128
  • Dołączył: 05-kwiecień 07
  • Miasto: B-B
Wiadomość automatyczna


Wątek został przeniesiony z "Repliki airsoftowe i sprawy techniczne -> Upgrade i tuning -> "Tanie repliki"" do "Repliki airsoftowe i sprawy techniczne -> Sprężynowe -> Opisy i informacje".

#51 Wojdatuz  | Napisano 19 sierpień 2012 - 19:55

Wojdatuz
  • Użytkownik
  • Postów: 1586
  • Dołączył: 27-sierpień 07
  • Miasto: Kraków
http://airsoftpro.cz...roducts_id=1719


Jakby ktoś miał i chciał podkręcić replikę - polecam części tej firmy.

#52 siwaszek  | Napisano 21 kwiecień 2013 - 08:09

siwaszek
  • Użytkownik
  • Postów: 49
  • Dołączył: 06-maj 06
  • Miasto: Łańcut
Faktem jest że to jest replika dla leworęcznych "snajperów" ?

#53 KaXardas  | Napisano 21 kwiecień 2013 - 09:50

KaXardas
  • Użytkownik
  • Postów: 420
  • Dołączył: 10-grudzień 11
  • Miasto: Łódź

Wyświetl postUżytkownik siwaszek dnia 21 kwiecień 2013 - 08:09 napisał

Faktem jest że to jest replika dla leworęcznych "snajperów" ?

skąd taki pomysł?

#54 siwaszek  | Napisano 21 kwiecień 2013 - 15:55

siwaszek
  • Użytkownik
  • Postów: 49
  • Dołączył: 06-maj 06
  • Miasto: Łańcut
Prosze
http://www.geniestuf...tone-bundle.htm

A dokładnie to:

Accessories included with this Airsoft gun
• 3-9x40 adjustable scope
• Metal scope mounts
• Metal adjustable bipod
• Barrel cleaning rod
• Quick loading tube
• Allen keys
Left handed bolt adaptor
• Includes 100BB pellets (approx)

#55 dr Ziolo  | Napisano 22 kwiecień 2013 - 09:31

dr Ziolo
  • Użytkownik
  • Postów: 230
  • Dołączył: 20-maj 12
  • Miasto: Ełk
A to nie oznacza, że rączka przeładowania jest po lewej stronie? :)

#56 siwaszek  | Napisano 22 kwiecień 2013 - 13:13

siwaszek
  • Użytkownik
  • Postów: 49
  • Dołączył: 06-maj 06
  • Miasto: Łańcut
.........Nie bardzo........


#57 KaXardas  | Napisano 22 kwiecień 2013 - 14:27

KaXardas
  • Użytkownik
  • Postów: 420
  • Dołączył: 10-grudzień 11
  • Miasto: Łódź
wybacz, miałem w rękach i wydaje mi się że wiem trochę lepiej :D

#58 siwaszek  | Napisano 22 kwiecień 2013 - 16:02

siwaszek
  • Użytkownik
  • Postów: 49
  • Dołączył: 06-maj 06
  • Miasto: Łańcut
Przepraszam ale wyczytalem z angieskiego forum ze jednak da sie to latwo zrobic przekladajac poprostu raczke przeladowania na z prawej na lewa dowody wstawie jak wroce z roboty dlatego pytam na polskim czy ktokolwiek tego dokonal i czy da sie to zrobic bo nawet z tego co pamietam na Krakmanie byl taki opis ale go zmienili


#59 siwaszek  | Napisano 22 kwiecień 2013 - 19:20

siwaszek
  • Użytkownik
  • Postów: 49
  • Dołączył: 06-maj 06
  • Miasto: Łańcut
Prosze

http://www.hellotrad...-sr-2-tone.html

to nie jest z forum ale jest wiele informacji ze właśnie jakiś adaptor tylko trzeba i gotowe

#60 Gaara  | Napisano 22 październik 2013 - 09:39

Gaara
  • Użytkownik
  • Postów: 69
  • Dołączył: 06-maj 09
  • Miasto: Konin
Wiem że wykopuje temat ale czy komora PDI będzie kompatybilna?