Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Galaxy MP5 PDW


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 PiterWielki  | Napisano 01 kwiecień 2010 - 17:17

PiterWielki
  • Użytkownik
  • Postów: 1
  • Dołączył: 12-marzec 10
  • Miasto: Nisko
Mam pytanie, czy do mp5 galaxy można domontować szyny i gdzie można je kupić (20mm) ???  Z góry dziękuje za odpowiedź.  :uśmiech:

#2 Altair94  | Napisano 04 kwiecień 2010 - 14:25

Altair94
  • Użytkownik
  • Postów: 30
  • Dołączył: 28-marzec 09
  • Miasto: Dąbie
Mały OT.

Ktoś przygarnął sobie reckę z portalu wersji K do celów komercyjnych http://allegro.pl/it...kki_tuning.html :P

#3 grzechotnik  | Napisano 08 kwiecień 2010 - 17:52

grzechotnik
  • Użytkownik
  • Postów: 2055
  • Dołączył: 23-grudzień 08
  • Miasto: Poznań
No no, koledzy. Latarka już prawie jest, jutro odbiorę do tego tylko montaż i RISy ;). W sprawie RISów...

Niektórzy powiedzą to co mają do powiedzenia, ale remontujemy chwyt przedni. Niestety wszystko ucinam co wystaje i będzie goły  :wink: . Na to idzie taka szyna: czyli to na dół.
http://www.specshop....roducts_id=6343

Natomiast po przerobieniu przedniego pinu na boki idą te szyny: czyli o 4cm dłuższe.
http://www.specshop....roducts_id=6342

W założeniu mają sięgać do początku gwintu 14mm lewego [aby rozjaśnić]. Tiaa, chwyt przedni to już się znajdzie jakiś fajny, krótki, osłony na RIS Magpul XTM. Potem to już mi zostanie tylko sprawa z kolbą [Magpul też], i z rurą gazową. To już trzeba będzie się bardziej wysilić, albo już nie ma co zbierać.

Tutaj zamieszczam takie fotki, które są pomocne do mojego projektu z MP5. Wzorowałem się na nich troszkę, głównie sprawa z frontgripem, który jest za mały, ale w końcu to Kurczak.

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Jak rura będzie na GIT, to AN/PEQ przyjdzie może to lipola porządnego wsadzimy, a rurę gazową się odciąży i będzie normalny charging handle. Choinka niby tak, powoli się oswajam z tą myślą, ale w założeniu to nie ma być choinka, bo to wiele przydatnych rzeczy będzie tam wisieć.

No i kurczę mam powoli wyrzuty sumienia, że tak kręcę to w tym temacie o Galaxy, ale zakładanie nowego tematu i słuchanie: "to MP5 w dodatku PDW" mnie do tego nie zachęca. A te modyfikacje to jakoś się mają do MP5 i jego "budowy".

PS: No i bym zapomniał, tym razem MP5 Semi Only ;).

Pozdrawiam serdecznie,
grzechotnik

Użytkownik grzechotnik edytował ten post 08 kwiecień 2010 - 17:53


#4 Tuksiak  | Napisano 08 kwiecień 2010 - 20:13

Tuksiak
  • Użytkownik
  • Postów: 2190
  • Dołączył: 27-maj 07
  • Miasto: Szczecin
Bardzo ładne.
A nie idzie nic zrobić z tym lipolem? Bo paskudnie wygląda wtyk od balancera co wyłazi przez zamek ;-). Może jakąś kurtynkę cwaną dać do tej części ruchomej? Pomyśl, bo wtedy już całkiem miodnie będzie wyglądać.

#5 denvey  | Napisano 09 kwiecień 2010 - 14:16

denvey
  • Użytkownik
  • Postów: 255
  • Dołączył: 22-maj 09
  • Miasto: bełżec
Uber  :-F Fajnie ci to wyszło. A mógłbyś grzechotniku powiedzieć ile wynosił ogólny koszt zrobienia frontgripu z risami? Bo na MO jest taki jeden jak na zdjęciu, kosztuje 3 bańki ;) Wyszło taniej?

Użytkownik denvey edytował ten post 09 kwiecień 2010 - 14:18


#6 grzechotnik  | Napisano 09 kwiecień 2010 - 19:52

grzechotnik
  • Użytkownik
  • Postów: 2055
  • Dołączył: 23-grudzień 08
  • Miasto: Poznań
Witam.

Nie nie...  :-F  To są fotki znalezione w necie, którymi się inspiruje  ;-)  :twisted: .

Ale się namieszało ;) . Jeszcze praktycznie jest goła MP5, dziś jak przyszła latarka to kombinowałem z montażem, z racji rozmiarów latarki, no i pozostaje jeszcze kwestia prawidłowego ułożenia ręki przy tym malutkim frontgripie.

Tutaj jest część, z którą muszę coś zrobić, i która mi się strasznie nie podoba:

Dołączona grafika

Na to pójdzie RIS na linii z lufą. RIS, który razem z dolnym, ale co do dolnego się jeszcze zastanowię czy będzie mi pasować pod względem wymiarów to wyjdzie jakieś 100PLN.
Oto ten chwyt:

Dołączona grafika

http://asgshop.pl/sk...ukt.php?id=3796 - tutaj link do sklepu.

Jeśli będzie dobry na długość, tj. nie więcej niż koło 10-12cm na oko, to będzie to razem fajnie całość tworzyło do początku tłumika płomienia czy tam gdzie początek gwintu jest.

Sprawa latarki teraz:

http://www.milhunt.p...products_id=143 taka latarka.

I teraz sprawa montażu, latarka ma się kończyć równo z tłumikiem płomienia [świetnie wygląda], jednak montaż do latarki by musiał być tam gdzie macie fotkę na czerwono zaznaczone, ale pokażę jeszcze raz:

Dołączona grafika

Więc nie ciekawie.
Sprawa montażu wygląda tak KLIK

Przy tym by było dokładnie tam gdzie jest fota.

Ale jest koncepcja na taki montaż http://www.tarcza.pl...ukt&id=335]KLIK[/url]

Pytanie jak to wygląda  :wink: .

Kurczę! MP5 220 PLN, a jakby podliczyć to już z tysiaka w to włożyłem :lol: .

Pobawię się w pimpmygun i zobaczymy co tam wytworzę.

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika


Pozdrawiam!

Użytkownik grzechotnik edytował ten post 09 kwiecień 2010 - 20:11


#7 grzechotnik  | Napisano 15 kwiecień 2010 - 17:38

grzechotnik
  • Użytkownik
  • Postów: 2055
  • Dołączył: 23-grudzień 08
  • Miasto: Poznań
Nie wiem na co się zdecydować  :wink: .

Dołączona grafika

http://27.imagebam.c...fd6fd27624c9d04

Taki wykaz cen.

MP5: 220PLN;
EOTech: 250PLN;
Tłumik QD: 180PLN;
RISy: 150PLN;
Chwyt przedni: 50PLN;
Latarka z montażem i akumulatorami wraz z ładowarką: 200PLN;
Lipo 11,1V z ładowarką: 200PLN;
MOSFET itp.: 50PLN;
Kolba Magpula: 150PLN

Przyjemność jak w MP5 złamie się body lub cokolwiek innego... Bezcenna  :-F .

Razem, szczera prawda do bólu to 1450PLN  :) . Generalnie mam moje MP5 już ponad rok, ale ja kupuje wszystko systematycznie, to można powiedzieć, że mój portfel nic nie czuje.
A części jakby nie mówić, mogę zawsze przełożyć do innej repliki, na razie nic mi nie chodzi po głowie.

----------

Generalnie nie wiem co jeszcze przyjdzie mi do głowy, chyba, że puszka AN/PEQ15 [to się nawet przydaje w realu :P ] + 100PLN/może mniej.
EDIT: Aha, i skarpeta na kolbę jako pakunek dla aku ODPADA na całej linii ;). Poza tym AN/PEQ to na razie jedyna sensowna opcja umieszczenia zasilania.
W rurze gazowej to się boję to umieszczać ze względu na wytrzymałość tego elementu. Na górze jest EOTech i szyna, to też troszkę waży a jest to klejone i tak już  8) . Jakby dać puszkę, to rurę w środku by można wzmocnić jakoś.

I jakbym miał kolbę Magpula to też odpada umieszczanie w kolbie aku, gdyż boję się o body, żeby do końca nie pękło. Tu też mam pomysł na body, ale to dopiero powiem potem.

No i dziad na lufę leci teraz  :???: . Tłumik, latarka i jak dojdą RISy i aku to będzie lekka masakra... Trzeba będzie tył dociążyć i z 3,5kg mamy :D

MOD: Temat założę o MP5, ale dopiero jak wszystko będzie dopracowane.

PS: Macie jakieś sugestie?

Pozdrawiam.

Użytkownik grzechotnik edytował ten post 15 kwiecień 2010 - 17:57


#8 Gekon_1  | Napisano 15 kwiecień 2010 - 18:09

Gekon_1
  • Użytkownik
  • Postów: 326
  • Dołączył: 28-wrzesień 08
  • Miasto: Kraków
Proponuje jeszcze granatnik i tuning do 500 fps-ów :P A tak serio to pomysł z kolbą CTR jest niezły, ale jak ty ją chcesz zamontować ?

Pozdrawiam

#9 grzechotnik  | Napisano 15 kwiecień 2010 - 18:35

grzechotnik
  • Użytkownik
  • Postów: 2055
  • Dołączył: 23-grudzień 08
  • Miasto: Poznań

Wyświetl postUżytkownik Gekon_1 dnia 15/4/2010, 19:09 napisał

Proponuje jeszcze granatnik i tuning do 500 fps-ów :P A tak serio to pomysł z kolbą CTR jest niezły, ale jak ty ją chcesz zamontować ?

Pozdrawiam
O granatnik, zapamiętam  :lol: .
Jak? Hmm, normalnie. Proponuję uciąć kolbę na długości "prowadnicy", na to prowadnicę emkowatą, jakoś przymocować i na to kolbę  ;-) . Ew. kupić tył M-Typa, który się nie składa jednak i to mi się nie podoba. Skoro Chińczycy zaadoptowali kolbę od emki, to ja zaadoptuje kolbę od AR'a, która będzie jeszcze składana jak PDW.

Składana kolba to taki plus, np. przy transporcie. Na bocznej tego już nie będę nosić  :-P . Chyba, że na plecach koło benelki ;). Generalnie to już jako główna się klasyfikuje i po osiągach, które daje na STOCKowej lufie stwierdziłem, że trzeba zmodować kurczaja.

Co do tuningu wewn. to powiem Ci, że nie. Czekam na jakąś okazję lufy albo Promyka/KMHeada/MadBulla nowego/Guardera nowego i to wszystko. Potem to może jakiś cichy GB się wciśnie, ale ja to nie wiem czy to czasem nie wina samego GB tylko konstrukcji repliki, która robi za pudło rezonansowe.

Teraz jedynego czego się obawiam to wytrzymałość korpusu i rury gazowej. Rura zresztą to nie taki problem, aczkolwiek, jeśli bym chciał zamontować od dużej MP5 to pozostaje jej montaż, bo samo zamocowanie jest zupełnie inne niż w Galaxy, a to za sprawą charging chandle i komorą hopa głównie.

Pozdrawiam.

#10 Gekon_1  | Napisano 16 kwiecień 2010 - 21:21

Gekon_1
  • Użytkownik
  • Postów: 326
  • Dołączył: 28-wrzesień 08
  • Miasto: Kraków
No ja na twoim miejscu jak już bym się tak troszczył o replikę to zbierałbym kasę na metalowe body. Cyma wypuściła mp5k z metalowym korpusem więc może będą sprzedawać same korpusy.

Powodzenia w projekcie ;)

#11 grzechotnik  | Napisano 16 kwiecień 2010 - 21:25

grzechotnik
  • Użytkownik
  • Postów: 2055
  • Dołączył: 23-grudzień 08
  • Miasto: Poznań
Korpus sam za ile? 500PLN? Dzięki wolę wzmocnić mój ;).

Pozdrawiam.

#12 grzechotnik  | Napisano 17 kwiecień 2010 - 10:08

grzechotnik
  • Użytkownik
  • Postów: 2055
  • Dołączył: 23-grudzień 08
  • Miasto: Poznań
Wczoraj poprawiłem troszkę wygląd ;). Uciąłem standardowy tłumik płomienia równo tam gdzie jest to zgrubienie, czyli została sama nakładka QD jakby. Tej rurki nie ma. Teraz idealnie to zakrywa brzydką lufę i wypełnia całkowicie miejsce pomiędzy tym kawałkiem metalu gdzie jest muszka, a początkiem Flashhidera od SCARa  ;-) . Z samym tłumikiem płomienia to tak nie wiem czy dobrze wygląda, bo ta nakładka ma większą średnicę od niego, ale za to z tłumikiem dźwięku wygląda wspaniale  ;-) .

Dołączona grafika

Nie wiem czy to troszkę pomoże, bo w nowej wersji Pimpa nie ma tłumika płomienia z MP5, a w starej jest, ale za to nie ma takich fajnych opcji jak w nowym.

Pozdrawiam.

#13 grzechotnik  | Napisano 22 kwiecień 2010 - 20:29

grzechotnik
  • Użytkownik
  • Postów: 2055
  • Dołączył: 23-grudzień 08
  • Miasto: Poznań
Sobie poczytaj temat to się dowiesz...
Owszem radzi sobie bardzo dobrze.

----

Dodałem latarkę na wysokim montażu. Dziad leci na lufę na lewą stronę... Poza tym mi się nie podoba ten montaż. Kupię może kiedyś inny, albo dam zlecenie tokarzowi aby tego podreperował. Jeszcze RISy i AN/PEQ no i kolba 8) .

Pozdrawiam.

#14 Tony Halik  | Napisano 26 kwiecień 2010 - 02:04

Tony Halik
  • Użytkownik
  • Postów: 434
  • Dołączył: 26-listopad 07
  • Miasto: Zarzycie podwójnie przygraniczne / Zielona Góra

Wyświetl postUżytkownik grzechotnik dnia 15/4/2010, 17:35 napisał

Potem to może jakiś cichy GB się wciśnie, ale ja to nie wiem czy to czasem nie wina samego GB tylko konstrukcji repliki, która robi za pudło rezonansowe.
Sam GB jest jakiś głośny: posłuchaj jego pracę wyjętego z body - masakra. Poza tym samo body jest cienkie i słabo tłumi.

Wyświetl postUżytkownik grzechotnik dnia 15/4/2010, 16:38 napisał

PS: Macie jakieś sugestie?
Szczerze? Daj sobie spokój, w każdym razie trochę na wstrzymanie.  :-F  Zadajesz pytania, których sens zadawania jest dziwny: no bo jaki ma cel zapytanie o to, na co się zdecydować, jeśli będzie to miało charakter czysto wizualno-kosmetyczny, w dodatku w sposób, którego sensowność i piękno w każdym przypadku są mocno dyskusyjne? (każdy ma inne gusta) W dodatku jestem pełen podziwu jak to z uporem maniaka montujesz na tym body co tylko wlezie pod rękę i da się zamocować na szynę ris, gdy tymczasem body kurz'a jest tak lipnie kruche, że ja się bałem zamontować na tym koli by coś nie urwać, o noszeniu tej zabaweczki na pasku zaczepionym pod oryginalny zaczep, do szybkich akcji głównie w budynkach, już nie wspominam, bo to nie jest dobry pomysł na dłuższą metę (no chyba, że ktoś nie jest specjalnie ruchliwy i potrafi zaskakująco czujnie dbać o sprzęt) Poza tym po co tam tyle tych bajerów? Co za dużo to nie zdrowo, co gorsza brzydko - trochę to przypomina nieumiejętne i nierozważne poddawanie się operacjom plastycznym przez kobiety bez wyobraźni. (kto widział niektóre szkaractwa jakie w ten sposób powstają, ten wie, o co chodzi)
A o tym, że te całe przeróbki kompletnie psują całą ideę, jaką kierowali się konstruktorzy tworząc tą broń, to już nie wspomnę.  :-P
Już nie lepiej byłoby tak męczyć zwykłą MP5-tkę - długą? Ładniej by to wyglądało, sensowniej, całość by lepiej współpracowała i była bardziej niezawodna... Czy też może uparcie silisz się na oryginalność? ;-)

#15 SDM  | Napisano 26 kwiecień 2010 - 08:04

SDM
  • Użytkownik
  • Postów: 168
  • Dołączył: 28-styczeń 09
  • Miasto: NySa/Zabrze

Wyświetl postUżytkownik Tony Halik dnia 26/4/2010, 01:04 napisał

A o tym, że te całe przeróbki kompletnie psują całą ideę, jaką kierowali się konstruktorzy tworząc tą broń, to już nie wspomnę.  :-P
Już nie lepiej byłoby tak męczyć zwykłą MP5-tkę - długą? Ładniej by to wyglądało, sensowniej, całość by lepiej współpracowała i była bardziej niezawodna...

...Za dużo zrzędzisz :P , Ja sam przerabiam wersję "K" na PDW, jestem już w połowie prac :mrgreen: , a Grzechotnik podsunął mi parę pomysłów :-F , oby tak dalej, nie mogę się doczekać jaki będzie efekt finalny, powodzenia Grzechotnik :mrgreen: ...

...P.S: Mój "Kurczak" wygląda tak(zmieniłem tylko tłumik płomienia na ten od AKS74U^^):

http://picasaweb.goo...stomWAsnyNaPDW#

#16 pidzejfat  | Napisano 26 kwiecień 2010 - 10:37

pidzejfat
  • Moderator I
  • Postów: 2030
  • Dołączył: 13-luty 05
  • Miasto: Wrocław
Nie wiem ale wydaje mi się że posty na tej stronie powinny wylecieć do działu Upgrade tuning.
Co one tak naprawdę wnoszą do opisów i informacji, oprócz tego, że grzechotnik nawrzucał tonę badziewia na mp5k?  :roll:



Też tak uważam. Zaraz wyrwę chwasta.
J.


#17 grzechotnik  | Napisano 26 kwiecień 2010 - 13:35

grzechotnik
  • Użytkownik
  • Postów: 2055
  • Dołączył: 23-grudzień 08
  • Miasto: Poznań

Wyświetl postUżytkownik pidzejfat dnia 26/4/2010, 11:37 napisał

Nie wiem ale wydaje mi się że posty na tej stronie powinny wylecieć do działu Upgrade tuning.
Co one tak naprawdę wnoszą do opisów i informacji, oprócz tego, że grzechotnik nawrzucał tonę badziewia na mp5k?  :roll:
Swoją drogę masz rację. Powiedzmy 50/50. A dla mnie 50 gdyż: co innego gdybym to wrzucał na MP5 Systemy ;). A co innego dla Galaxy. Tak jak powyżej ktoś pisał, też bym się bał coś wrzucić. Ale dlatego trzeba wzmocnić to. A to poniekąd też się nadaje pod stockową MP5.

Powiedz mi, co to za szyna na górze? To jest od M-Typa?

Pozdrawiam.

#18 SDM  | Napisano 26 kwiecień 2010 - 19:05

SDM
  • Użytkownik
  • Postów: 168
  • Dołączył: 28-styczeń 09
  • Miasto: NySa/Zabrze

Wyświetl postUżytkownik grzechotnik dnia 26/4/2010, 12:35 napisał

Powiedz mi, co to za szyna na górze? To jest od M-Typa?

...To szyna od SPR-ki, tyle że skrócona ;) ...

#19 grzechotnik  | Napisano 26 kwiecień 2010 - 19:22

grzechotnik
  • Użytkownik
  • Postów: 2055
  • Dołączył: 23-grudzień 08
  • Miasto: Poznań
:-o  :twisted: . Pokaż ino jak to zrobiłeś. Jak to się trzyma, gdzie to dostać itp.

Pozdrawiam.

#20 mefisteso  | Napisano 09 styczeń 2011 - 18:26

mefisteso
  • Użytkownik
  • Postów: 34
  • Dołączył: 05-wrzesień 09
  • Miasto: Legnica
Odświeżę temat, albowiem mam parę pytań do osób modujących(co za chore słowo) mp5k:
1. Czy wejdzie do mp5k standardowo li-po 11.1v?
2. Czy implentując "Rysia" na górę musieliscie zniszczyć standardowe przyrządy?
3. SDM: jak zamontowałeś tą kolbę( kolba od LR300?)